U kunt nu haar nu zelf laten bezuinigen


De overheid heeft vanaf 29 januari (tot 16 maart) een IDEEENBUS geopend! Lees de aankondiging hieronder van de Nieuwsbrief van de overheid.


Het dat: “mooie” is dat:”Alle ideeën worden beoordeeld. Het beste idee ontvangt een prijs”

Ga naar www.bezuinigenkunjezelf.nl

Ik heb meteen een idee ingezonden.
Zo te zien werd het geplaatst! En dan kan het dus ook onder ogen komen van veel andere lezers.

Mijn ingestuurd idee is:
———————————————————————–
[Titel] Uit EU treden

[Korte omschrijving] De EU kost ons handenvol geld en narigheid. Uittreden bespaart miljarden

[Omschrijving] Niet alleen de contributie, maar vooral het geregel en het verlies van onze eigen soevereiniteit zijn de oorzaken.
Zie meer op:
www.vrijspreker.nl/vs/index…
Op dit moment bij voorbeeld:
-ons wordt aangezegd dat we de grondwet moeten accepteren
-wij moeten holocaust-ontkenning tot wet verheffen.

————————————————————————

DOE MEE, stuur ideeën en VERWIJS er in naar de Vrijspreker.Uit voorgaande artikelen kun je heel wat ideeën halen.

Stuur een kopie naar info@vrijspreker.nl dan kan dat misschien wel tot een nieuwe rubriek uitgroeien!

————————————-
Nieuwsbrief van de overheid:
IDEEENBUS VAN OVERHEID
.
Hebt u een goed idee op welke wijze de overheid geld kan besparen? Op deze site kunt u uw idee kwijt! Ook kunt u reageren op ideeën van andere inzenders.
U kunt uw idee inzenden tot en met 16 maart 2007.

Alle ideeën worden beoordeeld. Het beste idee ontvangt een prijs.
Ga naar www.bezuinigenkunjezelf.nl
——————————————————–
Alle ideeën worden bekeken en een selectie ervan gaat naar de jury. De beste ideeën die tot een besparing hebben geleid of kunnen leiden, worden opgenomen in de Miljoenennota.

Waarom deze ideeënbus? In oktober 2006 hebben de toenmalige kamerleden Gonny van Oudenallen (Groep Oudenallen) en Ferd Crone (Partij van de Arbeid) een motie ingediend. De motie bestond uit het verzoek om een actiever beleid in te zetten om ambtenaren op ministeries op te roepen om goede ideeën te spuien door middel van een ideeënbus op de website.
De minister van Financiën vond dit zo’n goed idee dat hij besloot niet alleen ambtenaren deze mogelijkheid te geven maar iedereen

36 REACTIES

 1. En is Gonnie nu al dat wachtgeld waard door deze geniale voorstellen?
  En Hub, denk je nou werkelijk dat er 1 seconde over je voorstel wordt nagedacht? Door ideeen op te sturen laat je (net als door te stemmen) zien dat je gelooft in het overheidssprookje. Je conformeerd je met de overheid omdat je serieus ingaat op de vraag van diezelfde overheid. De ideeenbus is enkel in het leven geroepen om de onderdrukten het gevoel te geven dat ze iets te vertellen hebben en dat er naar ze geluisterd wordt. Alleen de ideeen die aansluiten bij de plannetjes van de overheid hebben kans om uitgevoerd te worden en worden dan waarschijnlijk met grote loftrompet gepresenteerd: de burger vraagt, wij draaien, kijk eens hoe goed uw overheid is.
  Het moge duidelijk zijn dat ik niet meedoe met deze actie.

 2. [1] Ja, het laat zien hoever de mensheid al is gezonken!
  Tegengas is daarom (misschien??) nuttig.

 3. [2] Neen, ik heb geen seconde gedacht dat de overheid voorstellen die tegen hun plannen werken, zouden overwegen.

  Ik heb een andere invalshoek en die is dat het misschien zinvol kan zijn dat er vrijheids- (libertarische) ideeen genoemd worden tussen al die socialistische ideeen.
  Het zou dan mogelijk kunnen zijn dat er lezers tussen zitten die verbaasd opkijken, en dan eens naar de Vrijspreker komen.
  Die kans is er altijd.

  En, het is iets wat iedereen redelijk eenvoudig kan DOEN.
  Weet je andere/ betere voorstellen om iets te DOEN?

 4. Natuurlijk doet de overheid daar niets mee, maar er zijn wel veel mensen die onze ideeën kunnen lezen.
  Ik heb daarnet wèl gereageerd op Hub zijn reaktie en het resultaat is wel dat ik die reactie van Hub van pagina 6 naar de 3e plaats op pagina 1 heb weten te krijgen. Dit omdat ik hem ook de volle 5 punten had gegeven, want je komt in volgorde van beoordelingen te staan!
  Dus DOEN !!!

