De uitspraken van politici zijn zonder grenzen.

Hier twee uitspraken op dezelfde dag:

1. Kabinet:”De motie is niet uitvoerbaar”

2. Kabinet:”De motie is uitvoerbaar tot na het debat”

Commentaar?

3 REACTIES

 1. Quote 2 is niet correct, als ik het goed begrepen heb. Volgens mij is de laatste status dat bij wijze van wisselgeld uitzettingen deels, niet geheel, opgeschort worden tot na het debat. Voor de rest wordt de motie niet uitgevoerd, iig tot na het debat.

  Wat mij hier overigens volledig ontgaat is waarom er nu toch weer een debat gaat komen. De stelling dat de motie staatsrechtelijk niet uitvoerbaar is leek me geen ruimte te laten voor debat. Immers, het gaat hier om mensen wiens zaak keer op keer door de rechter is onderzocht en afgewezen, tot aan de hoogste instantie toe. Dat heet uitgeprocedeerd, en dus wegwezen.

  De tweede kamer kan gerechtelijke besluiten niet ‘democratisch’ ongedaan maken. Een minister mag niet op de stoel van de rechter gaan zitten, ook niet als de Tweede Kamer daar om vraagt. Punt. Volgens mij is dit afdoende, en hebben secundaire overwegingen zoals ‘aanzuigende werking’, ‘oneerlijk tegenover hen die wel vertrokken zijn’ en ‘premie op wetsontduiking’, hoewel correct, helemaal geen verdere rechtskracht.

  Het toont het ware gezicht van links, waar ‘zielig ongeacht historie’ steeds meer de basis voor handelingen wordt, en de slapte van rechts, dat zij nu toch weer een handreiking doen, waar dus eigenlijk geen basis voor is. Ik had wel eens willen zien wat er gebeurd zou zijn als de minister gewoon op haar juridische standpunt was blijven staan.

 2. [1] Het "niet uitvoeren", "wel uitvoeren", "gedeeltelijk uitvoeren", "voorlopig uitvoeren" geeft aan hoe er geritseld wordt in de politiek.
  Doordat het hele proces van migratie op collectivistische basis is gestoeld, en velen hierheen gelokt zijn door de verzorgingsstaat, krijg je rare situaties die dan weer gebruikt worden voor de persoonlijke belangen van de politici. Met allerlei oplossingen die niemand echt waardeert.

 3. Het lijkt me goed om individueel te bekijken of iemand al dan niet hier in NL moet zijn. Schrijnenden gevallen wel, criminelen niet.

  Ow… wacht… dat is het beleid al!!!
  Waarschijnlijk willen de linkse partijen wat ze altijd willen; One size fits none….

Comments are closed.