Tegen mensen als Verdonk en Wilders moet je niet gaan schreeuwen of agressief worden. Je moet ze ‘knuffelen’, ….. dan komen ze vanzelf tot bezinning.

“Dat is de boodschap (volgens ANP) die Abkader Chrifi van de Marokaans-Nederlandse organisatie, met de Engelse naam: “Trendy Maroc Star”, vandaag in Venray verkondigde op een bijeenkomst van vertegenwoordigers van Marokkaanse gemeenschappen.

Trendy Maroc Star probeert de Marokkaanse gemeenschap met overheidssteun een mentaliteitsomslag te laten maken. De Marokkanen zouden moeten leren hun schouders op te halen over discriminatie en zelf te vechten voor een goede positie in de samenleving.”

Hoewel ik weet wie ik liever zou knuffelen dan Geert Wilders, zit er toch veel verstandigs in deze opmerking. Schreeuwen en agressie leiden immers alleen maar tot versterking van de argumenten van Verdonk/Wilders. En daardoor kom je in de opzwepende spiraal van nog meer schreeuwen en agressie.

Vooral het advies om zelf te zorgen voor een goede positie in de samenleving is terecht. Een positie waarin zij zelf zorgen dat de samenleving die waardeert. Door diensten of producten te leveren die mensen willen kopen.
De samenleving moet dan natuurlijk ook de mogelijkheid laten om die diensten of producten te maken en aan te bieden. En dat betekent weer het afschaffen van allerlei werkvergunningen en afschaffen van het minimum loon.
Dat betekent “vrijheid”.

Uiteraard blijft het nonsens dat er belastinggeld besteed wordt aan dit soort zaken. Ook dat moet ophouden.

8 REACTIES

 1. Het is uiterst betreurenswaardig dat de criminaliteit onder jonge Marokkanen in Nederland zo hoog is.
  Van de 15 tot 25 -jarigen in Amsterdam is 75 prcent in aanraking geweest met de politie.
  Mijns inziens dienen deze criminele elementen onmiddellijk terug te worden gestuurd. Zij bederven het ook voor de rest.`

 2. [1] Natuurlijk! Hoe eerder criminelen worden weggestuurd hoe beter.
  Maar als je die andere 25 % niet laat werken, komen ze vanzelf ook in dat circuit en dan kun je inderdaad beter de hele groep meteen wegsturen.
  Puur en alleen omdat ze toevallig een Marokkaans paspoort hebben en verder niets.

 3. Knuffelen, is dat hoe onthoofden tegenwoordig heet bij mohammedanen!?

  "Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af."

  Mein Koran 8:12

 4. Hub,

  Wederom een uitstekend onderwerp voor de ‘Vrijspreker TV’.

  Give me a sign and let’s work it out.

  The time has come for Judgment Day.

 5. Hoax. Waarschijnlijk gaat het om een stelletje subsidiesponzen die -om hun subsidies te behouden- even wat aandacht van de media moeten regelen. Beetje iets als guerilla maketing, hoax, oogsttijd voor winterkomkommers (in een Volkskrant te wikkelen voor wie liever augurken heeft)…

 6. Wilders slaat dan wel harde taal uit, hij heeft toch best wel een lief gezicht. Dus knuffel maar raak met die appelwangetjes, zou ik zeggen.

 7. Nog steeds wordt in de Marrokaanse gemeenschap de echte problemen gemeden van het geloof. Als ze eens daarop willen concentreren, dan zijn we al stappen vooruit. Die obsessie om Wilders is een non-starter. Het een is een reactie op het andere.

Comments are closed.