 5. [3] Precies, Hub. Niet alleen ideeën dumpen (heb Afschaffing wachtgeld geopprd) maar ook tegengas geven op slechte ideeën, zoals nog een Ministerie erbij (van ICT), nog meer regeltjes (verbod op gloeilampen) etc.

  Dus goede ideeën promoten met hoge waardering, maar slechte onderuithalen met lage waardering en onderbouwing waarom het slecht is. Zo kunnen we ons gedachtegoed mogelijk bij een onvermoede groep burgers onde de aandacht brengen.

 6. Ik heb ook een reactie gegeven. Alleen vervelend dat je eerst moet registreren.

 7. [8] Niro, om meer uit te geven heb je toch de overheid niet nodig? Je kunt toch zelf zoveel uitgeven als je zelf wil? (Mag nog!)
  De Vrijspreker kan nog wel wat gebruiken.
  Bankrek:no: 46.24.31.320
  van het LIBERTARISCH CENTRUM te MAARSSEN
  Al vast onze dank!

 8. [8] Helaas is dat wel een van de natuurwetten die van toepassing zijn op de overhe(i)(a)d. Daar hoef je dus niets voor te doen nee.

 9. [7] Het registreren kun je met minimale gegevens doen en je hoeft het maar één keer te doen en kunt dat zo veel reakties geven als je wilt.
  Ik zag dus ook "Geert" betreffende subsidies! Er was nog iemand die tegen subsidies was. Zo kunnen er allerlei libertarische standpunten naar voren gebracht worden.
  Dit is een mooie gelegenheid om anti-reclame te maken voor de overheid, die ze dan wèl (met het jou eerder afgepakte geld) financieren!

 10. Mijn 4 bijdragen…

  * Zet het mes in de subsidies en breng het daarvoor gereserveerde bedrag (om te beginnen) terug tot een kwart van het huidig budget (wat dan nog steeds een hele berg geld is). Kunst hoeft niet gesubsidieerd te worden. Echte kunst verkoopt zichzelf immers en hetzelfde gaat ook op voor toneel etc.

  * Voer een (zo eenvoudig mogelijke) flat-tax in. Naast het grote administratieve voordeel de administratieve druk neemt af) heeft dit ook alleen maar voordelen voor de economie. Ierland is een sprekend voorbeeld van hoe deze eenvoudige regel uiterst positief uitpakt.

  * Verlaag de belastingen. Hoewel dit op het eerste gezicht alleen maar geld lijkt te kosten blijkt uit meerdere studies dat lagere belastingen per saldo meer opleveren. Door een beter investeringsklimaat zal de netto belastingopbrengst stijgen terwijl de individuele betalers minder afdragen. Er zijn dus alleen maar winnaars!

  * Stop met het pushen om vrouwen aan het werk te krijgen. Vrouwen die er voor kiezen fulltime moeder te zijn op lange termijn immers meer waard dan zij die aan het werk blijven. Het verschil komt tot uiting in het nageslacht. Kinderen die in een geborgen omgeving opgevoed worden zullen zich (over het algemeen) tot evenwichtiger persoonlijkheden ontwikkelen dan zij waarvan zowel vader als moeder personen zijn die “op zondag het vlees komen snijden”.

 11. In elk geval kunnen ze beginnen met al die raampros…eh -ambtenaren te ontslaan en alle huismoeders gaan subs…eh salarieren.

 12. [4] Geef iedere burger het recht op een wapen, zodat ze zelf hun inbrekers kunnen koud stellen.
  Moet je eens kijken wat je bespaart op detentie, politie en rechtspraak.

 13. [4] Ik begrijp je goede bedoelingen, maar het is een soort strategisch stemmen zeg maar.
  Goede motivatie, maar met de uitvoering van je plan maak je toch gebruik van de falende en becritiseerde overheid.
  Bij de weldenkende, door jou posting overtuigde bezoeker komt dit niet echt consequent over.

 14. [15]
  Dat is op zich waar. Punt is dat bijvoorbeeld ik ook dagelijks meedraai in de maatschappij waar de Overheid over haar Onderdanen regeert, ondanks dat ik het ab-so-luut niet eens ben met de gang van zaken; zou ik mij niet in het openbaar uiten over mijn ideeëngoed, dan zou ik andere mensen niet aan het denken kunnen zetten. Stil zitten en alleen van gedachten wisselen met eensgezinden dient niet het doel om meer mensen aan het denken te zetten.
  Dienaangaande moet je denk ik iedere mogelijkheid aangrijpen en toch van de mogelijkheid gebruik maken.

 15. In het strafproces draait alles om de de verdachte.
  In Nederland wordt elke burger verdacht.
  In Nederland loopt 7/24 een strafproces tegen de verdachte burger in het strafbankje.

  Ik zou zeggen tegen de Overheid: fukjoe. Eerst veranderen die houding. Dan praten we verder.

