De kogel is door de kerk, Saddam Hoessein is opgehangen.

215 REACTIES

 1. Ik zal hem niet missen. Jammer dattie nu niet kan getuigen tegen een heleboel mensen die nu erg blij zijn dat hij nooit meer zijn mond open doet.

 2. Against stupidity the gods themselves contend in vain.

 3. Typisch amerikaans; the bad guy must die.
  Geen slimme move; nu kan hij martelaar worden, zoals Maverick al zegt: getuigen tegen anderen, en in de toekomst misschien andere informatie geven. Bovendien was dit DE kans om de wereld te laten zien dat de huidige machthebbers daar anders zijn dan Sadam. Maar nee, net zoals hij dat deed: afslachten die tegenpartij. Lang leve de beschaving.
  Overigens kan ik om de persoon Sadam niet rouwen.

 4. wel weer mooi wat bush zei "fair trial was justice, he denied his people"
  dan kan bush ook hangen.

 5. Oerstom.
  Dit was dé kans om het primitieve apenstadium af te sluiten. Dat wordt dus helemaal niks met dat nieuwe regime.

 6. [7] Ik mis’m al wel een beetje hoor…..
  :p
  Ik denk niet dat het veel uitmaakt in Irak, zolang de irakezen mohammedaans blijven. Democratie kan niet werken als een groot deel van de bevolking mohammedaans, helaas. Die zijn meer gebaat bij de harde hand zoals die van Saddam.

 7. [9] Nou….democratie kan ook niet werken als het overgrote deel van de bevolking in min of (vooral) meerdere mate socialistisch is, zoals hier in West-Europa en zich via de stembus
  een inkomen (verplicht opgebracht door onwillige anderen) wil en kan verwerven (zie Hoppe, "Democracy, the god that failed)…..

  En wat Sadam betreft : de ouwe knakker
  gaat zich momenteel te buiten aan 72 lekkere rondborstige maagden in allah’s paradijs…die mens is gelukkig.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [9] Zoooo is het, volgens mij, ook niet bedoeld. Het tegendeel zelf. En een voor het westen niet ongunstige naasteneffect is dat de Sunnies en Shiiten daar een onderlinge issue van maken…

  Maar Saddam was vooral het voorbeeld van een leider die met de petrodollar systematisch en gewelddadig streefde naar (mohammedaanse) expansie.

  DE boodschap is dus NIET een aan het mohammedaanse volk, maar tot hun leiders gericht en vooral de Iraniers. Maar NIEMAND die dat beter heeft begrepen dan een KADHAFI …

  Overigens had men de Japanse ex-premier Tojo immers ook opgeknoopt, terwijl miljoenen Japanners hem nu nog steeds als patriot aanbidden.

 9. [11] Ik denk dat de VS Irak eccht zijn binnen gevallen met het idee om daar democratie te brengen (het is ze namelijk eerder ook gelukt in Japan en Duitsland) maar dat het heel anders heeft uitgepakt (en inderdaad niet geheel ongunstig). Aan de andere kant sjiieten en soennieten bevechten elkaar al sinds Aisha in de slag van de kameel haar legers afstuurde op haar aangetrouwde neef Ali. Niets nieuws onder de zon dus.

  [10] Dat klopt ook maar socialisten erkennen iig anderen het recht om te leven dat recht hebbeb ongelovigen niet eens binnen de sjaria.

 10. [12] De VS zijn Irak binnengevallen omdat de kans te groot werd geacht dat een Saddam echt in staat zou zijn om de terroristen van WMDs te voorzien (waar hij reeds eerder gas tegen zijn vijanden gebruikte)… omdat hij zich voor zijn nederlaag in Kuweit zou willen wreken. Daar was echter niet genoeg hard bewijs voor, zodat ook wijlen Pres. Ford daar op tegen was.

  In groter en op langer termijn komt het echter eenvoudig neer op een GODSDIENST oorlog. De VS ( zowel als Rusland en China) streeft er naar de Islam tot achter hun eigen grenzen terug te drukken en af te zonderen. Terwijl het uiteindelijk, zoals men dat met het Catholisisme heeft gedaan … hun te … CASTREREN … en minder schadelijk en gevaarlijk te maken.

  Je zou ook kunnen zeggen dat men tegen het Vaticaan … "democratische reformatie" gebruikte.

 11. [6] Met zulke lulkoek win je de prijs van grootste koeklul voor vandaag.
  Ik vind Bush een minkukel sinds hij IJsberen beschermt, maar achter zijn buitenlandse politiek heb ik altijd achter gestaan, hoewel de implementatie wat slappetjes was, wat meteen de enige echte fout erin was.

 12. [14] En ik ben het zelden zo eens geweest met de doodstraf. Ik ben daar niet echt tegenstander van, maar ben gevoelig voor argumenten pro zowel als contra. Deze gallowing verschaft echter zoveel genoegdoening dat me meteen een voordeel van de doodstraf duidelijk is. Daarbij is de man gevaarlijk gewoon door in leven te blijven, hij kon namelijk met zijn aanhang nog altijd terug Baas Van Irak worden.
  Ook vind ik naar aanleiding van deze dat de galg niet zo onmenselijk is als sommigen willen beweren. Het is geen mess zoals de kogel, de guillotine, de electrische stoel, de gaskamer, edm.

