In de Palestijnse gebieden is er een heuse burgeroorlog aan de gang tussen de Palestijnen onderling. Door stringente maatregelen van Israël en de muur zijn er kennelijk te weinig joden beschikbaar om op te mikken en blijkbaar is de drang om op iemand te schieten zo sterk dat ze dan maar elkaar nemen.

Ik juich dit toe want zolang ze met elkaar bezig zijn blijven ze van de Joden af.

Intussen zijn tientallen doden gevallen waaronder kinderen van 2 en veel toevallige voorbijgangers en wat mij opvalt is een doodse stilte van de kant van al die teergevoelige linxe zieltjes zoals Amnesty, Groen Linx, Harry van Bommel en de rest van de rode hordes die altijd zo begaan zijn met het lot van de al of niet onschuldige Palestijnen die bij Israëlische acties omkomen.

Waarom is het niet erg als een tweejarig kind omkomt bij inter-Palestijnse schietpartijen ? Of als de Hamas drie schoolgaande kinderen van een Fatah kopstuk doodschiet ?

En waarom is het alleen verwerpelijk als die slachtoffers bij Isarelische acties vallen ?

57 REACTIES

 1. LOL, ja leuk dat Joods Palestijns conflict. Ik volg het echter al jaren niet meer. Ik kijk meestal naar de vermakelijke sitcom Afganistan en de nog populairdere spin off Irak. Lachen man!
  Kenners volgen echter de wat minder bekende conflicten zoals Somalië, Sudan en Kongo. Maar dat is meer voor de echte liefhebbers. Uitelkaargeknalde hoofden, Afgehakte ledematen, babylijkjes, HA HA HA HA HA HA HA HA HA.
  Zolang ze maar niet hier onze gebouwen invliegen of ik gedwongen word een genuanceerde mening te hebben. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

 2. [25]
  Owl weet het zo goed, maar tot nu toe heeft hij geen alternatief kunnen geven voor het zich verdedigen tegen lieden die zichzelf, tussen winkelend publiek b.v., gaarne opblazen.
  Wie heeft er een goede strategie tegen dit soort zelfmoordmoordenaars?
  Israel probeert het steeds zo goed te doen als mogelijk, en probeert daarbij de beschaving niet uit het oog te verliezen.

 3. [32] Ik heb geen TV, lees geen kranten en volg dit conflict dus al jaren niet meer maar ik dacht (correct me if I’m wrong) dat die muur zoals Wladimir ook al beweerde er voor gezorgd heeft dat dat opblazen tussen winkelend publiek in Israel niet meer voorkomt.

 4. Die hele zionistische staat is er gekomen met hulp van Adolf Hitler die zo nodig de joden uit z’n land weg wilde hebben iets wat niet in de officiele geschiedenisboeken staat, zowiezo staat er weining over de duistere jaren 30.

  Kortom de zionisten collaboreerden met de nazi’s; de nationaal zionisten. Samen maakten zij het leven van de gewone joden, die in Duitsland wilden blijven wonen, het leven zuur.

 5. [33] de laatste zelfmoordaanslag was ergens in april 2006, dus die muur werkt redelijk. Helemaal te voorkomen zijn die aanslag natuurlijk niet en deze kwam uit Gaza via de Egyptische grens die zo lek is als een mandje. Ze schijnen wel een stuk of 100 van zulke pogingen via Egypte te hebben voorkomen.

  ZIjn familie was nog op het journaal: moeder en broer dolgelukkig en zo trots als een hond met zeven lullen dat de zoon/broer dood was.

  Dat geloof is echt een ernstige hersenziekte, wat heeft die idioot nou bereikt met zijn zelfmoord, drie toevallige klanten van een bakkerij opgeblazen, dat zal Palestina wel bevrijden.

