Hoe veilig is het in Nederland?

Het ANP *) bericht dat de overheid in opdracht van de “Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding” een “veilige villa” in Wassenaar heeft gekocht waar Jan Peter Balkenende en zijn gezin, of andere bewindslieden, tijdelijk kunnen worden ondergebracht.

Is dit een teken dat wij onze woning ook tegen terroristen moeten gaan beveiligen?
Of is dat alleen maar nodig voor politici?

*) (ANP) – De overheid heeft in Wassenaar een zogenaamde veilige villa gekocht, waar de minister-president of andere bewindslieden tijdelijk met hun gezin hun toevlucht kunnen zoeken. Dat meldde het AD zaterdag op basis van een vertrouwelijke brief die directe omwonenden van de villa ontvingen van het ministerie van Justitie.

Volgens bronnen van de krant in Wassenaar heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding opdracht gegeven het pand te kopen, in te richten en te beveiligen. Vice-premier Zalm wilde zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed niet op het bericht ingaan.

Het huis is volgens het AD voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van beveiliging. Het is zo gesitueerd, dat de politie maar twee toegangswegen hoeft af te grendelen.

17 REACTIES

 1. Ach Zalm had nog een paar euri`s gespaard, dus het kon er af. Voor JPB heb je geen beveiliging nodig, want wat moeten ze met zo`n mannetje. Zet aan weerskanten van de straat een foto van hem, en het gevaar is geweken. Een aardig mannetje misschien, maar geen cent waard.

 2. Als de rijken zich gaan verschansen, betekent dat er trammelant aan zit te komen….

  merlin

 3. Misschien is het succes van de vrijspreker hen ook opgevallen en nemen ze daarom aan dat ze ook niet meer gedekt zijn in de rug!

 4. [2] merlin,
  Het zou me niet verbazen, als de HH vanwege het Afghaanse militaire avontuur een paar bommeldinkjes van Al Qaeda hebben ontvangen. Who threw the shit in the fan ?

 5. merlin je hebt wel gelijk, er is poep aan de knikker, zeggen ze dan in Friesland.
  nina

 6. merlin je hebt wel gelijk, er is poep aan de knikker, zeggen ze dan in Friesland.
  nina

 7. Wat een laffe honden, inplaats van probelemen oplossen verstoppen ze zich.

  fijn zulke leijers

 8. Die coördinator (Joustra, vroegere UWV-baas die trouwens nog steeds dat salaris vangt, plus emolumenten) is niets meer dan een hond aan de leiband.

  Ik dacht dat er in Den Haag in één van de ministeries een crisiscentrum was ingericht? Daar kunnen ze toch naar toe.

  En met betrekking tot die gezinsleden. Krijgen de politieke elites tegenwoordig ook al zichtbaar voor iedereen "the royal treatment"?

 9. De geschiedenis herhaalt zich: was het vroeger de kastelheer die zich in barre tijden in zijn kasteel verschanste als hij een of andere dreiging van een buurland of opstandig gepeupel aan zag komen, anno 2006 is het nota bene de minister president van Nedeland die hetzelfde doet… Hebben we effe niet over het feit dat in ’40/’45 het voltallige Nederlandse Koningshuis haar volk in de steek liet door naar Engeland te VLUCHTEN…

  Waarom denken jullie dat de NL burgers enkele jaren geleden ‘de kans gegeven werd’ om vrijwillig de ‘wapens’ in te leveren, iets dat momenteel in Belgie speelt… Natuurlijk om de criminaliteit tegen te gaan maar ook omdat men (regering/rijken)onrust/onlusten/revolutie verwacht en dan moet je geen bevolking hebben die wapens heeft…

  Dus als JP zich gaan verschansen, reken er maar op dat ons slechte tijden te wachten staan. Let om mijn woorden. En voor diegene die wat meer inzicht in het hoe en waarom en waar kijn uitspraak mede opgebaseerd is en voor zichzelf meer inzicht wenst te krijgen, kijk dan eens op http://www.davidicke.com of hier:

  http://video.google.nl/vide

  Dan begrijp je wat er in de wereld gebeurt.
  Dan weet je wat er ons te wachten staat.
  Waarom?
  Omdat wie het verleden kent, kent de toekomst.
  Daarom…

  Have fun,

  merlin

 10. Reactie op Merlin;
  Als in 40/45 ons geweldige koningshuis, zich niet veilig gesteld had, want vluchten mag je het natuurlijk niet noemen, zouden we nu waarschijnlijk dat stelletje rijke nietsnutten niet gehad hebben. En dat zou toch wel heel erg geweest zijn. Voor diegene die het aangaat.

 11. [10]
  Wat zou de bestemming van ons geweldige koningshuis (allerrijkste en tevens allergrootste steuntrekkers) in deze eeuw zijn, als er stront aan de knikker is???

 12. Reactie op Sonja;
  Wat dacht je van de Antillen?
  Of misschien toch weer Canada?
  Misschien heeft Evert van Benthem nog plaats in de stal? Deze mensen zijn geboren met de neus in de lucht, dus zien ze de gewone mens niet. Ik zeg altijd maar, wie zijn ze dat ze denken meer te zijn dan ik.

 13. De Groot-Inquisitie…!!

  Weet Landverraaiers te zitten!! en te vinden!!

  Where-ever they (try) to hide!!

  Balky: you can run!! But you cannot hide!!

  Nu he heh!!

  I’ll find YOU!!

 14. [9]

  de geschiedenis herhaalt ZICH NOOIT! Noem MIJ één punt in de Geschiedenis …; WAAR de geschiedenis zich herhaalt?? (of Pleegt te herhalen!??)

  Dat is namelijk NERGUS NOOIT: You Morron!!

  De Geschiedens pleegt zich namelijk nergus/nooit te herhalen!!

  Op bewijzen tegendeels zit ik dolgraag te wachten!??

  Kom maar op??

  Jost-band lid??

  Ik kan me deze arrogantie permiteren omdat ik weet:

  1) Jij achterlijk bent!
  2) Geen enkele bewijzen kan aandragen!!'(omtrent historische gebeurtenissen inzake: i]de Geschiedenis herhaalt zich [/i]
  3) Ik onderhand Schijtziek wordt van dergelijke onbenullen als JOU!!

 15. Het grootste Manco van dit forum is dat je Het eenmaal Geschrevene niet kan wijzigen!!

  je kan wel schrijven!! Maar achteraf blijkt/blijft het een Dooie Letter!!

 16. [14]

  de geschiedenis herhaalt zich feit

  voorbeeld er is nog nooit een rijk geweest dat zijn onderdanen altijd heeft kunnen bedwingen uiteindelijk vallen ze allemaal en zal weer iemand anders het gaan rpoberen en ff succes hebben

 17. [14] @WieboXL:

  Denk je nou werkelijk dat ik serieus op jou bericht ga reageren…? Iemand die wenst overtuigd te worden…? Geen denken aan. Je bent namelijk geheel vrij om te denken wat je wilt…

  merlin

Comments are closed.