vrijdag, 15 december 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De schade na de kabinetscrisis…

Afgelopen dagen verkeerde Nederland in een bestuurlijke crisis (o ja?). Nu deze “crisis” weer over is blikken we even terug en plaatsen her en der wat scherp geformuleerd commentaar.

Nadat het kabinet demissionair was geworden, en er in de gewoonte geen “controversiële” onderwerpen meer worden behandeld (dit is ook gevraagd door de oppositie), vond Wouter Bos het nog wel nodig om een generaal pardon te regelen voor 26k uitgeprocedeerde asielzoekers waaraan de afgelopen jaren onnoemelijk veel tijd is besteed om de dossiers te bestuderen. Deze motie haalde het niet, maar de motie Dijsselbloem (alweer PvdA) vroeg om schorsing van de termijn en haalde het wel; het veroorzaakte de impasse.

Strikt genomen volgens de wet moeten die mensen uitgezet worden; wat bezielt de PvdA dan om een correcte staatsgreep te plegen op dit gebied en de wet niet te eerbiedigen? Nogmaals; de wetten worden gemaakt door de regering en de Tweede Kamer heeft een controlerende functie. Deze wetten zijn wel degelijk ondersteund door een toenmalige meerderheid.

Ik weet wel dat libertariers voorstanders zijn van vrije migratie; maar dit beperkt zich tot mensen die zich of huisvesting kunnen verschaffen of dit vrijwillig krijgen van de gemeenschap; en het grote aantal kanslozen in deze groep behoort daar zeker niet toe.

Sterk was de reductio ad absurdum van Wilders richting ex partij genoot Rutte, die stelde dat de VVD aanbleef in het kader van landsbelang. Waaruit bestond dat landsbelang dan vroeg Wilders zich af. Het toelaten van grote groepen kanslozen, is dat in het voordeel van Nederland? De aanzuigende werking die daarvan uitgaat? Het niet eerbiedigen van de wet [terwijl u wel wordt gestraft voor 3 km/h te hard rijden]? Het vernietigen van de hoeveelheid werk die de ambtenaren hebben verricht met het doorspitten van alle dossiers? Het onverantwoordelijke gedrag van asielzoekers om kinderen te krijgen bij mensen die al wel een vaste verblijfsvergunning hebben met als risico dat het gezin uit elkaar getrokken wordt?

Als er 1 ding duidelijk wordt, dan is het wel Wilders’ argument dat er bij de overheid flink gesnoeid kan worden. Want zeg nou zelf; heeft u iets gemist afgelopen jaar, terwijl de regering 3 maanden zomer/kerstreces had en nog tig maanden een demissionair kabinet dat niets mocht doen was?

Daarnaast illustreert het ook de kracht van de linkse kerk; gemeentes wilden het landelijke beleid negeren; woningcorporaties wilden gratis woningen aan asielzoekers aanbieden voor de kerst; terwijl je in dit land als 40uur/week werkende jongere tig jaar op de wachtlijst staat.

“Dit land kan zoveel beter”… Ja, inderdaad, zonder overheid ja…


Update 11:19


De VVD (lees: Mark Rutte; zeker niet Verdonk) stemt in met de motie Dijsselbloem, omdat anders een constitutionele crisis zou ontstaan. Nee, geweldige oplossing; maar nu ruiken de tegenstanders bloed; Wouter Bos wil nu ook nog eventjes de no-claim regeling ter discussie stellen.

Nog even en hij draait alle beslissingen van de afgelopen 4 jaar terug binnen 1 maand. Niet dat we niet wisten dat Wouter Bos het land kapot zou maken, maar dat hij dit zo snel zou doen, da’s wel een verrassing…

Wat ’n fatale onderhandelingstaktiek; ze hadden keiharde afspraken moeten maken: OF die crisis doet zich voor OF we stemmen in met de motie maar eisen van jullie dat er geen verdere grote beslissingen genomen gaan worden.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. René schreef op : 1

  En dan de nieuwe kamervoorzitster (jawel, ook PvdA) die meende Wilders to moeten berispen omdat-ie Rutte een man met slappe knieën en de VVD een partij zonder ruggegraat noemde. Wilders reageerde daar perfect op: "ik zeg niets dat niet waar is" en op de aanmaning zich van zulk commentaar te onthouden "dat zal ik niet doen". Go Wilders!

 2. Hub schreef op : 2
  Hub Jongen

  [1] Ja, die opmerking van Wilders klinkt wel lekker stoer, maar het is toch gewoon spelen op de man.
  Na de correctie van de voorzittster verplaatste hij zijn uitdrukking dan ook naar de partij ipv de persoon!

 3. Frank schreef op : 3

  Nu ben ik niet direct een fan van Wilders, maar hij is "the best of what’s left" (en met "left" bedoel ik dus niet "links").
  Wat dat betreft moet ik ook zeggen; Go Wilders Go! Maar graag behoud van persoonlijke vrijheden.

 4. Victor Hugo schreef op : 4

  Ach, van Wilders hoeven we ook geen verandering te verwachten. Hijzelf kan nog wel iets, maar de rest van zijn lijst heeft een hoog ‘LPF’ gehalte.

  Het is te gek voor woorden dat de PVDA de boel zo saboteert, maar 26.000 gelukszoekers is wel hun potentiele achterban….

