Gemeentes spelen hetzelfde spel.

Als voorbeeld volgt een ingezonden brief aan Wegener (uitgever De Vechtstroom) betreffende handelswijzen van de gemeente Maassen.

BTW, dit is tevens een mooi voorbeeld van promotie voor de Vrijspreker en het Libertarisme.

Geachte redactie,

Na eind april mijn mede-Maarssenaren al gewaarschuwd te hebben voor de linkse Sinterklazen in het nieuwe college (dank voor de plaatsing) voel ik mij genoopt andermaal een oproep aan de lezer te plaatsen om deze spilzieke club in de gaten te houden.

Onder de kop “VVD wijst glossy af” laat de Vechtstroom van 6 december ons weer eens duidelijk zien waarom de gemeentelijke belastingen voor 2007 in Maarssen zo sterk omhoog moeten: de spilzieke linkse Sinterklazen vinden het nodig 93.000 euro, gestolen van de Maarssense burger, uit te geven aan propaganda ter zelfverheerlijking middels een glossy magazine en extra “Trots op Maarssen” pagina’s in de VAR.
De VVD en CU/SGP zijn terecht tegen, omdat de bewoners (die dit betalen) hier niets aan hebben. De coalitie houdt echter de poot stijf met de dooddoener dat deze uitgaven deel uitmaken van de begroting, die wordt vergeleken met een huis, en dat men geen reden ziet om stenen uit dat huis te halen.
Je vraagt je overigens af wie die begroting dan goedgekeurd heeft, en of VVD en CU/SGP daaraan hebben meegewerkt. Dat deze partijen dit geld eveneens willen uitgeven, zij het aan iets anders, is ook al zeer bedenkelijk; maar het is natuurlijk erg gemakkelijk en voor sommigen misschien zelfs plezierig om andermans geld uit te geven.

Ondertussen gaat de OZB volgend jaar met 70% omhoog. Je vraagt je af wat er nog meer aan nutteloze zaken op die begroting staan. En om nog maar even in de herinnering te roepen hoe onbetrouwbaar Van Esterik c.s. zijn: toen de PvdA nog in de oppositie zat heeft men jaar na jaar duidelijk gesteld alle pogingen tot bezuinigingen van het toenmalige college te zullen torpederen. Hierbij werden dezelfde bedragen genoemd die het college bij aantreding ‘verrast’ hebben. Zie in dit verband robert.dragonfire.nl/PvdA_M…(1).html, waar Van Esterik letterlijk stelt: “2005 zal dus helaas in het teken staan van forse bezuinigingen en de PvdA zal proberen daar waar mogelijk deze bij te voorkomen door het indienen van tegenvoorstellen.” Let even niet op het kromme Nederlands.

Nu het linkse clubje er zit mag de burger meteen bloeden, en dan ook nog om de propaganda van deze oplichters te betalen. Bij deze roep ik mijn mede Maarssenaren op om bij ontvangst van de aanslag Gemeentelijke Heffingen 2007 onmiddellijk aangifte te doen van afpersing door een criminele organisatie, zijnde de Gemeente Maarssen. Het wordt steeds gebruikelijker dat de (plaatselijke) overheid zich als een Robin Hood profileert, die steelt van hen die werken, om dit geld vervolgens nietsontziend te verspillen aan bevoordeling van allerlei vriendjes en nutteloze subsidies. Daarbij roepen vooral de socialisten dat dat ‘sociaal’ is, terwijl socialisme per definitie asociaal is: socialisme kan alleen d.m.v. dictatoriale onderdrukking in stand gehouden worden; het is een zichzelf te gronde richtend systeem. Zie de USSR en het China van Mao, het lichtende voorbeeld van de SP. Noem dat maar sociaal.

Waarom geeft niemand zomaar honderden euro’s weg aan de eerste de beste junk die daarom vraagt? Waarom doet men dat dan wel als die junk ‘overheid’ heet? Uitsluitend omdat de overheid over dwangmiddelen beschikt. Net als de maffia. Alleen bij de laatste noemt de overheid het wél afpersing. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Kijk in dit verband ook eens op websites als www.hetvrijevolk.com, www.meervrijheid.nl, www.libertarian.nl en www.vrijspreker.nl. Tijd voor bewustwording.
Trots op Maarssen? Ik dacht het niet! Mensen, word eens wakker!

