Niet alleen in Nederland, maar meer nog in de hele EU.

We schreven al eerder over het in de gevangenis gooien van de 68-jarige “historicus” Davis Irving *) in Oostenrijk omdat deze vele jaren geleden (in 1989) gezegd heeft dat de Holocaust niet heeft plaats gevonden.

Laten we voorop stellen dat wij geen bewonderaars van Irving zijn. Eveneens vinden we dat hij onzin klets. De bewijzen voor de Holocaust zijn immers overduidelijk.
Maar om voor die ontkenning iemand in de gevangenis te gooien, is duidelijk het ontkennen van de vrijheid van meningsuiting.

Op een dergelijke ontkenning staat in Oostenrijk een (max) straf van 20 jaar gevangenisstraf. Voor Irving werden 6 jaar geëist. Het werden er drie, maar nu mag hij na één jaar toch vrij komen en wordt hij het land uitgezet. Hij mag nooit meer in Oostenrijk komen!

We kunnen niet hard genoeg pleiten om een einde te maken aan dergelijke strafbepalingen en voor het herstellen van de vrijheid van meningsuiting. Beperking van die vrijheid is het begin van de beperking van alle andere vrijheden.
———————————————
*) Zie onder andere: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

2 REACTIES

 1. [4] Wat dat zogenaamde anti gediscrimineer hier betreft … ik denk dat de aangespoelde barmhartigen hoogst ongerechtvaardigd profiteren van risiduele schuldgevoelens over het feit dat men indertijd zijn Joodse buren heeft opgeofferd. Er is immers geen land ter wereld waar procentueel zoveel slachtoffers vielen als in Nederland.

  En wie weet … misschien waren voor de oorlog de Joden ook hier veels te succesvol … iets wat men van de barmhartigen echt niet heeft te vrezen. Want die zijn en blijven zo achterlijk als wat …

  Nederland is als iemand die een lelijke schurftige hond als troetelbeest neemt … wee degene die daar wat omgepasts te zeggen heeft.

 2. Moet het toch ff kwijt de meeste schandaligste aantasting van vrijheid van meningsuiting dit jaar kwam weer uit de extreem-linkse hoek
  Michael Smit die tot twee keer uitgenodigt werdt om zijn mening te vetellen op de spreeksteen werdt ernstig verstoort door een horde werkeloze uitkeringstrekkers die in kraakpanden leven en luidruchtige gebleer muziek stonden te trommelen
  om de man het spreken onmogelijk te maken !
  Je hoeft het niet met michael smit van nieuw -rechts eens te zijn maar iemand uit laten spreken dat leer je op de kleuterschool en extreem-linkse mensen hebben dat blijkbaar nooit geleerd en komen niet verder dan kinderachtig gedrag !
  Als de politie er niet was geweest hadden ze de man zeer zeker lichamelijk letsel toegebracht
  Het zijn in mijn ogen criminele en gewelddadige mensen die hun idealen liefst over onze rug verwezenlijkt zien worden
  Zoals ze zelf zeggen "Fascisme is geen mening maar een misdaad" is deze slogan het visitekaartje voor hun om geweld te gebruiken dat kan nooit begrip opbrengen
  hoe dan ook deze mensen zijn ziek
  Ik ben dan ook een fel voorstander om deze mensen hun uitkering in te trekken en zo snel mogelijk het kraken te verbieden opdat ze een baan gaan zoeken en op die manier hun echt nuttig gaan maken voor de maatschappij
  En niet dat gepruts waar ze nu mee bezig zijn !
  Dan wordt 2007 in ieder geval een wat leuker jaar !

Comments are closed.