De “Doomsday Clock” **) is door een groep wetenschappers van de Chicago University in 1948 ontworpen. Drie jaar nadat de eerste atoombommen in Hiroshima en Nagasaki waren gebruikt.

De klok is bedoeld als een waarschuwing aan de mensheid voor het destructieve geweld dat zij heeft gecreëerd.

De klok is deze week twee minuten vooruit gezet, naar 5 voor twaalf!

Eugene Rabinowitch, een van de mede-oprichters van de klok zegt dat de klok niet een meetinstrument is voor de internationale machtsstrijd. Zij is bedoeld om aanduiding te zijn van het niveau van het voortdurend gevaar waarin de mens in deze atoom-eeuw leeft, en er in blijft leven totdat de basishouding van de mens en zijn instituten drastisch veranderen.

De klok is nu bijgesteld tot 5 voor 12, de meest gevaarlijke tijd sinds het einde van de koude oorlog.
De verklaring van de respectabele Boards of Advisers, Directors en Sponsors daarbij uitgaven”, begint met:
“We staan aan het begin van een tweede Atoom-eeuw. Sinds de eerste atoombommen gevallen zijn op Hiroshima en Nagasaki heeft de wereld niet meer voor dergelijke gevaarlijke keuzes gestaan.”

De voorraad beschikbare bommen is nu (27.000) weliswaar lager dan in 1986 (65.000), maar ze zijn wel stuk voor stuk 8 tot 20 keer zo sterk.
Amerika en Rusland bezitten er samen 26.000, en de andere 1000 zijn in handen van Engeland, China, Frankrijk, India, Israel, Pakistan en Noord Korea.

De kleine bommetjes in 1945 veroorzaakten 100.000 doden; nu zouden 50 bestaande bommen al 200 miljoen mensen doden. De mensheid heeft eenvoudig de macht om zichzelf en alle leven op aarde compleet te vernietigen.
En de laatste maanden zien we onder andere de ontwikkelingen in Noord Korea waar provocerende proeven met atoombommen gedaan worden, en de ontwikkelingen in Iran, waar met alle macht aan het bezitten van dergelijke bommen wordt gewerkt.

Kan zelfvernietiging voorkomen worden? Natuurlijk alles kan zolang er geen natuurwet is die dat onmogelijk maakt; en die is er niet.
De mens MOET niet zelfmoord plegen!

Het is echter wel duidelijk dat er in de maatschappij sterke krachten en instituten aan het werk zijn die de verkeerde kant op werken. Anders zou immers na meer dan zestig jaar na de gruwelijke demonstratie van de vernietigende mogelijkheden, het gevaar al lang zijn opgelost.

John Pugsley zegt hierover:”Het foutieve geloof dat gezorgd heeft dat de Doomsday Clock zo dicht bij middernacht is gekomen, is het geloof dat de “staat” een absolute noodzakelijkheid is voor het functioneren van de maatschappij, en dat ieder individu zich moet onderwerpen aan de autoriteit van die staat.
Terwijl het net de staat zelf is die die Wapens van Massadestructie heeft ontwikkeld en gemaakt, en tegelijkertijd de wereld continu in een toestand brengt van het gevaar voor een totale ondergang.

Zal de klok doortikken tot middernacht? Gaat de mensheid zichzelf vernietigen? Dat is best mogelijk. Maar als dat niet gebeurt, door kans of geluk, dan zal dat komen doordat voldoende individuen het gevaar inzien van de macht van overheden en regeringen.
In een wereld waarin soevereine individuen zelf bepalen hoe ze hun eigen leven willen leiden, zouden geen atoombommen zijn, en ook geen behoefte aan een Doomsday Clock.”

——————————–
*) Naar aanleiding en gebruik van stuk van John Pugsley, Voorzitter van de Sovereign Society.
**) Ook op Wikipedia staan heel interessante gegevens over de DC.

5 REACTIES

 1. Denk dat het ooit zeker zal gebeuren, alleen al omdat we het kunnen. Het ziet er inderdaad somber uit.

  http://www.infowars.com/art

  Dit bericht stond gister nog op live- leak maar is al niet meer te vinden.

 2. [1] Interessante link. Aanrader voor iedereen.
  Het gaat over een werkelijke aanval van Israel met atoombom (??) op Iran waardoor Amerika (en de NAVO en wij (??) in de volgende oorlog gelokt zouden kunnen worden.”De aanval is onderschept door Amerikaanse vliegtuigen.

  Dit kan BS zijn, maar het “zou kunnen”. Dergelijke excuses voor het beginnen van een oorlog zijn in werkelijkheid vaker gebeurd.
  Zie ook wat de (libertarische) presidentskandidaat Ron Paul over deze gevaren zegt:
  http://www.prisonplanet.com

 3. Interessant. Vooral de opmerking van John Pugsley.

  [quote]
  John Pugsley zegt hierover:"Het foutieve geloof dat gezorgd heeft dat de Doomsday Clock zo dicht bij middernacht is gekomen, is het geloof dat de "staat" een absolute noodzakelijkheid is voor het functioneren van de maatschappij, en dat ieder individu zich moet onderwerpen aan de autoriteit van die staat.
  Terwijl het net de staat zelf is die die Wapens van Massadestructie heeft ontwikkeld en gemaakt, en tegelijkertijd de wereld continu in een toestand brengt van het gevaar voor een totale ondergang.[/quote]

  Ik geloof zelf niet zo in dat doomsday gebeuren, maar vooral dat het de staat is die de trigger vormt voor een keten aan gebeurtenissen waar uiteindelijk de belastingbetaler direct of indirect de dupe van wordt. Als er dus zo’n bom zou vallen op België, dan wordt ik daar het slachtoffer van, ook al wil ik helemaal niets met dat soort gedoe te maken hebben waar ik niet achter sta. Daarbij accepteer ik natuurlijk wel een punt dat mijn moment is gekomen, maar niet dat ik dat niet zelf in de hand heb.

  En wat ik dan helemaal slecht trek is dat degenen die denken dit land te besturen allang gewaarschuwd zijn en hun toevlucht hebben genomen tot voorzieningen waar je als normale burger geen toegang tot hebt. Terwijl een land wel blijft doordraaien als er geen staat meer is, maar niet als er geen burgers meer zijn. En dat maakt het ook zo moeilijk om belasting te betalen, omdat aan het eind je er geen enkele garantie aan kan ontlenen.

  Toegegeven: bovenstaand verhaal is nog weinig geordend, maar zit dan ook nog in de overpeinzingsfase. 🙂

 4. je zou kunnen stellen dat de burgers koeien zijn in de weide van de staat. We worden gemolken en hebben daarom economische waarde voor de staat.
  Daarmee is het aannemelijk dat de staat geen dingen zal doen om de opbrengsten van haar koeien in gevaar te brengen.
  Maar ik sluit niet uit dat uit vrees voor de boer van 1 weide verder, de staat een preventieve aanval op diens koeien zal uitvoeren.

 5. Tot op heden is mijn standpunt zelfde gebleven ivm met dit (allez, zelfde is veel gezegd, het wordt regelmatig meer en meer verankert):
  De mens is zelfvernietigend van nature en niet in staat met zijn eigen omgeving en soort om te gaan. Daarom mag van mij best die grote bom barsten!
  Zijn we eensklaps van al onze onbenullige problemen vanaf en bewijzen we de lege kosmos een dienst!

Comments are closed.