 6. [36]

  kijk, wij houden van het leven, genieten ervan, en zijn niet bang voor de dood. hooguit om ons aangename leven te verliezen, maar niet voor de dood zelf.

  zij leven in constante angst, van wieg tot graf.

  bang voor de dood, want hebben ze wel als een goede moslim geleefd? trouwens, heel het leven van een gelovig moslim is een slavenleven. je doet gewoon wat er van je verwacht wordt als goed moslim, je leeft gewoon zoals het voorgeschreven is volgens de islam, zoniet heb je een groot probleem, je bent je leven niet eens zeker (je kan zomaar vermoordt worden door je eigen familie). vandaar dat er zoveel te porren zijn om een zelfmoordaanslag te plegen. ze maken zichzelf wijs dat ze zo in de hemel komen en zo zijn ze meteen van dit slavenleven af.

  met een volk wat een doodscultus in stand houdt valt als normaal vrijdenkend mens niet samen te leven.

 7. [37] Het wordt de hoogste tijd dat het WIARDI GEKMANN GESTICHT daarvan verwittigd wordt … (Of is dat laatste ook al "racistisch" ….?)

  Want die gaan er nog steeds van uit dat wij als nooooit tevoren "cultureel verrijkt" worden … Of niet soms?

 8. [35] Precies wladi, wat is de waarheid? Alles wat door de centrale georganiseerd media geproduceerd wordt?

  Iedereen moet maar voor zichzelf beslissen.

  I am me, cause I am free!

  Groeten, Achilles

 9. Wladi!! Je zal het niet geloven maar dit houdt Israel Scherp!! daarom zijn de Joden niet verworden tot Pussies..!! Zoals wij hiero in het Westen tot verworden zijn!! je leeft anders met een mes op je Strot gericht dan het wezeloos rondstrooien met Oetkeringen!!
  De Kikes vormen tot op heden daardoor nog steeds een serieuze Militaire mogenheid!! Ze zouden zelfs (daardoor) die Fock-Frogs (= anglo voor: KUT-FRANSEN) militair de baas kunnen zijn wanneer zij zouden wensen!! Laat staan: dat zooitje Apenlanden waamee zij door omringd zijn!!

  Ik ben Tig keer in In Israel geweest de afgelopen Tig jaren!! En geloof me: dat land gaat het langer volhouden/bestaan dan die Neo-islamitische Watjes-troep van Hiero!!

 10. [26] [36]
  Wladimir,

  Dat de (linkse) politiek correcte media bepaalde vooroordelen hebben weet ik. Persoonlijk vind ik het net zo schokkend wanneer een Palestijn een andere Palestijn vermoord. Maar afgezien van kwade opzet, misschien beschouwen ze het niet als nieuws omdat het een "intern" conflict betreft? Je hoort immers minder snel van een binnenlandse moord dan van bijvoorbeeld een Nederlander die een Belg vermoord. Sowieso is er disproportioneel veel aandacht voor bepaalde gebieden op aarde, terwijl in andere landen dagelijks meer slachtoffers vallen. De Irak-oorlog even buiten beschouwing latend.

  Zelfmoordaanslagen zijn niet iets exclusief islamitisch. De Japanners met hun kamikazes deden het, en ik meen ook de hindoeïstische Tamils doen het nog. Als je in een positie zit waar je met conventionele methodes niet veel meer kunt uitrichten, of een ideologische groep van wat voor snit dan ook die grote druk op je uitoefent, krijg je helaas van dit soort ongein. Niet dat neergemaaid worden door een F-16 of Mig zoveel beter is. Mao zei al "religie is vergif". Hij had beter kunnen zeggen "ideologie is vergif", want seculiere sektes kunnen er ook wat van met hun moordpartijen.

  [32]
  Beek,

  Daar heb ik zo mijn twijfels over, maar daar ging het hier ook niet om. Het is meer het idee dat ik dode Palestijnen meer zou moeten toejuichen dan dode Joden dat me wat vreemd voorkwam. Israël zou wat mij betreft de niet zichzelf opblazende Palestijnen toch wel wat meer vrijheid mogen geven, en iets meer moeite doen om ze niet alsnog op te blazen bij het elimineren van de echte terroristen.

  Dat ik een 100% sluitende oplossing, laat staan dé oplossing zou hebben, heb ik nooit beweerd. Het enige wat je kunt doen is óf twee staten op de grens van 1967, of een eenheidsstaat waarbij je alle schuldige Palestijnen en Joden aan de ene kant, en alle onschulige Palestijnen en Joden aan de andere kant, hetzelfde behandelt. Maar een eenheidsstaat lijkt me gezien de huidige verhoudingen een utopie. Uit praktisch oogpunt, van het voorkomen van aanslagen tot het niet langer de vrijheid (hoeven) beperken van onschuldige burgers, is een tweestatenoplossing toch de meest reële. Maar dat is geen hogere wiskunde, lijkt me.

