De Onderwerping
en Ondergang
van de Ondernemer?


Op 12 december publiceerder we een brief die Nederlandse Captains of Industry gestuurd hebben aan de politiek, waarin zij de politici verzoeken om nog meer te doen dan ze op dit moment al doen. ***)

Wij zijn door deze onderwerping aan de politici zo geschokt en teleurgesteld dat we een poging doen deze Leaders mee te delen dat er heel andere belangrijkere dingen spelen.
Via het secretariaat van de IUCN stuurden we daarom onderstaande brief aan die Leaders.

== BRIEF AAN LEADERS FOR NATURE === 06 12 12

Geachte “Leaders of Nature”,

Wij zagen uw aangekondigde brief aan Nederlandse politieke leiders hoopvol tegemoet omdat het inderdaad goed kon zijn dat ondernemers en het bedrijfsleven eindelijk eens met een nuchtere rationele aanpak van de milieuproblemen zouden komen.

Hoe groot was echter onze teleurstelling toen uit uw brief bleek dat u slechts achter de oppervlakkige massa aanloopt en zelfs de politiek gaat aanmoedigen om er zich nog meer mee te bemoeien. Het milieu is te belangrijk om het van de politici afhankelijk te maken.
Het doet pijn dat de Nederlandse “ondernemers” kennelijk niet meer ondernemen.

Inderdaad was er de laatste maanden in het politieke debat en in de partijprogramma’s weinig aandacht voor natuur, biodiversiteit en klimaat.
Dit had een kans kunnen zijn voor echte ondernemers om dan zelf met plannen te komen. Die kans is niet gegrepen. In tegendeel, als “captains of industry” smeekt u de politiek om nog meer invloed te gaan uitoefenen. Om uzelf en ons nog meer te gaan betuttelen.
Wat is er eigenlijk nog over ven het Nederlandse Ondernemingschap?

Dat de bevolking ‘druk uitoefent’ op de natuur staat buiten kijf. Maar evenals in Nederland, wensen mensen elders in de wereld ook hun lot te verbeteren. Gelukkig neemt de groei van de wereldbevolking af. Demografen verwachten een stabilisatie op een niveau van ruim onder de 10 miljard mensen.

Het verdwijnen van soorten dieren en planten is sinds het bestaan van de aarde onderdeel van de evolutie. Vele biologen nemen aan dat aanmerkelijk meer dan 90% van alle soorten in de loop der tijd is verdwenen. De stelling dat er thans een massaal verlies aan biodiversiteit zonder precedent zou plaatsvinden, is niet wetenschappelijk onderbouwd.

Het klimaat’probleem’, in het bijzonder een alarmerende opwarming van de aarde als gevolg van door de mens verstookte fossiele brandstoffen, is nooit onomstotelijk wetenschappelijk vastgesteld.
De vermeende alarmerende opwarming van de aarde bestaat slechts in de virtuele werkelijkheid van de – zeer primitieve – klimaatmodellen. De realiteit wenst zich daaraan niet te conformeren, gegeven het feit dat de gemiddelde wereldtemperatuur, zoals gemeten met satellieten, sinds 1998 is gedaald – en niet is gestegen, zoals zo vaak wordt gesuggereerd.

U loopt achter politieke verhalen van Gore en Clinton aan en noemt dat er wel 1300 wetenschappers van de politieke Verenigde Naties in het Millenium Ecosystem Assessment op de gevaren voor het milieu wijzen. Maar er zijn duizenden wetenschappers waaronder zeker 72 Nobelprijswinnaars die stellen dat het allemaal overdreven is.**)
De paniek die gezaaid wordt, is anti-mens! Een “weg met ons”!

De intentie die u als topondernemers tot dit initiatief heeft gebracht is ongetwijfeld nobel. Des te meer is de manier waarop u de vrije maatschappij verder onder collectivistische dwang wilt brengen bijzonder laakbaar en teleurstellend.

Toch is nog niet alles verloren en u hebt ruimschoots de gelegenheid u te oriënteren over de werkelijke feiten. Om te beginnen op de website van de Vrijspreker*) die u de weg terug naar de vrije maatschappij aantoont, of door uw vragen of belangstelling rechtstreeks te sturen aan hub@vrijspreker.nl

U kunt nog steeds als ondernemers belangrijke dingen doen.
Wij hopen dat u die kansen alsnog zult zien, en wij zien een reactie van u met belangstelling tegemoet.