 5. Jozef schreef op : 5

  Nu is het feit dat iemand moet procederen om ergens te mogen wonen op zich natuurlijk van den zotte.
  Dit is echter een onvermijdelijk bij-effect van een verzorgingsstaat.

  Verdonk heeft gelijk: een minister moet handelen naar de wet. Zoniet, dan kan een minister van Justitie zomaar besluiten om alle gedetineerden en TBS’ers een generaal pardon te verlenen.

 6. Arend schreef op : 6

  "wat bezielt de PvdA dan om een correcte staatsgreep te plegen op dit gebied en de wet niet te eerbiedigen?"

  Dat heet overdrachtstaat. Deze situatie mag dan uniek zijn en dergelijke. Het past geheel in het kader van het systeem. Sterker nog, het kan nog veel verder. En met een linkse(linksachtige regering zal dat ook zeker gebeuren. Treurig indeed.

 7. Arend schreef op : 7

  [2] Oh wacht, maar politici dat zijn metafysische constructen en hun handelen zijn onderhevig aan de fysische wetten waardoor hun handelen eigenlijk geen eigen verantwoordelijkheid aangemeten kan worden, het is immers inherent aan de natuur, het universum!

  Tuurlijk speelt Wilders op de man, op wie moet ‘ie anders spelen?

 8. ACP schreef op : 8

  Yaaa … Yaaaa … ALLEMAAL en ALLES … gebeurt in naam der KEUNENGIN … dus hoezoooo "bestuurs crisis"?

  Alle politici en overheidsdienaren zijn immers letterlijke verlengstukken van de monarchie, en die staat veilig BOVEN de wet. Dus hoezooo … de PvdA de wet geweld aandoen?

  Maar als men in Nederland iets wil fixen, dan moet men ook de juiste DEFECTEN verhelpen. Helaas valt niks te hoeren behalve TRIVIA … Zelfs op DIT forum, en men kan dus ook beter helemaal NIKS verwachten …

 9. ACP schreef op : 9

  Hier een VOORBEELDJE hoe het klootjesvolk letterlijk VERNEUKT wordt …

  "" … De ministers zijn verantwoordelijk, de monarch is ONSCHENDBAAR …""

  Feit is dat volgens de rijksstatuten de ministers uitsluitend verantwoording verschuldigd zijn aan de MONARCH (en niet aan het volk) die dan ook elk kabinet benoemd en bevestigd. M.a.w. de ministers doen alles in naam van de monarch, en zolang die het goed vind.

  Feit is ook dat het "parlement" letterlijk NIKS te controleren heeft (en doet het ook niet). Want letterlijk alles wat in Nederland plaatsvind en gebeurt is uiteindelijk een persoonlijke en prive aangelegenheid van de monarch … Of niet soms.

  En ook de ("onpartijdige")justitiele macht wordt door de monarch BENOEMT …

  Denk eres goed overnaaaa … want in politieke termen gesproken is iedereen in Nederland een PARIA …

 10. Hub schreef op : 10
  Hub Jongen

  [8] Gelukkig hebben we ACP die het zo goed weet en het in zijn eentje wel allemaal zal oplossen.

 11. ACP schreef op : 11

  [10] Voor de zoveelste keer … ik los NIKS op … (alleen mijn eigen dilemmas, maar ik merk slechts op. En ik verbaas mij dat mensen die denken zo ontwikkeld, progressief en geadvanceerd te zijn … in feite letterlijk tot de meest ACHTERLIJKEN ter wereld behoren. Alleen omdat men onder de illusie verkeert het nog noooit zo goed te hebben gehad …

 12. beek schreef op : 12

  [11]
  Als bijna iedereen achterlijk is, is achterlijkheid de norm, en is men dus niet achterlijk.

 13. hugo van reijen schreef op : 13
  Hugo J. van Reijen

  Van welke zijde een dergelijke motie ook komt, een generaal pardon juich ik van harte toe. Van mij mogen ze er allemaal in, met een chocoladeletter voor Sinterklaas en een kerstkrans toe.
  In het bijzonder wens ik voorspoed toe aan de categorie die Nederland binenkwam als gelukszoeker. Het is immers dit soort mensen dat het best van aanpakken weet. Een aanzienlijk percentage van deze gelukszoekers zal binnen de tien jaar een inkomen bereiken dat dat van de gemiddelde Nederlander overtreft. Tegen die tijd zullen zij, inmiddels hopelijk voorzien van een Nederlands paspoort, er wellicht voor opteren, om te vertrekken naar een meer kapitalistisch land waar de fiscale kwelling wat minder en de dwangverzeringspremie wat lager is.

 14. Huub Mooren schreef op : 14

  [13] Driewerf eens, sociale wetjes helemaal afschaffen (het stelt al geen r**t meer voor) en de economie groeit als nooit tevoren.

 15. Hub schreef op : 15
  Hub Jongen

  "Deze wetten zijn wel degelijk ondersteund door een toenmalige meerderheid."

  Is dat een reden om die wetten dan ook te gehoorzamen?
  Dat hoeft toch niet als je als minderheid er niet mee hebt ingestemd?

  Maar ook nog: er is nu een andere meerderheid! Moeten we die dan nu klakkeloos gehoorzamen in alles wat die gaan doen?

 16. samy alazzazy schreef op : 16

  data sheet for wel tig 45ALC