Dat de niet te winnen oorlog tegen drugs al verloren is, weet zowat iedereen nu wel. Des te vreemder is dat de politici dit wapen nog steeds blijven gebruiken.

Of zegt dat iets over het gemiddelde verstand van de burgers die dit maar blijven slikken?

De drugs EN de politieke argumenten!

Vandaag in het nieuws was een plan van het hoofd van de Nationale Recherche, Tom Driessen om stiekem drugs door te laten gaan om via dat spoor criminelen op te sporen.

In de jaren negentig heeft dit bij de IRT-affaire (Interregionaal Recherche Team Noord-Holland/Utrecht) nogal wat rare problemen opgeleverd zodat dit doorlaten niet meer mocht.
Tom Driesen wil het dus nu opnieuw proberen.
Ook wil Tom weer burgers inzetten als infiltrant.

Gelukkig zijn er nog veel films in de roulatie over de oorlog tegen alcohol in Amerika. De prohibitie, de gangsters, de syndicaten. Daar kunnen ze een boel van leren!

De kans op moderne herhalingen wordt steeds groter. Zeker nu de productie van papaver in Afghanistan door bescherming door onze militairen en de NATO sterk wordt opgevoerd.

Er is voor dat hele probleem maar één oplossing: Maak drugs vrij!

4 REACTIES

 1. Altijd een leuk grapje. Politici verliezen de oorlog tegen drugs. Er wordt dus een oorlog uitgevochten en mensen aan de drugs zijn aan het winnen.

  Zegt genoeg over drugs. Meteen legaliseren.

 2. Hallo Hub, de politie wil ook wat verdienen!! Menig politie-agent zal nog met weemoed terug denken aan de IRT periode.

  Hoe dank ook, onderstaande kaart geeft een beeld van de (sporadische) cannabis legalisatie wereldwijd:
  http://en.wikipedia.org/wik

  Deze kwam ik toevallig tegen, wat cijfers en historie:
  What Have We Learned from the War on Drugs?
  http://www.nationalledger.c

 3. De enige reden dat drugs in de USA niet vrijgegeven worden is dat een politicus zich niet wil blootstellen aan kritiek van zijn opponenten in verband met het bederven van de jeugd et cetera.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.