Die kans is 90 procent. Zelfs al heeft het volk in een referendum duidelijk NEEN gezegd. De politici gaan gewoon door met er hun draai aan te geven.

Wist u bvb, dat als er 20 landen “geratificeerd” hebben, dat de politici dan niet langer wachten maar dat er dan al een “Intergouvernementele” conferentie klaar ligt om te gaan organiseren over het “doorgaan”?

In de uitzending van Buitenhof van zondag 7 januari werd eerst door een vertrouweling van Angela Merkel, Peter Altmaier (CDU), het pad geëffend om duidelijk te maken dat Nederland natuurlijk een grondwet moest accepteren. Onder andere beweerde hij: “Nederland moet ook rekening houden met de 18 landen die al geratificeerd hebben”.
Waarom dat moet? Ik heb geen idee waarom “Nederland” zich moet opofferen. Dat werd echter als vanzelfsprekend beschouwd!

Het argument dat al 18 landen de grondwet hebben goedgekeurd, is een knallend voorbeeld van manipuleren. Ik woon in België en weet dat het gros van de Belgen niet eens weet dat ze iets hebben geratificeerd. Hebben die mensen ook niet. Hun leider Guy Verhofstadt, die zelf grote interesse heeft in een mooie baan bij de EU, heeft dat gedaan!
En formeel hebben de politici inderdaad 18 papieren ratificaties kunnen ritselen. Mede door veel belastinggeld en veel onechte reclame door voetballers als Johan Kruijff die zelf niet goed wisten waar ze het over hadden.

Dit argument wordt dan in Buitenhof versterkt door René van der Linden (Senator CDA en voorzitter van “” de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa) die vertelt dat de EU al 50 jaar bestaat. Gewoon NIET WAAR. Hij betrekt er de Benelux, EGKS en de EEG gewoon terloops bij!

Koude rillingen krijg je als vd Linden dan propageert dat Nederland natuurlijk zijn vetorecht moet prijsgeven. Anders kunnen de politici in Brussel niet gemakkelijk hun beleid doorvoeren!
Dit wordt gesteund door Jos de Beus, politicoloog UvA, die dan keihard beweert dat het niet waar is dat Nederland door de EU-grondwet een deel van zijn soevereiniteit prijs geeft.

Wat is het dan anders als je je onderwerpt aan de wil van anderen?

Bijna onopgemerkt bevestigt Rob Trip (discussieleider), ergens dat democratie inderdaad betekent dat er beslist wordt door meerderheid van stemmen! Hij had erbij kunnen zeggen dat “Nederland”daarbij minder dan twee procent van de stemmen heeft en dus afhankelijk is van de 98 procent andere. Een sterkere reden om je daar aan te onttrekken, is bijna niet te verzinnen.

Mendeltje van Keulen (Clingendael) merkt voorzichtig op dat de Nederlandse burger vooral omgeturnd moet worden door op de voordelen van de EU te wijzen.

En dat is misschien wel het meest gevaarlijke en meest oneerlijke argument van de politici. Praktisch alle voordelen (die er inderdaad ook zijn) die behaald worden, liggen op ECONOMISCH gebied. En die zijn NIET gekomen doordat de EU iets nieuws heeft ingevoerd, maar WEL doordat er regels zijn afgeschaft. Zoals bvb hindernissen bij grenzen zijn verminderd, werken en verkopen in andere landen mag gemakkelijker en dergelijke zaken.

Essentieel is dat het voor deze zaken helemaal niet nodig is dat “Nederland” zich onderwerpt aan een stemming van politici uit heel Europa.
Grens open maken, mensen toelaten hier te werken en te verkopen kan gewoon unilateraal op eigen houtje gebeuren. Niemand voor nodig en de economie gaat bloeien. Hoe meer vrije handel toegelaten wordt, hoe beter.

Jos de Beus, voegt er dan aan toe dat inderdaad die 18 hebben geratificeerd en dat er maar 20 nodig zijn om door te gaan met een “intergouvenementele” conferentie!

Wist u dat? Hoe en waar staat dat eigenlijk? Ik heb het tot nu toe niet kunnen vinden, en ik weet zeker dat de Nederlandse en Belgische politici dat nooit hebben benadrukt. Hebben ze dat misschien bewust verzwegen?
We dachten dat er een afspraak lag dat als één land niet meedoet, dat dan de hele zaak over zou zijn. Dat is ons toch steeds verteld?
Inderdaad. Maar je ziet dat ze er zich niets van aantrekken terwijl er al twee zijn die duidelijk NEEN gezegd hebben.

