Carla Peijs (CDA) *), demissionair minister van Verkeer en Waterstaat, is nog niet weg uit Den Haag of haar nieuwe mooie stoel staat al klaar in Middelburg.

De NOS deelt mee dat Carla zo goed als zeker de nieuwe Commissaris van de Koningin in Zeeland wordt. Daar werd al op gespeculeerd, zeker nadat ze (volgens nu.nl) in de afgelopen maanden 145 miljoen euro had vrijgemaakt voor grote en soms lang gewenste projecten in de provincie. Bovendien bezit zij ook een tweede woning in het Noord-Bevelandse Kortgene en is getrouwd met Rinus Platschorre, een Zeeuw.

Dit schreeuwt weer om te denken aan een reportage in HP/deTIJD van 3 mei 2006 waarin werd aangetoond dat 99 % van de Nederlanders helemaal niet in aanmerking komt voor dergelijke leuke baantjes. Om een dergelijke baan te krijgen moet je eerst behoren tot de innercircle van de politici. Je moet daarvoor behoren tot de Nederlandse “nomenklatoera”. Carla zit in die innercircle.

Dit maakt het verdacht of zij deze baan verdient en de beste persoon is om die baan te vervullen. Misschien wel, maar de hierboven genoemde 145 miljoen, en de kringen waarin zij verkeert, brengen dat minstens in twijfel!

Waarschijnlijk zal Carla van haar nieuwe baan profiteren voordat de eerste trein over de Betuwelijn rijdt. Een project-fiasco onder haar verantwoordelijkheid gedurende de laatste jaren.
————————————————
*) Carla verdiende al op 18 september 2005 de Vrijspreker Award “Politicus van de Week”.
Zie www.vrijspreker.nl/blog/?it…

5 REACTIES

 1. Tja, en in Zeeland hadden ze natuurlijk ook geen last van die (toch niet zo tijdelijke) ‘proef’ met 80KM zones…
  Dus daar vinden ze haar misschien nog wel lief, zeker met zo’n zak centen.

 2. De Poldernomenklatura zorgt weer goed voor zichzelf. Wij kunnen hier een statuslijst bijhouden van wie waar waar. Bij mijn weten is de lijst:

  1. Tom de Graaf, burgemeester van Nijmegen
  2. Carla Peys, Commissaris van de Koningin in Zeeland
  3. (next)

  Hun salaris staat volgend jaar in dit staatje van zakkenvullers:
  (ik mag geen links toevoegen van het systeem, helaas pindakaas)

 3. Om tot Commissaris van de Koning(in) te kunnen worden benoemd, moet je de juiste vriend(innet)jes bij de Provinciale Staten hebben.
  PS benoemen uit hun midden een vertrouwenscommissie, die op basis van hun bevindingen omtrent de kandidatenlijst (lijst van sollicitanten), met een aanbeveling komt. Daarop staan twee namen. De minister van BZK benoemt in de praktijk nr. 1 van de aanbeveling (art. 61 Provinciewet).

  Taak van een CdK (art 175 e.v. Pw):
  1. heeft een controlerende taak op het functioneren van het provinciaal beleid,
  2. brengt de jaarrekening en het jaarverslag uit, en
  3. bevordert een goede behartiging van de provinciale aangelegenheden.

  En daar heeft hij/zij natuurlijk zijn overheidspersoneel voor.
  De benoeming geschiedt voor 6 jaar.

 4. [2] Maverick,
  Goed idee om die lijst bij te houden en te publiceren.
  –Bij elke nieuwe aanvulling?
  –Een leuke naam voor de lijst verzinnen? NL-Nomenclatoera Register?
  –Als bekend, dan ook hun nieuwe salaris toevoegen? Ze mogen best geëerd worden voor hun ritselprestaties.

  —–Ben jij bereid dit bij te houden?
  Mogelijk een idee om lezers te vragen om gegevens te leveren?

  Hier een stuk uit DutchNews.nl waarin al wat namen staan die straks aangevuld kunnen worden:

  RATS:
  So the rats that announced they were leaving the sinking ship way before the general election are starting to line themselves up a few nice little earners – sorry, new jobs. Christian Democrat (CDA) transport minister Karla Peijs is one of the first to find a new employer. She is off to be the Queen’s Commissioner in Zeeland. Peijs is one of at least 11 of the 23 ministers who announced they were quitting politics when the cabinet fell apart in the summer. On the Liberal (VVD) front, housing
  minister Sybilla Dekker, health minister Hans Hoogervoorst, finance minister Gerrit Zalm, junior social affairs minister Henk van Hoof and junior transport minister Melanie Schultz van Haegen are all off. And on the CDA side, agriculture
  minister Cees Veerman is off to his farm in France and sports minister Clémence Ross feels she’s done her bit as well. And then there is social affairs minister Aart Jan de Geus, who made it quite clear he was not interested in being an MP but would be quite happy to be a minister again. Talk about opportunism! And for those that don’t have a job yet, there’s solace in the fact that the ministerial unemployment package is most generous. Not that these ministers, so keen to slash redundancy
  payouts while they were in power, will accept them, of course."

 5. Beste CARLA,

  Wij hebben heden middag leker gegeten en alhoewel wij DE LEKKERE ZEEUWSE MOSSELEN op onze planning hedden staan hebben we dze niet besteld

  EERST SCHELDE UITDIEPEN alvorens we weer ZEEUWSE MOSSELEN zullen eten !!!

Comments are closed.