 16. [12] Grappig, ik heb in eigen voorstellen en in reacties min of meer hetzelfde gepost. Slecht vind ik dan ook dat je niet kunt zien of je ‘dubbel-posts’ doet. En je kunt je eigen posts waarderen. Is wel zichtbaar, maar niet geheel zuiver. En je kunt je eigen voorstellen niet terugzoeken, anders dan door te bladeren.

  Maar goed. Zo pleit ik voor afschaffing van het Ministerie van EZ en Ontwikkelingshulp omdat EZ de economie alleen maar frustreert en Ontwikkelingshulp erg veel geld naar nooddruftige landen pomt, maar niet naar de nooddruftigen.

  Daarnaast einde aan de fokpremie (kinderbijslag alleen voor de eerste twee kinderen) en export van die fokpremie (allen bijslag voor kids in NL, stopt meteen de grootschalige fraude door allochtonen daarmee).

 17. [19] Ik weet niet hoe andere lezers en medestanders van deze site dat doen, maar ik probeer zoveel mogelijk mijn argumenten te onderbouwen met referenties naar ‘bewijs’artikelen, op sites als Vrijspreker, Libertarian, Het Vrije Volk en Meer Vrijheid.

  Dat leidt hopelijk nieuwe bezoekers naar deze sites, en draagt dan bij aan verdere bewustwording.

 18. Er beginnen zich al weer tekenen van fraude voor te doen. Er staan momenteel wat suggesties op de voorpagina, waarbij twee ideeën van willem b roerink één 5-sterren beoordeling, zonder commentaar, hebben van ene Jorge, en twee ideeën van E Smakman één 5-sterren beoordeling, zonder commentaar, hebben van ene michiel schweitzer.

  Call me paranoid.

 19. [15] "maar met de uitvoering van je plan maak je toch gebruik van de falende en becritiseerde overheid."

  Je kunt zelfs niet zonder! Als je je al op de openbare weg begeeft, maak je gebruik van wegen van de overheid.

 20. Slecht systeem op die site: Een artikel waar 1 persoon 5 sterren aan heeft gegeven staat boven een artikel waar 20 mensen gemiddeld vier sterren aan hebben gegeven. Verder mooi dat er veel liberale geluiden tussen staan.

 21. [21] Klopt, René, blij dat je dat zegt. Ik ben dan niet de enige die die gevoelens heeft!

  "DesalnieteminNochtans" is het nog wel leuk om libertarische ideeen te lanceren.
  Misschien ook leuk om een (voorpagina)stukje voor de VS te produceren met de ervaringen op die overheidssite.

 22. [9] Ik heb weinig meer uit te geven omdat de overheid veel inpikt. Ik heb ze nodig omdat ik er iets terug van wil zien.

  Maar ik vind vooral de mindset bezuinigen verkeerd. Bezuinigen, een leuk spelletje voor de burgers, houden ze minder tijd over om te denken waarom.

 23. De Overheid vormt een gevaar voor de maatschappij en dient terbeschikking te worden gesteld, eh… onmiddellijk opgenomen te worden in een EBI.

  Advieskosten: ¤ 300,= ex BTW. Gaarne storting p.o. op postrekeningnr. 555 t.b.v. slachtofferhulp.

 24. [26]
  erm – de EBI wordt bemand door overheidspersoneel. Ik zie een soort niets ontziend zwart gat ontstaan..

  Alternatief: allemaal op een boot jagen (desnoods meer, de baten wegen zéker op tegen de eenmalige kosten), de Atlantische Oceaan opsturen en als target door de US Navy laten gebruiken. Maar dat mag ook een ander doen, zo lang ze maar raak schieten.

 25. [27] Andre,
  Zullen we de Amerikanen maar om een interventiemacht vragen om de Nederlandse Overheid te arresteren ? Hopelijk hebben ze hier meer succes dan in Irak.

 26. [28] Nose,

  Vast wel.De nederlander is immers zeer gezagsgetrouw waarbij het niet uitmaakt wie het gezag precies is…zolang NOVA zegt dat het ok is, wordt er gebogen
  en kont gelikt.

  De vorige keer dat een interventiemacht
  orde kwam brengen, stond 80 % van de bevolking enthusiast met de rechterarm omhoog.Achteraf herrinnerde men zich dat
  wel niet meer.

  Groetz,

  Cincinnatus

 27. [29] "80 % van de bevolking enthusiast met de rechterarm omhoog"

  Nou, Cin, hoe kom je aan dat getal? Ik was er bij en heb dat beslist niet gezien.
  Als je bedoelt dat de meerderheid zich bang en onzeker voelde en probeerde niet op te vallen, dan heb je gelijk.
  En wat dat betreft is er inderdaad weinig veranderd. Zie maar hoe ook nu de bevolking zich slaafs in de EU laat voeren. En dat niet alleen in Nederland.

Comments are closed.