Het blijkt dat er enorm veel invalshoeken zijn. Enorm veel van de soevereiniteit is al over gedragen.
— Zoal Jan Peter Balkenende die al officieel getekend heeft voor de EU,
— Zoals Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden in de preambule van de (concept) EU-Grondwet zegt dat zij “vastbesloten is voort te bouwen op . . . [oude verworvenheden] . . . en daarbij de continuïteit van het Gemeenschapsacquis te verzekeren.” *)
— Zoals ene Bernard Bot wiens handtekening onder het stuk staat namens hare majesteit.
— Zoals er zelfs al een Turkse handtekening er onder staat.
— En zoals uzelf ongetwijfeld nog een aantal punten kunt toevoegen.

Er is maar één goede oplossing. Nederland en België moeten uit die politieke EU treden, niets accepteren van nog meer “soevereiniteit” opgeven en gewoon unilaterale afspraken maken voor het afschaffen van onderlinge economische hindernissen.

—————————————-
*) Mijn excuses dat ik geen tijd gehad heb om uit te vinden wat een “gemeenschapsacquis” is. Maar ik neem zonder meer aan dat iedere burger dat wél weet.

24 REACTIES

 1. Die bEUrocraten praten ook steeds over "Europa" als ze de EU bedoelen. Op die manier wordt alles op zijn kop gezet.
  BEROEPSLEUGENAARS zijn het, stuk voor stuk.

 2. "Er is maar één goede oplossing. Nederland en België moeten uit die politieke EU treden, niets accepteren van nog meer "soevereiniteit" opgeven en gewoon unilaterale afspraken maken voor het afschaffen van onderlinge economische hindernissen."

  Dat is natuurlijk allemmaal mooi en prachtig maar welke politicus krijg je hiervan overtuigd 🙁 Enig idee hoe we de gevestigde grote partijen anti-europees krijgen wants zelfs ondanks het referendum zijn hun standpunten niet gewijzigd.
  De verkiezingen zijn geweest dus de politici hebben nou weer 4 jaar rust om verder te gaan met hun snode plannen…

 3. [4] Klopt. Wilders en de Partij voor de Vrijheid zijn de enigen die voor uittreden stemmen. Dus is het noodzakelijk om voor de volgende keer massaal op zijn partij te stemmen, al is het maar voor 1 keer. Dit wordt dan de grootste zege die het Nederlandse volk kan behalen op deze walgelijke Eurocraten, waarvan Rene v.d. Linden en die Duitse hazelip deel van uitmaken.

 4. [4][5]
  Ikkenie, Karel de Grote,
  Het is ongelooflijk, hoe politici gratis oeverloze zendtijd toebedeeld krijgen om hun dagelijkse portie gif over de burger uit te storten en dat er letterlijk niet één radio- of TV-journalist tussendoor loopt, die een keer een relevante vraag durft te stellen.

  Je kunt waarachtig je ontvanger niet aanzetten, of je wordt overstelpt met collectivistische propaganda en het wordt door de jaren heen alléén maar erger.

  Wilders’ PvdV is op dit moment de enige die nog wat tegengas geeft. Wie strategisch wil stemmen -en ik denk ook dat een verstandig mens niet anders kan- heeft momenteel geen andere keus.
  Maar of hij net zover als Fortuyn komt, moet afgewacht worden. Het zal geen verbazing wekken, wanneer ook hij vóórtijdig naar de eeuwige jachtvelden wordt heengezonden.

 5. [6] Precies Spynose. Alhoewel de gevestigde politieke belangen wel uitkijken nu, want als Wilders wordt vermoord dan breekt de hel los in Nederland en zijn het de politici die moeten vluchten. De revolutie is dan begonnen. Ook in Frankrijk, België, Denemarken, Groot-Brittannië en Oostenrijk zal het behoorlijk te keer gaan. Zoals in 2000 met de benzineopstand zal het niet meer te houden zijn.

