Het grotestedenbeleid in ons land is compleet mislukt en moet dringend op de schop.

Staat in het rapport Toekomstverkenning Grotestedenbeleid van het Ruimtelijk Planbureau (RPB). In de komende kabinetsformatie die in tegenstelling tot het traditionele Kerstfeest meer in het kader van nemen, dan geven zal staan, weer even een voorbeeldje wat het nut van overheidsbeleid en bemoeienis is.

De miljoenen die sinds 1994 in steden met achterstandproblemen zijn gepompt, hebben geen effect gehad op de sociale en economische problemen in grote steden.
De vele financiële injecties hebben geen invloed gehad op de hoge werkloosheid en de leefbaarheidproblemen in bepaalde buurten

De onderzoekers adviseren de overheid het beleid zo snel mogelijk bij te stellen, want dat het inmiddels beter gaat in de grote steden, is hoofdzakelijk het gevolg van de opleving van de conjunctuur en niet met de miljoenen die in die steden werden gepompt.

Het RPB komt hier na gedegen studie mee, maar ik vrees dat in de kabinetsformatie wederom de miljoentjes en miljardjes weer naar allerlei leuke en interessante dingen zullen vloeien. Weer geen vragen wat het effectieve nut van dat soort feestjes is, slechts de belangen- en actie groepen tellen, niet dat die gelden eerst uit de markt gehaald/afgenomen moeten worden waardoor er verkeerde marktwerking komt, of dat dat misschien niet erg democratisch is.
Maar het allerergst is dat het grotestedenbeleid averechts werkt voor degenen waar het dan misschien?? goed voor bedoeld was.
En om dan nog gewoon door te gaan met dat ‘beleid’, ondanks het RPB rapport is natuurlijk misdadig.

Net als OVERHEIDS-rapporten over de Betuwelijn, HSL, etc, die aantonen dat het niet effectief is, gaat men gewoon door. Blijkbaar spelen andere belangen een rol, zoals het pluche van de zetel of het monument voor zichzelf of…?? Dat mag van mij best allemaal, maar niet met mijn en uw centen.
Laten we meer mensen van dit soort achtergronden en kennis op de hoogte brengen: maak daarom de Vrijspreker.nl meer bekend, iets voor de goede voornemens voor 2007? Desnoods door af en toe de Vrijspreker url door te spammen, zo lang dat nog mag!

4 REACTIES

 1. Het is weer het oude overheidsrecept:
  Äls veel geld niet werkt, moet je er nog meer geld tegenaan gooien!"

 2. [1] Niet alleen dat, als de zoveelste deadline van zo’n o zo goed gemismanaged overheidsproject weer eens niet is gehaald, dan gaan we gewoon door met geld in de bodemloze put te kiepen. Wat een flutvertoning over onze ruggen van onze zuurverdiende belastingruggen onder marktcondities (voor zover je daar nog over kunt spreken, zo’n beetje overal zit een of andere overheid de markt wel te verstoren). Daar hoef je in het MKB niet mee aan te komen. Projecten waar geen hond om heeft gevraagd komen gewoon niet van de grond, laat staan dat ze gecontinueerd worden indien ze tot falen zijn gedoemd. En zo hoort het ook, behalve (getuige het veelvuldig voorradig bewijs) als je een megalomane dief bent horende tot de politieke kliek van het merk PvdA, CDA, VVD, etc.

  Hoogste tijd voor een bumpersticker actie om meer mensen bewust te maken. Tekst: "Stop de gelegaliseerde diefstal van overheidswege" of iets dergelijks. URL van vrijspreker.nl erop, en klaar is Kees.

 3. [2] "Hoogste tijd voor een bumpersticker actie om meer mensen bewust te maken. Tekst: "Stop de gelegaliseerde diefstal van overheidswege" of iets dergelijks. URL van vrijspreker.nl erop, en klaar is Kees."

  JA, goede eerste actie voor 2007. Gaan we proberen op gang te brengen.
  Begin met juiste tekst en kosten bepalen!

  Wie heeft al alternatieve teksten?

 4. [3] Uit de losse pols:

  Oud overheidsrecept: geld speelt geen rol

  Overheid = Maffia

  Betutteling nodig ? Luister naar de overheid.

  Kapitalisme ? Ja, graag.
  Vrijheid ? Ja, graag.
  Overheid ? Nee, bedankt.

  Gemak dient de mens. De Overheid denkt voor U.

  Meer belasting = meer overheid.

  Overheid = overhead.

  Susidies Nee,
  Minder Belasting Ja.

  Socialisme = asociaal.

Comments are closed.