Uit het groeiende aantal bezoekers van de Vrijspreker blijkt dat ons dagelijks “vrijheidscommentaar” op prijs gesteld wordt.

Maar wij willen het graag nog beter doen, vandaar dat wij u vragen om ons uw wensen en adviezen te laten weten.

Over de maand november kwamen we dik boven de 4000 unieke bezoekers per dag, met dagen van 5000+.
Hoewel dit tot tevredenheid strekt, zijn er nog veelvouden van personen die hun voordeel met deze vrijheidscommentaren kunnen doen.

En daarvoor hadden we graag uw advies en medewerking.
Vandaar twee vragen:

1. Wat zou graag zien dat we op de Vrijspreker veranderen en/of aanvullen?
2. Op welke manieren kunnen we (zo mogelijk met uw hulp) de Vrijspreker nog beter onder de aandacht van nog meer personen brengen?

Vermeld uw antwoorden hieronder bij “Reacties” of stuur een e-mail aan de@vrijspreker.nl

13 REACTIES

  1. 1) Handig zou zijn om een soort van index functie op naam van commentators (reaguurders in GS taal) te hebben, al weet ik niet of dat eenvoudig te realisern zou zijn. Ik vermoed dat er wel een database achter de site zal zitten dus zou er een mogelijkheid moeten zijn.

    Een dergelijke index maakt het veel eenvoudiger de eigen bijdragen terug te vinden, om zo snel te kunnen zien of er reacties zijn op jouw stukje. En natuurlijk om te zien of specifieke anderen onlangs ergens op gereageerd hebben.

    2) Ik ben zelf op vrijspreker.nl terechtgekomen via MeerVrijheid en Libertarian.nl, and ik kwam op MeerVrijheid via een reactie op GeenStijl van ‘Hakbarrr’. Gisteren heb ik een email naar De Vechtstroom (huis-aan-huis blad voor de Vechtstreek, midden NL) gestuurd voor de ingezonden brieven rubriek, waarbij ik referenties naar deze sites (en hetvrijevolk.com) heb meegestuurd. Mijn brief betrof een aanklacht tegen verspilling door mijn lokale overheid. Heb even bekeken of dit een column voor Vrijspreker kon zijn, maar daar sluit de stijl van een ingezonden brief niet op aan. Of wel? In de stijl van ‘Open brief aan…?’.

    In ieder geval denk ik dat het goed is om bij reacties richting media (oude en nieuwe) op misstanden die de vrijheid raken (en dat zijn bijna alle overheids acties) aandacht te vragen voor deze sites, in de hoop dat meer mensen eens bewust over de problematiek gaan lezen en nadenken en niet meer blind achter de politici aanhollen, zonder enig kritisch gehalte.

    3) Tenslotte (maar niet heel belangrijk om dat het cosmetisch is en niet heel veel voorkomt) zou het prettig zijn om ingevoerde tekst ook correct in de uitvoer terug te vinden. Daarmee bedoel ik dat ik mijn reacties moet ondertekenen met ‘René’ om ‘René’ correct weergegeven te laten worden, maar dat dat in de tekst weer niet correct wordt weergegeven (zoals dit sukje tekst waarschijnlijk gaat aantonen).

  2. [1] Re puntje 3): de ‘é’ wordt nu wel goed getoond, terwijl ik recent aartikelen heb gezien waar ‘één’ als ‘@#@#n’ (of zoiets) werd weergegeven. Zal wel iets met taalinstellingen zijn…

  3. [1] "of dit een column voor Vrijspreker kon zijn, maar daar sluit de stijl van een ingezonden brief niet op aan. Of wel? In de stijl van ‘Open brief aan…?’."

    Dat kan best. Misschien een zinnetje vooraf dat dit een …. is.
    Het kan ook nog stimulerend werken voor andere lezers om hetzelfde te doen.
    Stuur maar aan de@vrijspreker.nl

    Het noemen van de Vrijspreker in ingezonden brieven is uitmuntend! Prima!

  4. Ik lees de vrijspreker dagelijks en post af en toe ook wat.

    Mijn wens: De vrijspreker dagelijks in mailvorm toegestuurd krijgen (met daarin de hele artiekelen en niet slechts delen die naar de website verwijzen) zodat ik de mail in zijn geheel kan uitprinten en op mijn gemak kan lezen.

