Demissionaire staatssecretaris Clémènce Ross heeft voor de komende jaren extra belastinggeld bestemd voor onder andere:” seksuele vorming in het basisonderwijs en de monitoring van seksuele gezondheid in Nederland”.

De seksuele gezondheid van de jeugd moet worden bevorderd en “gemonitord”.

Ook moet de jeugd meer leren over soa’s, ongewenste zwangerschappen en seksueel geweld. Clémènce wil de infrastructuur rond seksuele gezondheid verbeteren.
Zij zegt dat ze het als haar verantwoordelijkheid ziet om te zorgen voor een goede algemene seksuele vorming.

In 2007 wordt begonnen op drie GGD’s met een “chlamydiascreening” onder jongeren tussen de 16 en 29 jaar. Hiervoor is 2,2 miljoen euro belastinggeld per jaar beschikbaar. Na drie jaar beslist de minister van VWS over eventuele landelijke invoering.
Minister Hans Hoogervorst heeft al extra geld uitgetrokken voor de bestrijding en genezing van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Dit bedrag loopt op tot 10,6 miljoen euro belastinggeld in 2011

De nieuwsbrief van de regering zegt dat:”De bewindslieden richten zich op jongeren omdat ze dit een belangrijke doelgroep vinden”.
Uiteraard, allemaal potentiële kiezers! Overigens wel discriminerend voor ouderen die kennelijk deze “zorg” niet krijgen.
Maar ja, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Je kunt het zelf niet bedenken, maar politici vinden steeds meer terreinen waarop ze zich met de burgers gaan bemoeien.

4 REACTIES

 1. Hoe moeilijk of duur is het om reeds op jonge leeftijd kinderen even kort uit te leggen wat sex is, dat een condoom tegen zwangerschap en ziekte beschermt, en dat je zonder condoom meer risico loopt naarmate je meer partners hebt? Als de jongeren dan nog steeds, ondanks dat ze dit weten, onbeschermde sex met meerdere partners hebben, zie ik niet in waarom een ander voor die roekeloosheid moet gaan betalen, of waarom we dit als een "publiek probleem" moeten zien.

 2. Nog even en je hoeft als ouder niets meer voor te lichten of geen kennis meer over te dragen. Middels het gestolen geld, van diezelfde ouder, zal de overheid dit voortaan voor haar rekening nemen.

  Uiteraard ‘gratis’, met een campagne, een cursus, voorlichtingsdagen en een heus keurmerk gaat dat zeker lukken.

  En mocht dit niet genoeg zijn, dan maar meer geld stelen en meer uitgeven.

  Ouders dienen hun eigen kinderen evenals die van een ander, als dat op prijs wordt gesteld, voor te lichten en OP TE VOEDEN.

  En dat is pas echt GRATIS!

 3. Clemence kan niet begrijpen, dat de burger geen boodschap heeft aan haar persoonlijke inzichten over de opvoeding van de jeugd, die voor een steeds groter deel al jaren door de staat zelf wordt verpest.

 4. Op basis van deze leidende gedachte valt er nog wel meer voor de overheid te doen.
  Zoals:
  – onderricht hoe zich te beschermen tege snuffelende ambtenaren
  – onderricht hoe zich te beschermen tegen corrupte en bedelende ambtenaren
  en bovenal :
  – onderricht in het buiten de deur houden van ambtenaren
  hugo van reijen

Comments are closed.