Vanmiddag werd een stuk van de A9 bij Beverwijk met de Wijkertunnel er in als gevolg van een brand afgesloten en moest het verkeer richting Alkmaar zich in een file van zo’n 10 km via de A22 door de oude Velzertunnel persen.

Er woedde brand ergens in de buurt en daar zouden giftige gassen bij zijn vrijgekomen, vandaar de omleiding.

De afgesloten Wijkertunnel en de Velzertunnel liggen iets van 2 km van elkaar terwijl de A22 zelf een kleine aftakking van de A9 is, een paar km door Beverwijk gaat en dan weer op de A9 aansluit (zie Google Earth).

Dat zaakje zit zo dicht op elkaar dat ik mij toch afvraag hoe het bij de afgesloten Wijkertunnel gevaarlijk kan zijn en twee km verder niet terwijl er van de brand helemaal niks te zien of te ruiken viel in de file.

Wordt hier weer eens onnodig paniek gezaaid door allerlei figuren op diverse beslissingsniveaus die kans zien om belangrijk te doen ?

Het nieuws meldt dat deze stremming nog wel een paar dagen zal duren.

Ik had overigens ook al mijn twijfels met de laatste storm (www.vrijspreker.nl/vs/index…).

Het is net of we doorlopend in een crisis sfeer worden gehouden en van de ene ramp naar de volgende calamiteit gaan terwijl er in werkelijkheid weinig aan de hand blijkt te zijn.

20 REACTIES

 1. "Wordt hier weer eens onnodig paniek gezaaid door allerlei figuren op diverse beslissingsniveaus die kans zien om belangrijk te doen ? "

  Nee toch, niet nóg een complot ?

  De politiemeneer op het journaal (kijk ik ook een keer, heb ik dat..) wist ook te melden, dat de blauwzuurconcentraties in de lucht niet meetbaar waren; er was immers in eerste instantie een waarschuwing uitgegaan dat "er blauwzuurgas ontsnapte". Dientengevolge werden ook een bedrijventerrijn bij Velzen en Beverwijk ontruimd. Volgens teletekst zit de handel vannacht ook nog dicht (p. 103) en zal dit mogelijk morgenvroeg de ochtendspits ontregelen.

  Tja, je betaalt een klomp blasting en je krijgt er ook wat voor terug, of niet dan. Better safe than sorry..

 2. "terwijl er van de brand helemaal niks te zien of te ruiken viel in de file."

  Nou Wladi, zo te zien was er anders heel wat van de brand te zien hoor.

 3. [2] ik ontken niet dat er een flinke brand was maar vanuit de file zag en rook je helemaal niks en ik heb een uur in die file gestaan zodat ik mij afvraag of het wel echt nodig was om de Wijkertunnen af te sluiten.

 4. [3] net weer langsgereden in de file en er was echt helemaal niks te merken van brand of wat dan ook

 5. Mooie stukjes, die van Wladimir.
  Want inderdaad is er in dit land, zo lijkt het, een voortdurende crisissfeer.
  Elke tegenslagje, probleempje, moeilijkheidje, wordt onmiddellijk tot crisis verklaard, waarbij direct om moedertje overheid wordt geroepen.
  Luister naar de radiojournaals: de lezerd lijkt steeds op de rand van een zenuwinstorting te verkeren.

 6. Je moet wel even rekening houden met de windrichting…….

  De haven in Velsen ligt precies tussen de A9 en A22 in, zie Google Earth.

  Aangezien de windrichting zuidelijk en niet noordelijk lag de A22 / Velsertunnel dus niet in de rook en de A9 / wijkertunnel / N246 dus wel.

  Wat wel vreemd was, was dat je nog wel gewoon door de polder van Assendelft naar Beverwijk kon komen, en die lag ook onder de rook.

 7. [7] Herinnering voor Beek,
  "Ik wijs erop dat tijdens Willem III een grote verandering plaatsvond t.a.v. de machtpositie van dit koningshuis, tegen de zin van Willem III, en de feitelijke macht steeds meer werd teruggedrongen ten bate van democratische beginselen. Algemeen bekend."

  Reactie 14 – Beek, 24 jan 2007, 19:26
  http://www.vrijspreker.nl/v

 8. [9] Yaaa … yaaa … wat waren daaat voor beginselen? Enne hoezooo tegen de zin van Wullum? Dattie door Thorbecke een gouden parachute toegereikt kreeg waardoor hij en zijn kindskinderen boven de wet gesteld en nog steeds het laatste woord hebben …? Terwijl hij anders wis en zeker afgezet was geworden.

  Duidelijk is dat die Wullum een uiterst ondankbare sujet was, anders had tie Thorbecke wel driemaal in de adelstand verheven …

  En nog kijkt Beek met bewonderende en ontroerde oogjes richting de Ranjatroon … Ganz zum kotzen …

  Terwijl het gepeupel met een kluitje het demekratische riet in gejaagd werden.

 9. [10]
  Nog even, en de gemiddelde lezer heeft een decoder nodig om je berichten te lezen.. 🙂

 10. [11] Ik richt mij NIET … tot de dummies … of zelfs de "gemiddelden". Enwel omdat alles steeds … in context gebeurt. … of niet soms?

  Beek bijvoorbeeld ligt helaas nog steeds gevangen in een wel heel restrictieve religieuse worstenvel, van waaruit hij alles probeert te verklaren …

 11. [9]
  En dat zou dan de crisis zijn?
  Ik zie geen crisis.
  Spynose ziet echter een vorstin met enige vazallen die ons allemaal manipuleren.
  Zijn crisis.

 12. [13]
  Toen ik het woord "gemiddeld" had gepost, wist ik al dat het fout ging :))
  Context is belangrijk, voor mij is een decoder dus niet nodig..

  Wat Beek betreft vraag ik me af waarom hij aan hem gestelde vragen niet beantwoorden kan/wil. En ik snap niet waarom hij geen crisis ziet. Beek ? Vertel ?

 13. [15] [16]
  Nu krijg ik toch wel sterk de neiging om een bekende uitspraak van Van Gaal te citeren.
  Het gaat hier slechts om een merkwaardige opmerking van Spynose, die meende dat het toepasselijk was, zijn MPP-stelling hier nog eens tevoorschijn te moeten halen.

 14. [16] Andre,
  Precies. En wat reactie 17 van de allesweter Beek betreft: zelfs die dient in de juiste context gezien te worden.

 15. [17] , [18]
  Dat is ongetwijfeld deze uitspraak: " Ik heb geen desastreuze fouten gemaakt. Daarom vind ik
  niet dat ik mijn conclusies moet trekken." :p

  Ik denk dat dit citaat van Maradona eerder bij jou past: "Ik zat daar tussen mensen die dachten dat ze Napoleon en Jezus waren, maar niemand geloofde dat ik Maradona was."

  Over context gesproken..

 16. [17] Beek,
  Hoezo ? Heb ik iets onoirbaars gedaan, wat jou het (door jou verzonnen) recht zou geven je niet aan de feiten te houden ?
  [19] André,
  Het begint me eerlijk gezegd een beetje te duizelen. Als we zo doorgaan hebben we straks net zoveel verschillende contexten als er in de (staten)bijbel staan. Heb jij toevallig *enig* idee, hoeveel dat er krek zijn ? 🙂

Comments are closed.