Het ANP meldt dat er weer nieuwe “topsporters” zijn toegetreden bij het leger. En wel: hordenloopster Marjolein de Jong, judoka Bryan van Dijk, taekwondoka Ferry Greevink en trampolinespringster Rea Lenders.
Dat er in het leger topsporters op kosten van de belastingbetaler worden getraind is weliswaar geen nieuws. Maar toch sta je opnieuw verbaasd als je weer eens een dergelijk bericht hoort.

Ik heb namelijk altijd gedacht en geleerd dat het leger er was om ons te verdedigen tegen buitenlandse mogendheden.
Ook dat laatste is al lang niet meer waar. De Nederlandse soldaten vechten nu aan de andere kant van de wereld wederopbouwmissies en vredesmissies.

Wat “sporters”betreft is het ook nog voor te stellen dat er als voorbeeld en als trainers scherpschutters of vechtsporters worden aangetrokken.
Maar wat in godsnaam hordenloopsters en trampolinespringsters in het leger moeten, is me compleet een raadsel.
Ik weet niet of het leger ook topbridgers, topschakers, topdammers, topzangers, toppaalzitters en andere toppers aantrekt. Maar het zou me eigenlijk niet meer verbazen.

Wordt het niet tijd dat er een einde aan deze verspilling van belastinggeld wordt gemaakt?

4 REACTIES

  1. Vergeet niet dat er ook nog een aantal, tja hoe zal ik het zeggen, mensen in het Nederlands leger zitten die het niet zo hebben met de democratische spelregels.
    Duidelijk genoeg?

  2. Hoe zit het eigenlijk met die 110 Rambo’s met generaalstitel. Sporten die een beetje, of zouden ze wedstrijdje bureaustoelzitten doen?…

  3. "Maar wat in godsnaam hordenloopsters en trampolinespringsters in het leger moeten, is me compleet een raadsel."

    Hub, dan moet je toch eens naar Charlie’s Angels kijken, hoor! Met een paar Angels heb je geen leger meer nodig!! 🙂

  4. [1] Misschien moeten we dan maar met z’n allen lid worden van deze club. 😛

Comments are closed.