  [33]
  Jorge,

  Helaas dat er gisteren voor het eerst sinds maanden weer die aanslag in Eilat was. Helemaal 100% werkt die muur dus niet. Helpen zal het wel, zoals Wladimir al aangaf. Alleen een beetje jammer dat het gelijk als politiek wapen wordt gebruikt om wat extra land te annexeren.

  [38]
  ACP,

  Heb jij toevallig ook dat Journaal-item gezien waarin getoond werd hoe 500+ Saoedische studenten hier in Nederland geneeskunde mogen studeren (in voorrang op Nederlandse studenten die via planeconomische numerus fixus zijn uitgeloot)? Daar zat ook zo’n universiteitsfiguur te vertellen dat het toch om een "culturele verrijking" ging. Van Saoedi-Arabië bedoelde hij zeker? Ik mag toch niet hopen dat de man serieus meende dat wij hier in Nederland nog iets konden leren van een fundamentalistische theocratie waar vrouwen praktisch alleen onder begeleiding het huis mogen verlaten en alcoholhandelaren worden onthoofd. Wonderlijk dat je überhaupt vrouwelijke studentes zag met een fleurig hoofddoekje op i.p.v. een niqaab. Ook heel geruststellend dat ze niet wisten wat WOII was (iets met Irak of tussen VS en Japan…?). Wonderlijk dat het Journaal dat nog wilde uitzenden bij het promoten van deze "studenten aller landen verenigt u" campagne.

 11. [38] "De beste citaten van ACP @ Vrijspreker.nl 2007" wordt een pareltje, dat zie je al van ver aankomen. Wiarda Gekmann Gesticht: vondst! 🙂

 12. [41]

  1. Ideoooologie zowel als Ideaaaalogie (zoals van dat humaan geneuzel van Uyl), en Religieoooologie zijn allen een potje nat. Noem ze "VERGIF" als je wilt.

  2. Uyl VERGEET steeds dat de Israeliers weinig keus wordt gelaten. De Arabieren, de Ariers (wat de Perzen dus echt zijn) en de Islam (van zowel schoonzoon Ali, als volgens schoonnpapa Mehmet) hebben hun FORMEEL en officieel de oorlog verklaard en wensen hun niets minder dan te vernietigen. En dan zouden, volgens Uyl, die Israeliers steeds van te voren nauwkeurig moeten vaststellen wie van hun vijanden werkelijk schuldig zijn?

  3. Om mij gaat men duizenden Arabieren tot "medici" opleiden. Het ware echter veel eenvoudiger om de profs en zoveel mogelijk sjosjiale werkers (permanent) daarheen te sturen om het daar te doen. Of niet soms?

 13. [43]
  ACP,

  1. Dat het één pot nat is, gaf ik ook al aan, dacht ik. Mijn "humaan geneuzel" daarentegen, poogt zich op het tegengestelde te richten. Namelijk dat ideologische abstracties niet horen te leiden tot bloedbaden.

  2. Dat is nu zo’n ideologische abstractie: een groep geassorteerde religieus waanzinnigen verklaart Israël de oorlog (overigens wel als reactie op eerdere stappen door Israël zelf), en ACP vindt dat dan iedereen die ook maar indirect met die waanzinnigen geassocieerd wordt, bijvoorbeeld omdat ze allebei willekeurig in de groep "Islam" kunnen worden ingedeeld, automatisch een legitiem doelwit wordt. Dat is pas ideologisch geneuzel.

  3. Dat zou gunstiger kunnen zijn geweest voor Nederland inderdaad. Aan de andere kant, wie weet worden ze tegen wil en dank wel iets liberaler teruggestuurd dan ze hier kwamen. Maar erg waarschijnlijk lijkt me dat ook niet. Bovendien zouden die professoren toch hier nog hun nut kunnen bewijzen om Nederlandse uitgelote studenten op te leiden. Één meevaller is dat de opleiding á 30.000 euro per jaar wordt betaald door de Saoedi’s zelf.