    De printoptie op de site vindt ik niets. Het gaat mij om de inhoud en ik ziet niet te wachten op drukke headers en (niet altijd even scherpe) plaatjes.

    Wat ik nu dagelijks doe ik content kopieren om het vervolgens als plain ascii te plakken. Zo kom ik uiteindelijk aan wat ik wil hebben: platte tekst zonder opmaak en plaatjes.

    En een forum zou ook niet misstaa 😉

  5. 1. Ik zou graag vaker Internationale ontwikkelingen op het gebied van vrij-sprekerij zien. Het valt mij op dat er weinig samenwerking of weinig besef is van filosofische dan wel praktische ontwikkelen die zowel binnen onze grenzen als daarbuiten bezig zijn. Ik ben op sites als vijrspreker.nl gekomen dankzij Amerikaanse ‘vrijdenker’ sites en ook daar kreeg ik de indruk dat dat soort manier van denken alleen daar bezig was. Alle vrij-denkerij lijkt zich plaats te vinden op eilanden waar men zichzelf aanpraat dat enkel zijzelf ‘vrijdenken’ lijkt het wel.

    2. Meer media, zowel audio als video. Het is ongelooflijk hoe er vrijwel 0,001% Nederlandse media is te vinden over onderwerpen die vrijspreker.nl aanhaalt. Documentaires en dat soort zaken.

  6. een forum zou leuk zijn, waar je zelf een draadje op kan starten over een of ander onderwerp. Ik denk dat op een forum minder filosofische en meer dagelijkse praktijksituaties kunnen worden besproken. Ik vind de publikaties op vrijspreker.nl overigens heel goed van vorm en inhoud. Houden zo!

  7. [5] Mee eens, met name punt 1. De Amerikaanse sites zijn wel erg schreeuwerig, maar vaak toch goed genoeg gedocumenteerd om serieus genomen te worden (netctr.com, thepowerhour.com). De schreeuwerigheid zorgt er wel altijd voor dat je een voorbehoud blijft maken, zal wel Amerikaans zijn.

    Veel reacties hier lijken uit te gaan van een ideale situatie, als je je maar zus en zo gedraagt komt het vanzelf goed. Bv. niet stemmen. Belangrijk om ook maar in de richting van meer vrijheid te kunnen bewegen is dat deze richting internationaal gesteund wordt, door andere vrijdenkers. Anders isoleer je jezelf op een eiland en da’s ook niet goed voor je overlevingskansen.

    Dus inderdaad: wat gebeurt er op dit gebied in bv. Duitsland en België, onze naaste buurlanden? Enig inzicht (links?) zou verhelderend kunnen zijn.

  8. Toch nog maar even om een -edit- functie vragen. Kun je zelf gemiste foutjes herstellen, formulering scherper maken, of dubblpost verwijderen. Zou toch wel handig zijn. Gaat waarschijnlijk registratie met login verplicht maken om de edit te kunnen beperken tot je eigen, post(s).

  9. Talpa kan wellicht wel een goed (politiek) programma gebruiken.

    Ik stel voor om de krachten te bundelen en het Libertarisme onder de mensen te brengen middels zgn. nieuwe media.

    Televisie, internet, mobiele (telefoon) etc.

    Persoonlijk zie ik daar meer brood in. Een politiek programma, speels maar leerzaam en stof om over na te denken. Niet te veel bla bla zoals je zo vaak op TV ziet, maar in een nieuw verfrissend jasje steken.

    Een programma die een ieder van jong tot oud enigzins aanspreekt en waarover GEPRAAT zal worden op het werk. Mond op mond reclame dus in combinatie met de nieuwe media.

    Het is maar een idee.

  10. [9] Excellent!
    Even er tussendoor, voor we alle suggesties gaan behandelen:
    Vind je ook dat dit programma dan 100 % hardcore op individuele soevereiniteit gebaseerd moet worden?

  11. [10]

    Uitgangspunt is het Libertarisme, dus inderdaad 100 % hardcore I.S.