Hoogachtend,

Ir H.J. Jongen
Namens Vrijsprekers

————————————————————————-
*) Zie: www.vrijspreker.nl

**) Zie ook: De Oregon Petition: www.oism.org/pproject/
Deze is door meer dan 17.000 wetenschappers ondertekend.

***) Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

11 REACTIES

 1. Onderwerping aan de politiek?

  Opdrachtgeving aan de politiek zult u bedoelen!

  Ik wil niet controversieel overkomen maar de Captains of Industry geven feitelijk opdrachten aan de belangrijkste politici. Politici op sleutelposities.

  Milieuproblemen zijn 1 van de onderwerpen die een wereldregering mogelijk maken. Milieuproblemen kennen geen grenzen, o.a. Clinton en Gore bijvoorbeeld doen ons geloven dat de mondiale milieuproblemen enkel en alleen door een wereldregering kunnen worden opgelost.

  Een interessante documentaire is wellicht deze lange analyse van het Iron mountain report dat gaat over de onderwerping van de VS aan de VN.

  http://video.google.nl/vide

 2. [1] Even serieus, bedoel je dit echt of is het sarcastisch bedoeld:
  "Ik wil niet controversieel overkomen maar de Captains of Industry geven feitelijk opdrachten aan de belangrijkste politici. Politici op sleutelposities." ???

 3. [2] Jazeker ik ben bloedserieus, wanneer je het hebt over de Nederlandse Captains of Industry, dan heb je het over Shell, Akzo Nobel, ABN AMRO, ING met name, de echte grote multinationals dus. De raad bestuur van deze bedrijven is vele malen machtiger dan Balkenende en co.

  De leiders van deze grote bedrijven hebben internationaal contacten met allerlei politieke denktanks en geheime vergaderingen; Bilderberg etc.

  Aangezien deze machtselite, onder leiding van de Rothschilds bankiersdynastie; rijk en machtig geworden met het lenen van geld aan landen en het financieren van oorlogen tussen landen, al sinds een kleine 250 jaar het plan heeft om een wereldregering/ dictatuur in te stellen geeft deze kliek opdrachten aan de verschillende politici waaronder dus Balkie.

  Strengere milieuwetgeving geeft ook een hoop kunstmatige werkgelegenheid, zodat er hier weer productielocaties verplaatst kunnen worden naar derdewereldlanden.

 4. Ik denk, misschien langs de zelfde lijnen als CinCin, indien hij het zo had bedoelt dat de industriele leiders enorme balen koord aan de politici overhandigen waar de laatsten zich ruim aan kunnen ophangen …

  Immers, net zoals de neo-marxisten het vooral van de echte of opgeklopte armoede moeten hebben, is inmiddels een geheel nieuwe politieke sector ontstaan en in actie … die zich de "environmentalisten" noemen Terwijl ook zeer vele zogenaamde wetenschappers inmiddels aan boord zijn geklommen***. Omdat het welfare voor the rich and educatated beloofd te worden.

  Edoch een flinke onvoorspelbare uitbarsting van een (super)volkaan en het hele environmentalisme is tot NIET gereduceert. Maar tot het zover is gaat men rustig daar op te parasiteren …

  Te beginnen met Green Peace knapen, terwijl tot groot verdriet van het bedrijfsleven, ook de andere politici daar brood in zien … En DIE heeft men nu dus even flink uitgedaagt …. waarme bedrijven genekt worden … en grootsscheeps moet "investeren".

  *** Wat mij doet denklen aan de "sting" dat de politie van de Stad Newark (in New Jersey, VS) enige jaren geleden hield, omdat door daar tort-advocaten steeds allerlei frivole clams tegen de gemeent werden ingediend. Welnu, men liet een stadbus met zeven (bekende) passagiers opzettelijk ergens op botsen.

  Maar toen politie, brandweer en ambulances ter plekke verscheen bleken er inmiddels niet minder dan ZEVEN EN TWINTIG "passagiers" in de bus te kermen en te kreunen … met rug en nekklachten. En waren er tevens acht beruchte "ambulance chasers" (tort- juristen die achter ambulances aanwezig die aan toekomstige clienten "graties" adviezen aan het uitdelen waren. Dat inmiddels ook ineens ook zoveel politici en "wetenschappers" van de partij zijn is dus helemaal niet zo verwonderlijk….