 14. [44]

  1. Misschien zou waar Uyl van droomt veel meer van toepassing zijn op de nooord en zuid-amerikaanse "indinanen. Maar NIET op een bizonder LAF soort lieden als de barmhartigen, die zich graag achter vrouwen en kinderen verschansen.

  2. Dat de Israeliers ermee zouden zijn "begonnen" kan best waar zijn. Per slot waren zij daar reeds drie-en-een-halve-duizend jaar een CIVILISATIE, voordat de woestijn-nomaden een religie bedachten.

  3. Wat een doorgedraaid geval van wishful thinking …. vooral omdat de Arabieren daar van hun kant ook er op rekenen. Per slot zijn hele lappen van Azie op precies die manier geislamiseerd immers. En het wemelt hier bovendien van gewillige jongere grietje-duitenbergs die op viriele theedoekendragers vallen … Of niet soms?

  Maar vooral de profs gunnen hier elkaar het licht niet in de ogen en kunnen niet wachten om elkaar er uit te drukken. Hoe meer wij daarvan kwijt raken hoe beter … zou ik zeggen.

 15. [34]
  En toen kwamen Adolfs’ bondgenoten, de moslimbroederschap, zijn karwei afmaken door Israel aan alle kanten te steunen en zich grote supporters van het Zionisme te betonen.

 16. [46] Nou die begrijp ik dan weer niet, in plaats van een vrij palestina, (kolonie van groot Brittanie voor wo2), kregen ze met de zionisten te maken.

  wat ik dan wel weer geloof is dat alle religies hun oorsprong in Babylon (Bagdad) hebben, tussen alle religies zijn een hoop overeenkomsten van islam met christendom met jodendom met Hindoeisme met Griekse mythologie met Egyptische religies en met dus de oeroude babylonische religies.

  Het baart mij dan ook zorgen hoe er in Irak met deze oeroude cultuurerfenis wordt omgegaan. Musea zijn daar geplunderd met daarbij de oeroude kleitabletten wat ons veel kan vertellen over de oorsprong van de mens.

 17. [45]
  ACP,

  1. Terroristen en gijzelnemers, verschansen zich regelmatig in vliegtuigen, scholen vol kinderen, banken, enzovoorts. Maar in de regel wordt hierbij niet de gijzelaar met de gijzelnemer doodgeschoten. Maar goed deze discussie hebben we al eens eerder tot in het oneindige gevoerd, dus daar ga ik niet nog eens mee beginnen.

  2. Hoe bedoel je? Ik doelde meer op de immigratie en verklaring van een eigen staat op de grond van de daar levende Palestijnen wat me niet een briljante zet leek vanuit het oogpunt van een vreedzame en veilige staat. Dat Israëli’s daar 3000 jaar geleden een beschaving vormde die toch wel verdacht veel overeenkomsten vertoonde met de primitieve Arabische stammen mag ook geen toeval heten. Jodendom, Christendom en Islam komen allemaal uit dezelfde koker. Zowel topografisch als cultureel gezien.

  3. Wou je zeggen dat Mohammed en zijn opvolgers de Christelijke Byzantijnen en Zoroastrische Perzen via culturele uitwisseling vernietigden? Ik dacht toch dat dat meer te maken had met het geweld van de Arabieren, en hun geluk dat de Perzen en Byzantijnen net enkele eeuwen lang elkaar verzwakt hadden. Een cultuur of land wordt in de regel niet gekoloniseerd door studenten. Tenzij haar machthebbers daar zelf moedwillig aan meewerken. En hoewel ik de Nederlandse overheid tot op het bot wantrouw, denk ik niet dat ze de bedoeling heeft om Nederland een Wahabistisch-Islamitische theocratie te maken. Al verdenk ik ze wel van een verdeel-en-heerspolitiek, waarbij ze expres culturele spanningen en terreurdreiging aanwakkert en uitbuit. Maar dat kan ik niet bewijzen.

 18. [2]Wladimir heeft gewoon gelijk. Overal waar Moslims verschijnen daar blijven de problemen niet lang uit. Nu is het in Irak de soenniten tegen de sjiïten ! In groot Britannië vond 56% van de moslims hun religie het "allerbelangrijkste" in hun leven. Ben je dan wel helemaal normaal of niet? Ga dat dan lekker Irak of Jemen praktiseren! De hele wereld is al tientallen jaren bezig het de palestijnen naar de zin te maken maar het is nooit genoeg ! Laten ze aub mekáár maar afmaken !

