Het advies zoals we dat op 21 december concipeerden *) hebben we een beetje aangepast met de opmerkingen uit reacties van bezoekers.

We hebben het echter ook bewust kort gehouden, en het is verzonden naar de heren Wijffels, Balkenende, Rouvoet en Bos.

Nu maar gewoon afwachten?

Zie*) www.vrijspreker.nl/blog/?it…

5 REACTIES

 1. Een grap, dat advies?

  Zo ja, dan wel iets te omslachtig voor een grap, omdat grappen naarmate ze te uitgebreid en ingewikkeld worden, verliezen aan grappigheid!

 2. [1] Waarom zou dat een grap zijn?
  Ik dacht dat we, samen met onze bezoekers, een redelijk eerste wensenlijst hadden, met voorstellen die allemaal redelijk eenvoudig zijn toe te passen.

  Maar het blijkt wel dat zelfs deze eenvoudige libertarische wensen al door verschillende personen als "extreem" worden beschouwd.
  Hoever zijn we al weggerzonken.

 3. [2] Als je dacht dat ik die wensen extreem vond, heb je het mis. Ik zou ze eerder te gematigd vinden, maar dat terzijde.

  Ik reageerde omdat ik de overheid die haar macht libertarisch gezien op illegale wijze heeft verkregen, niet als gesprekspartner zie. Ik streef niet naar een beetje libertarisme in een dictatoriale-democratische samenleving.

  Verder denk ik dat die overheid je niet serieus zal nemen, zolang daar voor haar geen noodzaak voor is.

 4. [3] Die noodzaak voor de overheid is er absoluut niet wat mij betreft; ze hebben immers te maken met een oonderdaan die iets roept namens een paar andere onderdanen. Lekker belangrijk dus.
  Desalniettemin vind ik het een goed idee om de wensen te uiten, ook al is het dan richting een boevenbende. Op die manier kan men iig niet achteraf zeggen dat het hun niet verteld was. Het ligt vast, en dat is goed. Dat er daadwerkelijk een aantal belangrijke zaken gaat veranderen, lijkt me een utopie. Aan de andere kant: hoop doet leven; vroeg of laat gaan er zaken veranderen voor eenieder die dat voor zichzelf wenst. Is het niet in Nederland, dan ergens anders. De creativiteit van mensen die zich onderdrukt voelen kent geen grenzen; letterlijk en figuurlijk. Moge het jaar 2007 een jaar zijn, waarin eenieder zijn libertarische doel bereikt !

 5. NEDERLANDS DAGBLAD 10 JANUARI:

  Informateur bedolven onder brieven
  door Jeroen Hoorn
  DEN HAAG – Informateur Herman Wijffels krijgt tientallen brieven van mensen die invloed willen op het beleid van het nieuwe kabinet. Waarschijnlijk leest Wijffels niet alle schrijfsels.
  Tientallen brieven komen er wekelijks binnen bij Postbus 20008 te Den Haag, het postadres van informateur Herman Wijffels. Soms zijn ze afkomstig van particulieren, vaak van organisaties. Alle briefschrijvers hebben iets gemeen: ze willen aandacht voor hun standpunten van de informateur en van de politici die bij hem aan tafel zitten.

  Volledig artikel op:
  http://www.nd.nl/document.a

Comments are closed.