    Doch zullen er ook solidaire groepen worden uitgenodigd dan wel iemand die een groep als deze vertegenwoordigd. Ook is een mogelijkheid tot een vergelijking van het socialisme en het Libertarisme te komen d.m.v. alle praktijkvoorbeelden die op de vrijspreker benoemd worden.

    En als we ‘ze’ niet uitnodigen of men accepteert de uitnodigingen niet, dan een item maken bv een korte documentaire (over de geschiedenis van… bv.)en aan de hand daarvan weer tot vergelijkingen komen, analyses en conclusies.

    Door het Libertarisme als uitgangspunt te nemen is het maken van politiek incorrecte uitspraken (vrijheid van meningsuiting) natuurlijk een must.

    Dit zal een groep socialisten afschrikken, maar vrijheidsprekers niet zozeer.

    Een goed debat hier en daar, documentaires, analyses, conclusies, opiniepeilingen (internet) enz.

    Vrijspreker TV of zoiets.

    Nog steeds een goed idee ?

  12. [11] "Nog steeds een goed idee ?"

    Nog steeds een uitmuntend idee.

    Ik zie echter (nog) een probleem met de uitvoering: Wie gaat het werk daarvoor verrichten?

    Bovendien weet ik persoonlijk niet goed welk werk dat is, en hoeveel tijd het kost.
    Heb jij daar ervaring is?

  13. 1a. Voorzie elke reactie van een nummer, zodat in lange discussies beter te volgen is wat nu precies een reactie waarop is.

    1b. Let op taalfouten. D- en t-fouten zijn not done, en dat is slechts het topje van de ijsberg. Dyslectische VS-schrijvers kunnen hun werk eerst laten corrigeren door collega’s.

    1c. Vraag eens wat vaker om donaties. Grofweg kun je de Vrijspreker zien als het beste opinieblad van Nederand, met de beste lezersbrieven. Voor een abonnement op Elsevier betaal je al gauw EUR 150 per jaar. Dus waarom dan niet wat aan de Vrijspreker/het LC doneren?

    1d. Beantwoord mail.

    1e. Voer de karmapunten weer in.

    1f. Maak een aparte rubriek ‘ingezonden’ zodat artikelen van bijvoorbeeld Saartje of Anno Zijlstra of andere incidentele inzenders direct teruggevonden kunnen worden en je niet eindeloos onder de berichten van ‘Vrijspreker’ moet zoeken.

    1g. Als er (namens LIFHAS) een inzamelingsactie gehouden wordt, laat dan regelmatig weten hoeveel geld er binnengekomen is (door bijvoorbeeld een teller op de site), idem met de VS/LC-donaties. Dit kan twee positieve reultaten hebben: als er weinig geld binnengekomen is, voel je je sneller geroepen om goed te doen en als er veel geld gestort wordt roept dat ook meer stortingen op omdat mensen er dan ‘bij willen horen’, zoals bij Lance Armstrongs antikankerarmbandjes.

    1h. Publiceer maandelijks bezoekersstatistieken.

    1i. De search-functie kan beter. Vaak voer ik een zoekterm in waarvan ik weet dat die ooit eens op de site gestaan heeft en dan komt er helemaal niets uit.

    1j. Maak een rubriek ‘de laatste reacties’ waarin je net zoals in ‘de laatste 100 reacties’ per reactie terug kunt lezen, maar dan tot in de hele geschiedenis van de Vrijspreker. Voor als je een paar dagen weg geweest bent en je toch alle discussies wil volgen.

    1k. Libertarisme schrijf je toch echt met een kleine l…
    1l. Volgens mij is een edit-functie alleen maar mogelijk in combinatie met een verplichte registratie. Dat laatste is een heel slecht idee, dus voer die edit-functie toch maar niet in. Voeg aan het reactieformulier een zinnetje toe waarin gevraagd wordt mensen hun reactie eerst even te lezen voordat ze hem plaatsen.

    1m. Maak downloadbare PDF’s waarin je de kern van bepaalde thema’s uitlegt.

    1n. Op bepaalde feestelijke dagen zoals bijvoorbeeld independence day of tax freedom day kun je de site van een feestelijk tintje voorzien.

    Hub, ik hoop dat je wat aan deze (opbouwende) kritiek hebt.

Comments are closed.