zaterdag, 2 december 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Verschil moet er zijn

Politici zijn nu eenmaal een hogere kaste.

Het is toch logisch dat bij controles op drugs in Schiphol politici uit Suriname anders worden behandeld dan gewone mensen?

Ook Jan Peter Balkenende vindt dat door die drugscontroles de goede betrekkingen tussen Nederland en Suriname niet mogen worden verstoord.

Daarom zullen in de toekomst ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken zowel bij aankomst als bij vertrek van hoge (???) Surinaamse functionarissen zorgen dat die met een “hoffelijke behandeling” door de douane worden geloodst.
Hoe “hoog” moet je zijn om ook hoffelijk behandeld te worden?

Drugscontrole mag betrekkingen met Suriname niet schaden”
DEN HAAG (ANP) – Premier Balkenende en president Venetiaan van Suriname vinden dat de goede betrekkingen tussen hun landen niet mogen lijden onder de behandeling van vliegtuigpassagiers op Schiphol. Tijdens een korte informele topontmoeting, zaterdag in Den Haag, spraken beide regeringsleiders af in gesprek te blijven als hierover problemen dreigen te ontstaan, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Venetiaan was in ons land op uitnodiging van Balkenende en stelde de behandeling van Surinaamse passagiers aan de orde. Suriname noemde eerder de manier waarop drugscontroles plaatsvinden “mensonwaardig” en een “schending van mensenrechten”. Minister Bot van Buitenlandse Zaken zegde vervolgens een “hoffelijke behandeling” toe.

Inmiddels is afgesproken dat bij een bezoek van Surinaamse hoge functionarissen zowel bij aankomst als vertrek een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig zal zijn. De regeringsleiders spraken zaterdag vooral over de behandeling van de andere passagiers.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. SpyNose schreef op : 1
  Spy-Nose

  Hoffelijk lijkt me de fouillering, c.q. visitatie door een hofarts. Spreekt vanzelf zou je zeggen, maar bij politici en staatshoofden weet je het nooit.

 2. Overnight schreef op : 2
  Overnight

  [1] of door de Hofstadgroep?

 3. SpyNose schreef op : 3
  Spy-Nose

  [2] Overnight, dat past in elk geval in de collectiviteitsgedachte.

 4. Overnight schreef op : 4
  Overnight

  [3] spyN: en het ruimt ook zo lekker op…

 5. Maverick. schreef op : 5

  Dan doen ze in Suriname toch hetzelfde bij Nederlandse politici? Wat is het probleem. De Brazilianen onderwerpen Amerikanen aan dezelfde vernederingen als de Amerikaanse douane aan buitenlanders oplegt.