 6. De PvdV heeft 9 zetels, da’s niet genoeg en de politoek heeft 4 jaar de tijd om van alles erdoor te drukken…

  Even terzijde kunnen jullie je nog herinneren hoe Balkenende, 1 of 2 jaar geleden, vol trots vertelde hoe het hem was gelukt om met Turkije tot een onderhandelingsovereenkomst te komen voor toetreding tot de EU. Mijn mond viel open van verbazing, niemand die die armoedige arrogante mohammedaanse turken erbij wil en dan vol trots verkondigen dat het misschien veel moeite gaat kosten om ze erbij te krijgen maar het hopelijk wel gaat lukken :O

  Die lui komen van een andere planeet

 7. Overigens vraag ik me af hoe de CBS dit heeft berekend, zijn ze ervan uitgegaan dat de gemiddelde allochtone vrouw met de tijd net zo vaak gaat biggen als dat nederlandse vrouwen kinderen krijgen? Want als dat het geval is hebben we binnenkort in eigenlijk zelfs niets meer te zeggen…

  http://www.nu.nl/news/93743

 8. Het is niet zo gek, dat we bijna niemand in de politiek vertrouwen. Het bewijst hun eigen bedrog al vele jaren lang. Het lastige woord nog maar even opgezocht, en betekend zoiets als gemeenschapsverwerving, maar je kan het ook uitleggen als verworvenheden door de gemeenschap. Dus dat telt niet voor ons, want wij stemden tegen. Het resultaat zal uiteindelijk zijn, je wordt toch nat gepiest. Daarom heb ik meer vertrouwen in Wilders, maar dan moet zijn partij de PVV nog wel groter worden. Maar onze politicasters in het Haagje zitten voorlopig weer veilig op het pluche. Een gluiperig stelletje bij elkaar.

 9. Acquis :

  1.(bij Europese Unie) document waarop alle tot op een bepaald moment gemaakte afspraken over een bepaald onderwerp zijn vastgelegd.

  -> Het communautair acquis : de totale verzameling wetten van de EU.

  Gemeenschap :

  internationale organisatie tot gemeenschappelijk beheer of met een ander gezamenlijk doel
  9
  ·
  de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (1951-1967)
  organisatie van Europese staten om een gemeenschappelijke markt voor die producten te vormen

  9
  ·
  Europese (Economische) Gemeenschap
  belangengemeenschap van (een aantal) Europese staten, aaneensluiting waarbij door de betrokken landen bep. aspecten van het economisch leven gelijkgeschakeld worden
  afkorting: E(E)G; in 1992 voortgezet onder de naam EU
  9
  ·
  de internationale gemeenschap
  de gezamenlijke staten en hun inwoners.

  -> Dus gemeenschapsacquis is dubbel op!!

 10. 25 jaar geleden werden al veel problemen over straat terreur hier in Amsterdam over gesproken,Maar je werd Wel vergeleken met 40 45.en media?
  NIKS er over.
  pas 20 jaar later mocht je enig iets over kwijt,het heeft wel een doden opgeleverd.{Pim}
  Maar te laat en alle Amsterdammers waren al Vertrokken.
  En vandaag de dag doet Denhaag,en Eu
  Zogenaamd de grens open,als of dat nooit zo was.
  En zo gaat het jaren met alles totdat we slaven zijn en alle verworven heden weg zijn.
  Ik maak hier dingen mee wat gewoon in een democratie land niet kan,maar wel gebeurd en wordt erger.

  Ik heb 2 mensen gesproken boven de 80
  En WWII mee hebben gemaakt en de vreeslijke dingen gezien tot mattelen aan toe.
  En een hekel aan hitler hadden.
  En weetje wat die mensen nou zeggen,Hitler
  Hadden we nu moeten hebben,om de EU tegen te houden….Ik wist niet wat ik hoorden.
  Kijk maar naar buiten zei een van hun. en afgelopen jaren,en waar is het geld gebleven.

  En zo werk EU propaganda en het gaat erger worden veel erg,juist nu we tegen hebben gestemd
  En weet niet wat ik mij kind moet vertellen voor haar toekomsten welke school zij op moet waar 90% buitenlanders zijn en wil haar thuis houden.
  En mij kind in de toekomst Ieder geval niet in de Eu te blijven.

  Waar Zijn onze Vrijheid en verworven heden??

  Ten slot wat gaat er gebeuren met onze geld {premie}die we opgebouwd hebben als je 65 bent… het zou toch naar de Eu gaan Zoiets van +-60 miljard??

 11. 25 jaar geleden werden al veel problemen over straat terreur hier in Amsterdam over gesproken,Maar je werd Wel vergeleken met 40 45.en media?
  NIKS er over.
  pas 20 jaar later mocht je enig iets over kwijt,het heeft wel een doden opgeleverd.{Pim}
  Maar te laat en alle Amsterdammers waren al Vertrokken.
  En vandaag de dag doet Denhaag,en Eu
  Zogenaamd de grens open,als of dat nooit zo was.
  En zo gaat het jaren met alles totdat we slaven zijn en alle verworven heden weg zijn.
  Ik maak hier dingen mee wat gewoon in een democratie land niet kan,maar wel gebeurd en wordt erger.