  Maar die doodstraf blijft dan toch best wel hoogst uitzonderlijk. Ik vind het vooral passen voor staatslieden… :-p

 13. [13] yeah right, jij komt ook uit een ei, democratie???

  amerika heeft er zoiezo niks te zoeken, en die bush mag van mij net zo opgehangen worden, of nog beter gestenigd.

 14. Dit individu( mens was het niet), heeft nu wat hij verdiende. Hij had zijn recht op leven allang verspeeld. Alleen jammer dat een stel achterlijken hem weer als martelaar gebruiken. Dat zijn degene die, zelf jaren martelaar zijn geweest maar niet genoeg hersens hebben om het te snappen. Ik neem er straks een oorlam op.

 15. ‘Ze’ zeggen dat Saddam Hoessein is opgehangen, maar wei zegt dat ‘ze’ wel de echte Saddam opgehangen hebben… Hij had toch zoveel dubbelgangers….? Vreemd dat je daar helemaal niets meer over hoort sinds dat ‘ze’ hem gepakt hebben. Daarna was mijnheer voor maanden onder de pannen en mocht niemand hem zien of spreken… Heeft daar wel eens iemand over nagedacht…?

  merlin

 16. [19] merlin,
  Nou, ik wel hoor. Je weet, hoe dat gaat tegenwoordig: Het zou me allerminst verbazen als ze voor alle zekerheid alle dubbelgangers ook al lang en breed opgepakt en vermoord hadden.

 17. Reactie op Spynose;
  Wat jij zegt zou me niets verwonderen, en het zou wel erg stom zijn als ze zo`n actie zouden melden. Ik hoop en ik verwacht velen met mij, dat je gelijk hebt.

 18. Geen fan van Saddam maar dit komt de Amerika heel goed uit, geen getuigenissen meer in hun rol van wapen levereringen aan Irak ten tijden van de oorlog tussen Iran en Irak en waar zijn al die vermeende dubbelgangers van Saddam gebeleven?

 19. [15] Ik hoop ooit nog es mogen mee te maken dat de Belgische tyran Guyke de leugenaar…

  Groetz,

  Cincinnatus

 20. [14] wel weer mooi wat bush zei "fair trial was justice, he denied his own people"
  dan kan bush ook hangen.

  wat is daar nou lulkoek aan bud ?
  of vind jij dat hij zijn volk niet negeert en misleid?

  er zijn geen moeilijke woorden gebruikt dus je hoeft niemand te vragen wat het betekent.
  en wat betreft de koek om je lul,dat is een kwestie van hygiene
  smakelijk eten!

 21. [17] die minimale historische intuitie mist, anders zou hij nog weten dat Tojo opgeknoopt werd omdat hij de VS de oorlog verklaarde. En Milosevic werdt achtervolgt omdat hij had getracht nucleaire chantage te plegen door te proberen om Jeltsin voor zijn karretje te spannen. Maar Saddam was wel degelijk een bedreiging gebleken door Kuweit binnen te vallen. En Palestijns geweld te financieren.

  In ieder geval goede lessen voor Bin Laden, Achmadinejad en de Noord Koreaanse pandabeer.

  [23] Hoezoooo …Irak zat tjokvol van de Franse en Russiche wapens … Van exosetjes en Mirages tot de laatste T-64 Rusische tanks. Is Alien een hier verdwaalde sjosjialist?

 22. [3]die zegt: "" … Against stupidity the gods themselves contend in vain. ..""

  Check …! Men are … stupid, for they even invented the gods … Tell me it ain’t so.

 23. 28] Men invented Gods in their own image.
  Obviously true.
  But not stupid.
  People of good intentions invent good Gods.
  People of malicious character invent blood-thirsty Gods.

  With my proverb (I wrote it down around 1800, but it’s still applicable) I meant to say that killing Hoessein is so stupid, so irrational and with such obvious disastrous consequences, that it seems to defy Reason itself.

 24. [21]

  Spynose schreef: Nou, ik wel hoor. Je weet, hoe dat gaat tegenwoordig: Het zou me allerminst verbazen als ze voor alle zekerheid alle dubbelgangers ook al lang en breed opgepakt en vermoord hadden.

  wie zegt mij dat men nu niet een dubbelganger vermoord heeft en de real Saddam zit nu bij Bush en Co op de koffie…

  merlin

  ————————————–

  FFI Schreef: DNA tests, misschien?

  Haha, DNA testen afgenomen door wie dan…?

  Saddam Hoessein is destijds door de CIA in Iraq gestationeerd. Bewust want Amerika was al jarenlang bezig ‘een voet aan de grond te krijgen in Arabie’ (Lees: met de vingers aan de oliekraan zitten).

  De Arabieren hebben geen trek in Amerikanen en dus werd er een oorlog met oud CIA man Saddammeke in scene gezet die nu Golfoorlog 1 heet…

  Iraq valt Koeweit binnen, Koeweit roept om hulp, Koeweit krijgt hulp en hulp valt Iraq binnen.

  Op het moment dat men Saddammeke te pakken krijgt, wordt alles terug getrokken. Waarom? Omdat er een potentiele vijand in dat gebied dient te zitten omdat anders de Oliebieren zeggen ‘Thanks voor de hulp guys, en nu oprotten uit ons land graag…’ Amerika wilde zo graag daar met een basis zitten en dat is ze gelukt doordat Saddam er als potentiele vijand bleef zitten. Daarom zit Amerika nog steeds in het Midden Oosten. En natuurlijk voor de dope uit Afghanistan. …

  De vraag is nu: wil de echte Saddam Hoessein nu opstaan…?

  merlin

Comments are closed.