 19. [49]
  Eric,

  Niet dat ik zou willen zeggen dat moslims gemiddeld allemaal geweldig zijn, net zomin als ik vele andere geloven en ideologieën waardeer, maar als iemand jou vraagt wat je het belangrijkst vindt in je leven, neem ik aan dat je persoonlijke levensvisie zoals je religieuze of politieke overtuiging toch ook wel ergens bovenaan staat? Zolang ze daarbij duidelijk zijn dat ze hun religie alleen voor henzelf vinden gelden en dat ze ieder voor zich laten bepalen hoe die leeft, is er toch ook geen probleem?

  En hoe maakt de hele wereld het de Palestijnen naar hun zin? Hebben ze een eigen staat dan? Laat staan dat ze "hun" doel hebben bereikt om Israël op te heffen. Ze leven nog altijd in aanzienlijk onvrijere omstandigheden dan de gemiddelde Israëli. En verreweg de meesten van hen hebben nooit om deze positie gevraagd, noch meegedaan aan het plegen van aanslagen. Dat de media (sinds pas een aantal jaren) nu ineens massaal hen loopt te knuffelen maakt nog niet dat ze het beter hebben.

 20. [50]
  In het vrije Gaza worden ‘de’ Palestijnen inderdaad onderdrukt, door Hamas.
  Elke vrijheid dient slechts als uitvalsbasis tegen Israel.

 21. [50] Owl.
  Laten we voorop stellen dat alle intelligente mensen inmiddels hebben uitgeknobbeld dat elke religie ooit is bedacht en ontworpen door machthebbers om makkelijker de massa te kunnen manipuleren. Als de Inca hogepriester het volk vertelt dat de zonnegod ze zal verbranden als ze niet doen wat de koning zegt is dat voor simpele mensen een aardige stok achter de deur. Het katholieke geloof heeft een goedbedoelde poging gedaan met de "tien geboden" hetgeen meer was om de mensen in het gareel te houden dan manipulatie. Feit blijft dat de beste manier om een massa te manipuleren een religie is. Als je een haatboodschap in je religie legt dan kan dat voor escalaties zorgen zoals we dat hedentendage zien in het moslim terrorisme. Een ander , die geen aanhanger is van de profeet mohammed, is dus altijd een aarstvijand ! Zo kunnen machthebbers hun eigen intepretatie geven aan de religie om te bewerkstelligen wat zij graag willen , zoals bv. de vernietiging van de israëlische staat. Nu vliegen ze elkaar in de haren ; enige redelijkheid of terughoudendheid is ver te zoeken. Als je religie het belangrijkste in je leven is dan valt daar niet veel goeds van te verwachten. Laat ieder nou eens wat meer naar zijn eigen gedrag kijken en de effecten op hun omgeving. Religies kunnen beter geheel afgeschaft worden !

 22. ze zijn trouwens aardig bezig die boys in Gaza, de laatste 24 uur 8 dooien en 180 gewonden en nog wat ontvoeringen over en weer, dat zal de bevrijding van Palestina wel bespoedigen. Het zal allemaal wel weer de schuld van de joden zijn.

  Maar ik vind de doodse stilte vanuit de linxe hoek hier wel erg typerend.

  Waar is Van Bommel, GL, Am-nasty en de rest van die gevoelige zieltjes ?

 23. het zijn er intussen 11 dooien, 3 stuks er bij en dat tikt aan.

  Dit lijkt mij verwarrend voor die setjes van 72 maagden die smachtend bij Allah liggen te wachten want wie gaat ze de komende eeuwigheid krikken, de Fatahaanganger die door een Hamaslid is omgebracht of andersom ? Wie is er nu voor het ware geloof gestorven ?

