Op 26 oktober meldden we dat nu in Nederland diskjockeys ook als artiesten worden erkend. De volgende stap die er aankomt, is om ook strippers tot artiesten te benoemen.

Het voorbeeld komt uit Noorwegen*) waar de rechter striptease tot kunst heeft verheven. Het is immers net zo iets als ballet. Het is dansen en toneel spelen tegelijkertijd. Strippers worden daardoor in één klap verheven tot dansers en acteurs.

Uiteraard betekent dit dan een eenvoudiger toegang tot allerlei subsidies en belastingfaciliteiten. Je kunt er op wachten, Nederlandse politici zullen de mogelijkheid voor nieuwe wetten heel vlug onderkennen.

1 REACTIE

  1. Ik dacht dat in eigen land de discussie hierover ontstaan is omdat de overheid paaldanseressen wil gaan belasten. Als artiest zijn ze hiervan gevrijwaard.

    Ik ben het ermee eens, ik zie liever een striptease-act dan Youp van ’t Hek.

Comments are closed.