  Ik heb 2 mensen gesproken boven de 80
  En WWII mee hebben gemaakt en de vreeslijke dingen gezien tot mattelen aan toe.
  En een hekel aan hitler hadden.
  En weetje wat die mensen nou zeggen,Hitler
  Hadden we nu moeten hebben,om de EU tegen te houden….Ik wist niet wat ik hoorden.
  Kijk maar naar buiten zei een van hun. en afgelopen jaren,en waar is het geld gebleven.

  En zo werk EU propaganda en het gaat erger worden veel erg,juist nu we tegen hebben gestemd
  En weet niet wat ik mij kind moet vertellen voor haar toekomsten welke school zij op moet waar 90% buitenlanders zijn en wil haar thuis houden.
  En mij kind in de toekomst Ieder geval niet in de Eu te blijven.

  Waar Zijn onze Vrijheid en verworven heden??

  Ten slot wat gaat er gebeuren met onze geld {premie}die we opgebouwd hebben als je 65 bent… het zou toch naar de Eu gaan Zoiets van +-60 miljard??

 12. Ik zou wel eens van Peter Altmaier willen horen wat de bezwaren van de Nederlandse en de franse bevolking zijn tegen de inhoud van deze grondwet.
  Hij gaf namelijk aan dat ze er in de nieuwe versie rekening mee zullen houden.
  Nou heb ik als Nederlands burger tegen de grondwet gestemd, tegen de grondwet an sich want de inhoud ken ik niet eens

 13. Kijk, voor de tien, inmiddels 12 toegetreden landen is het in elk geval een groot voordeel, maar voor de geïndustrialiseerde Westerse landen, is het niet minder dan een catastrofe die hele UNIE.

  Wij zijn gewoon een groot communistisch Rijk geworden waar de uit z’n voegen barstende overheden niets, maar dan ook niets van de bevolking aantrekken. De grondwet komt er! Turkije wordt lid en daarna wordt het weer knokken geblazen in het Oude Europa, maar dat is altijd nog beter als wat we direct gaan beleven!

  Zo snel als mogelijk uittreden!!!! Weg met dat monstrum!

  Wannes

 14. [15] Precies, dat is nou net wat we van die gore moffen nodig hebben, weer een invasie, maar dan via Brussel.

 15. Caesar probeerde het, en het lukte net niet helemaal.
  Napoleon probeerde het, en het lukte net niet helemaal.
  Hitler probeerde het, en het lukte net niet helemaal.

  Zal het de EU wél lukken, één Europa onder één heerschappij?

 16. Krrrote truc…
  In Nederland een duidelijke meerderheid, wordt in Europess verband plots een minderheid.
  En een minderheid zal niet gaan bepalen waar Europa naartoe moet, aldus een Belgisch politicus ooit.
  Politieke taal: goochelinstrument bij uitstek.

 17. [18] Die lieten niet de ene helft voor de andere helft betalen.

  En die fijne afhankelijkheid is het grote verschil.

 18. [21]

  "Europa heeft slimme koppen uit andere landen nodig om de strijd aan te kunnen met andere economische grootmachten. De EU-landen spraken eerder af om in 2010 de meest concurrerende economie te worden."

  Wat Europa nodig heeft, zijn minder regeltjes en steuntrekkers (=ambtebaren en politici)op lokaal, nationaal en EU niveau. Wat Europa nodig heeft, is een bottom-up benadering i.p.v. een collectivistische top-down benadering. Als Europa op deze weg verder gaat, dan wordt ze in 2020 links en rechts door landen als Vietnam en Bangladesh ingehaald. Kunnen ze gelijk dat Holland-park in Japan sluiten en hier naar toe komen om het echte park te zien, vol met bejaarden, termeiers en ander horecapersoneel, asielzoekers-en-gevonden, politici, ambtenaren en uitkeringstrekkers.

 19. Libertariers zouden eens goed onderzoek moeten doen naar bijen/wespen/mieren of naakte molratten* allemaal complexe zelforganiserende maatschappijen zonder leiding maar waar elk individu doet wat ie moet doen dmv simpele regeltjes.

  *de koningin geeft hier geen orders maar zorgt alleen voor nageslacht.

 20. [21] Als dit betekent dat de huidige asielprocedure vervangen wordt door het "op uitnodiging" naar Europa komen van buitenstaanders kan ik het alleen maar toejuichen. Alleen al om de linkse assielzoekersindustrie ten onder te zien gaan.

Comments are closed.