 24. [51]
  Beek,

  En dat lijkt me ook niet de bedoeling. Net zomin als ik graag in Nederland bestuurd wordt door coalities van de huidige politieke partijen. Maar ook voor zover Israël de scepter zwaait over de Palestijnse gebieden, zou ze toch wel die Palestijnen onder haar controle hetzelfde horen te behandelen als haar eigen burgers. Zij pretendeert immers wel even wat beschaafder te zijn dan Hamas en Fatah. Al vraagt de cynicus in mij zich af of ze dit misschien ook wel hoopten met hun terugtrekking. Strategisch vrij slim natuurlijk, zolang het geweld niet escaleert en overslaat naar Joodse gebieden, maar wel een beetje triest voor de Palestijnen die nu door hun eigen volk worden neergeschoten. Van de regen in de drup.

  [52]
  Eric,

  Deels ben ik het wel met je eens, maar probleem is dat "religie" een wat eng begrip is. Ook ideologie, van wat voor soort dan ook, kan leiden tot ellende. Het hoeft ook niet eens een georganiseerde ideologie te zijn, maar een bepaalde voorkeur of gewoonte.

  Voetbalgekte bijvoorbeeld, of mensen die bezwaar hebben tegen mensen die "anders" zijn. Dat iemand een bepaald idee aanhangt, ook al is dit niet religieus of niet kwaad op zichzelf, kan voor jou zeer nadelig zijn. Iemand die bijvoorbeeld iets heeft tegen een hobby van jou, of tegen een persoonlijke eigenschap die je bezit, kan de politiek misbruiken om je het leven zuur te maken. Religie is één van de "geleidingsmechanismen" om de onverdraagzaamheid of gekheid van mensen op te wekken en kanaliseren, maar zeker niet de enige.

  Die gekheid of intolerantie verdwijnt ook niet als je religie onderdrukt of zelfs mensen weet te overtuigen om deze af te zweren. En als je alle ideeën en opvattingen of gevoelens moet gaan toetsen en reguleren omdat de ene meer kans geeft op geweld of onderdrukking dan de andere, heb je al snel geen vrijheid meer over. Beter onderscheid lijkt me de grens tussen iets denken en voelen, zeggen, en doen. Als mensen niet langer de vrijheid erkennen dat iedereen mag denken en voelen en zeggen wat hij of zij wil, hebben we pas echt een groot probleem. En dat is niet een specifiek religieuze kwestie. Een Feyenoorder (of Moslim) en een Ajaxiet (of Jood) die elkaars club (of levensbeschouwing) minderwaardig vinden en misschien zelfs haten, is nog heel wat anders dan dat ze elkaar de hersenen inslaan omdat ze vinden dat de ander niet vrijheid heeft om te bestaan. Zolang moslims hun religie alleen als allerbelangrijkst zien voor degenen die daar vrijwillig voor kiezen, lijkt het me niet een acuut probleem.

  Al ben ik er zelf ook niet zo gerust op als mensen al te fanatiek religie of ideologie (ecologisme, socialisme of nationalisme bijvoorbeeld) aanhangen. Als ik ze echter al meteen probeer te "bevrijden" van, of me probeer te "verdedigen" tegen hun religie of ideologie, ook al doen ze mij nog niets, ben ik zelf juist degene die andermans vrijheid aantast.

  [53]
  Wladimir,

  Zo stil is het toch ook weer niet? Ik zag nog geen paar uur terug op BBC-world of CNN een uitgebreid onderwerp aangekondigd over de "burgeroorlog" in de Palestijnse gebieden. Ik heb het verder niet gekeken, want ik wordt een tikkeltje kriegel van al dat gedoe over Israël, Palestina, Irak, Darfur, en de andere "hot-topics" waarop alle aandacht van de media gefocust lijkt. Afgezien nog van zichzelf op de borst kloppende milieuridders waarmee je vooral vandaag werd doodgegooid.

 25. De simpele REALITEIT van de dodelijke burgeroorlogen en onderlinge conflicten in Gaza, Irak, Pakistan, Afghanistan, Egypte, Tunesie , Algiers en elders in de Islamitische wereld … is dat er GEEN barmhartigen zullen zijn die ooit de wereld zullen veroveren door het letterlijk te overspoelen. Ook al geloven zij zelf in hun achterlijke propaganda dat het de snelst groeiende geloof ter wereld is …

  Ook al maken de UILEN daar steeds een heel ander verhaal van …

Comments are closed.