Vooral in Brussel zal er weer van alles en nog wat geritseld worden.
Ook betreffende de EU-grondwet, terwijl in Nederland het volk wordt afgeleid naar de formatie en het “uitzettingsdebat”.

In Brussel zijn de hele week belangrijke vergaderingen van ministers en parlementariërs en op donderdag en vrijdag is er de EU-opperhoofden vergadering.

Er wordt onder andere gezocht hoe de politici een bevredigende oplossing kunnen formuleren om toch met de onderhandelingen over toetreding van Turkije te kunnen doorgaan. Men denkt nu in de richting om alleen maar door te praten over ongeveer 27 deelterreinen in plaats van over de volledige 35. De geblokkeerde 8 kunnen dan later wel weer opgepakt te worden.
In dit kader zal ook over uitbreiding in het algemeen worden gepraat. Met als vlag dat de EU “stoer” zal zijn! De burgers moeten zich niet ongerust maken.

Ze willen ook onze telefoontarieven gaan bepalen, hoeveel reclametijd er op de TV mag in ieder land, en ze willen op de EU Website ook de Duitse taal naast het Engels en Frans.
Dat laatste is weer geldverspillerij, maar we betwijfelen of het Nederlandse opperhoofd daar een veto over gaat uitspreken!! Of gaat hij eisen dat dan ook ALLES in ALLE talen op de site moet komen?

Er is ook een AMATO (?) groep landen die werkt aan de reanimatie van de EU-grondwet en die een werkstuk gereed wil maken voor Angela om daar vanaf 1 januari mee vooruit te kunnen.

Er is nog wel meer dat geritseld moet worden.
Ondertussen vernemen we dat de Commissie (Neelie Kroes) van België eist dat ze evenveel Belgisch belastinggeld aan buitenlandse luchtvaartindustrie moeten geven als aan de eigen industrie en dat de Nederlandse Postbank geen gratis giropas meer mag uitgeven.

Er wordt weer veel besloten zonder u, over u.
Als compensatie mag u dan de pineut zijn.

2 REACTIES

 1. Postbank pinpas is al een paar jaar niet meer gratis. Zijn ze wel wakker daar? Of is het ruisen van het binnenkomende geld te slaapverwekkend.

 2. De EU is net de moeder die zich aan vruchtbaarheids-hormonen "over dozed" en inmiddels een onoverzichtelijke meertalige meerling (van evenzovele vaderes) heeft gebaart.

  Daarnaast gaat zij ook nog meer vreemd, waardoor strax wellicht een Turkse bastaardjong van komt …

  Ook ZONDER Islamtische kostgangers gaat het EU-"gezin" aldus zwaar gebukt onder congenitale en definitief fatale multiculturisis waardoor het slechts een kort leven is beschoren.

  Dat laatste mede doordat de EU-multinasionals, die de EU economie en industriele basis dienen te integreren en tot bloei brengen, reeds allen stiekem naar het westelijk halfrond en het Vere Oosten zijn uitgeweken (onder het mom dat daar hun markten te vinden zijn).

  Het wordt gegarandeerd werrekelluk NIETS in Brussel, ook al vergadert men daar dag en nacht en vaardigt men de meest ridicule dictaten uit.

  En voor Nederland was de BENELUX werkelijk reeds het limiet …

Comments are closed.