 5. [3] Veel top-politici hebben ook hun roots in deze multinationals, en daar hadden ze geen flutbaantjes.

  Wouter Bos komt van Shell,
  Mark Rutte komt van Unilever,
  Oud minister Hans Weijers komt van Akzo Nobel en is daar weer naar teruggegaan.
  Wim Kok zit nu bij ING in de raad van bestuur.

 6. [5] Njaagh, die mensen waren in het bedrijfsleven stuk-voor-stuk LETTERLIJK … totale nobodies … met weinig of geen potentieel. Daarom zocht men zijn heil in de politiek. TulbandKok bijv. kan je zakelijk al helemaal NIET serieus nemen, behalve dattie nu als ex-onderkeuninkje de belangen (en aandelenpakketten) van de kwien vertegenwoordigt. De man is zeer laag geschoold en is letterlijk over de ruggen van de laagste en meest onfortuinijke bevolkingslagen omhoog geklommen.

  Overigens … de Captains van de Nederlandse multinasjionals hebben vrij makkelijk praten, want zij hebben hun kroonjuwelen reeds lang naar Noord Amerika en het Vere Oosten verhuisd 9 Met achterlating van intelectueel kapitaal en de incumbenten, die in allerlei vangnetten werden gesmeten. En trax zeggen dat zij hier helemaal niet meer kunnen zijn vanwege de millieu-regelgeving …

  Geloof mij dat bij de multinasjionals die ex-collega politici als albatrossen om de nekken hangen.

 7. [3] Ja inderdaad is de verwevenheid van veel bedrijven met de politiek heel duidelijk.
  Je hoeft daarvoor alleen maar te kijken naar de samenstelling van veel commissies en waar subsidies naar toe gaan. De onderhavige brief geeft dit ook extra bloot.

  Door die verwevenheid werkt ook het bedrijfsleven tegen de soevereiniteit van ieder individu.
  Het is duidelijk:
  "Big Business against Kapitalism!"

 8. Over die Oregeon Petition:

  Check de volgende link: http://www.sciam.com/page.c

  Samenvattend:
  Scientific American took a random sample of 30 of the 1,400 signatories claiming to hold a Ph.D. in a climate-related science. Of the 26 we were able to identify in various databases, 11 said they still agreed with the petition— one was an active climate researcher, two others had relevant expertise, and eight signed based on an informal evaluation. Six said they would not sign the petition today, three did not remember any such petition, one had died, and five did not answer repeated messages. Crudely extrapolating, the petition supporters include a core of about 200 climate researchers — a respectable number, though rather a small fraction of the climatological community.

 9. de milieutaliban houdt ons steeds voor dat er een concensus is onder de klimaatwetenschappers over de menselijke invloed op de opwarming van het klimaat, maar wat zegt dat ?

  Wetenschappers waren het er eeuwenlang over eens dat de aarde plat is, is de aarde daarom plat ? En dat de zon om de aarde draaide. Of dat muizen spontaan ontstonden als men oude lappen in een emmer deed.

  Verder zal de meerderheid der theologen het er wel over eens zijn dat God bestaat maar bewijst dat iets ?

 10. [9] Klopt, maar dat geldt dan ook voor de Oregeon Petition. Dat 17.000 wetenschappers deze hebben ondertekend zegt niets.
  Op Wikepedia vond ik volgende over de Oregon petition: http://en.wikipedia.org/wik
  Daar wordt Sinterklaas niet vrolijk van…
  Overigens een vraag aan Wladi, wanneer heeft een wetenschappelijke publicatie voor jou waarheidsgehalte?
  Als het:
  a) in het libertarische straatje past?
  b) als het door een meerderheid van de wetenschappers als waar wordt beschouwd?
  c) als de argumentatie valide is?

  Bij antwoord c kunnen bovenstaande vragen weer recursief worden gesteld hoe bepaald wordt of een argumentatie valide is

 11. [10] het lijkt mij dat een wetenschappelijke stelling/publikatie geldig is als het een verschijnsel in de werkelijkheid verklaart of lijkt te verklaren.

Comments are closed.