—————————————–
Ingezonden door René

8 REACTIES

 1. Tja, het bekende verhaal. Blijven vertellen maar. Goede zaak, met praktijkvoorbeelden. Over praktijkvoorbeelden gesproken: Afgelopen week bleek uit een verdwaald bericht op teletekst dat afvloeiende overheidswerknemer gemiddeld 3 jaarsalarissen meekrijgt. Dat gaat over alle ambtenaren. Vertel dat eens tegen die honderdduizenden ontslagenen uit de marktsector van afgelopen jaren, die meestal met niets of een fooitje buiten het hek werden geschopt. Maar ja, DAT geld hadden ze nu eenmaal onder staatsdwang al af moeten geven aan de fiscus, zodat die de eigen mensen fortuinlijk kan laten afvloeien.

  Willen we in ons hart eigenlijk niet allemaal een ambtenaar zijn?! 😛

 2. [1] Sander,
  "Willen we in ons hart eigenlijk niet allemaal een ambtenaar zijn?!"

  Hoezo ? Voor geen goud. Ik zou liever mijn huis in de fik steken dan ooit ambtenaar te worden.

 3. [1] Ik heb te veel eergevoel om me te verlagen tot dat niveau.
  Ik heb altijd geleerd om mijn geld eerlijk te verdienen en niet te stelen van anderen.

 4. [2] [3] Ja, ja, ja. Ik doel hier op de verhouding Prestatie – Vergoeding!

 5. Goede brief,
  maar istie geplaatst?

  Het zou mij hoogst verbazen als dat gebeurt is. Een schrijven met zulk een principiele grondgedachte vindt doorgaans niet zoveel weerklank bij en in de schrijvende pers. Gelukkig bestaan er tegenwoordig internetfora.

  Libertarërs/anarchisten/liberalen laat U horen!

 6. [5] Dat weet ik volgende week. De vorige, van meteen naar de gemeenteraadsverkiezingen, in ieder geval wel. Die was wel korter, hetgeen de kans op plaatsing gunstig beïnvloedt, maar evengoed had het AD hem niet geplaatst.
  In deze brief stelde ik de voorgenoemen subsidies aan allerlei minderheidsgroepen aan de orde, en was ook tamelijk fel, met dezelfde slotzin.
  Ik meldt het nog wel.

 7. WIE hebben voor die gekken gestemd …? Nou dan …. Daar moet men dus de kiezers op aanspreken …

  Overigens de gemeente politiek (MINUS de landelijk politiek maffia partijen) is in feite waar Nederland nog het dichts bij een semi-democratie komt.

 8. Beste René,

  Met enige verbazing heb ik je felle in mijn ogen onterechte kritiek op het beleid van het huidige bestuur van Maarssen gelezen. Om zo’n bestuur oplichters te noemen vind ik niet volgens de huisregels van de Vrijspreker.Immers dat mag je pas zeggen als het bewezen is. Voorts vergeet je te vermelden dat de vorige VVD colleges welke gedurende de afgelopen ruim tien jaar de gemeente Maarssen bestuurden financieel, althans volgens elke penningmeester van elke club die zijn kas en uitgaven goed beheert, er financieel een puinhoop van gemaakt hebben waardoor, door het grote ongedekte uitgaven beleid van de VVD, de gemeente Maarssen onder curatele van de Provincie Utrecht werd gesteld. Lekkere club die VVD. Dat trof het huidige bestuur aan. En om nou te klagen dat er minder dan gemiddeld Euro 2,50 per inwoner per jaar van Maarssen aan betere communicatie wordt uitgegeven in Maarssen lijkt me een beetje onzin. Daar ontbrak het nou net aan in de afgelopen 10 jaar. De burger werd overal buiten gehouden en corruptie vierde hoogtij in de regeer periode van de VVD. En over die verhoging van de WOZ, ik moet inderdaad ca. Euro 140,- aan WOZ belasting gaan betalen op jaarbasis. Dat vind ik niet erg. Ik woon in een van de kleine kernen rond Maarssen en kijk heerlijk uit over de z.g. trekgaten en plassen. Een heerlijk uitzicht. En daar wil ik best redelijk voor betalen. Na de verhoging van de WOZ zit Maarssen op het gemiddelde WOZ tarief van de Provincie Utrecht. Lijkt me niet onredelijk en daar kan IK mee leven
  én vergeet niet dat komt o.a. door de financiële puinhoop die het vorige (VVD)
  bestuur had achtergelaten.
  Ik krijg de indruk deat je de Vrijspreker wat gebruikt om stemming te maken en niet de feitelijke situatie weer te geven. Dat past hier m.i. niet in de deze Vrijspreker.
  Ik hoop dat je als je je bolide op het Vredenburg parkeert of in La Vie en je daarna Euro 7,50 moet aftikken dat je dan bedenkt dat je voor véél minder invervolg goede communicatie van het bestuur van Maarssen krijgt.

Comments are closed.