Een advocate heeft een rechtzaak van de gemeente gewonnen omdat zij kon aantonen dat het gemeentetarief voor de inzameling van haar huisafval, absurd hoog was.
Het gerechtshof heeft de aanslag van de gemeente vernietigd. Natuurlijk gaat de gemeente in beroep, dat kost haar toch niets.

Maar wat ik er interessant aan vind is dat die absurde hoge aanslag ten opzichte van de werkelijke kosten, ook vaak voor veel andere gemeente- en overheids-aanslagen geldt.

En dat wij daar dan verder tegen in kunnen gaan!

8 REACTIES

 1. Lijkt me verstandig om contact met haar op te nemen, wellicht dat we haar in de gelegenheid stellen om haar cliënten bij te staan in hun zelfde gevecht tegen de overheid.

 2. Kan er een link naar de uitspraak of een site met nadere informatie over dat geschil geplaatst worden?
  Zo nee, jammer; zo ja, bij voorbaat dank.

 3. Dit kan handig worden bij zaken als paspoorten. Je kan altijd claimen dat iedereen die duurder is dan de goedkoopste gemeente te duur is. Idem ongetwijfeld voor rijbewijzen.

  Maar laten we niet te vroeg juichen, wat ze niet meer in rekening mogen brengen voor dat soort zaken gaat gewoon bovenop de gemeentelijke belasting. En rechtszaken tegen belasting, dat lijkt me nou niet te winnen.

 4. Het kan nog erger, in Heerlen gaat de afvalstoffenheffing met zo’n 40 euro omhoog omdat 4.000 mensen niet hoeven te betalen (kwijtschelding)en er mensen weigeren te betalen!

 5. [3] Laten we zeker niet te vroeg juichen, zij hebben een geweldsmonopolie en wapens. We zullen altijd gemolken worden in de veehouderij van de staat. Zoals de koe met haar melk het hek financiert dat haar gevangen houdt, zo financieren wij met belasting onze eigen afpersing. Sommige koeien wijzen anderen erop dat ze wel gratis gezondheidszorg krijgen, maar die koeien vergeten dat ze die gratis gezondheidszorg alleen krijgen om de melkopbrengsten zeker te stellen. Zo krijgen we alleen wel eens wat diensten terug voor ons belastinggeld als dit toekomstige belastingopbrengsten veilig stelt.
  -pcrs

 6. Dat is goed nieuws. Ik heb net een reactie ontvangen van de gemeente Groningen op mijn vraag waarom een nieuw rijbewijs zo duur is vergeleken met andere gemeenten. De reden die de gemeente opgaf was dat de prijs van een nieuw paspoort 120% van de kostprijs is. Het geld dat overblijft wordt gebruikt om paspoorten en identiteitsbewijzen te subsidieren. Kan iemand een link naar de uitspraak plaatsen. Dan kan ik weer wat brieven richting gemeente sturen

Comments are closed.