Of ik nu een zuurpruim ben of een zeurkous, feit blijft dat het nog steeds goed mis is met de Nederlandse EU bijdragen.
Waren Balkie en Botje dan niet door slim en keihard onderhandelen op een lagere bijdrage gekomen? Jazeker, ‘we’ gaan miljoenen minder aan de EU betalen, zeggen ze.

Of dat klopt moet nog blijken, maar wat ze in ieder geval nog niet gezegd hebben is dat Nederland over de periode 2006-2013 in plaats van 3,5 miljard regionale EU steun, nog maar 1,7 miljard gaat krijgen.

Dus een verlaging van de Nederlandse bijdrage is op die manier al weggeblazen, die andere miljarden zullen ook wel gecompenseerd worden met als gevolg dat we netto minstens evenveel blijven bijdragen.

9 REACTIES

 1. Over EU "bijdragen" gesproken … dat kan ALLEEN geld kosten, ongeacht of wij er ooit nog wat van terug zien … Laat men zich dus niet voor de gek houden … Om het anders te stellen vereist het plegen van LEUGENS, en de garristelijke weten het … maar doen het omwille van de politiek en de machtskliek … toch.

  En nu gaat het nog allemaal op "vrijwillige en discretinaire" basis. Wacht maar tot de Brusselse politici en bureaucraten echt en formeel de EU federale macht kunnen uitoefenen, zodat de lidstaten defacto weinig tot niks meer te zeggen hebben.

  Het is niet anders dan dat dit land wordt uitgeleverd en ingelijfd, maar het geachte publiek doet of het reeds een voldongen feit is. En net als bij de Jack Jones secte in Guyana neemt men gedwee (de met arsenicum gezoete) beker KOOLAID tot zich en pleegt massaal auto-genocide … Of niet soms?

 2. Geheel waar wat het stuk beweerd, maar dat neemt niet weg dat Zalm goede zaken heeft gedaan betreft het minder betalen. dat het EP als wraak gewoon de kraan dichtdraaide kon Zalm natuurlijk ook niet voorzien. (Ja achteraf vind iedereen het heel logisch.)

  In ieder geval reden genoeg de volgende keer weer te gaan klagen over de bijdrage.

 3. Oh, en op zich kun je natuurlijk treuren over 1,8 miljard minder, maar hoe minder men van de EU krijgt ho eminder men ook afhankelijk is. Kijk naar de slaafse houding die Belgie heeft naar de EU, en huiver bij het idee dat wij ook zo worden.

  Zonder subsidies is de kans op kritische houdingen ook groter.

 4. [3] TSJAH … waarom van eigen geld soepsidies? Nederland heeft de EU al net zo min nodig als een kistkalf de melkfles …

  Laten wij losbreken … nu het nog kan, en nog voordat de EU een eigen leger op de been heeft …

 5. En ZALM dient appart genomineerd te worden voor de … hoogste STROP. Want naaaa Thorbecke is er nog nooit weer zo’n grote liberale (ex-PvdA) LANDVERRADER geweest …

 6. Als Nederland de VOC mentaliteit heeft, leren wij hiervan. Omdat we meer betalen dan we krijgen, is het simpel. De volgende keer dragen we 3,4 miljard minder af. Dan kunnen ze meteen die 1.7 miljard houden.

 7. [4] "en nog voordat de EU een eigen leger op de been heeft …"

  Ja, dat is nog een extra argument voor het uittreden NU!!

  Natuurlijk heeft "Nederland" dwz de soevereine burgers (!) de EU helemaal NIET nodig.
  Het zijn alleen de politici die het nodig hebben en er voor zichzelf meer mogelijkheden in zien.

  Ons probleem is om meer mensen van deze logische conclusie te overtuigen.
  Hoe doen we dat?

 8. Kijk naar zwitserland, lekker zelfvoorzienend, lekkermeeprofiterend van de EU meer wel zelfbeschikking houden.

 9. Maar we (nou ja de overheid) hebben nu wel meer vrij besteedbaar geld. We zijn er dus wel degelijk wat mee op geschoten.

Comments are closed.