Het gevaar waarvoor we al lang waarschuwen, wordt groter. De Nederlandse politici worden steeds meer onder druk gezet iets te regelen betreffende de EU-Grondwet.

Dat kreng MOET er komen, goedschiks of kwaadschiks.

Een verklaring van de vroegere Belgische premier Luc Dehaene, die zelf als vice-voorzitter van de “European convention” een actieve rol gespeeld heeft in het tot stand komen van de concept-grondwet, spreekt boekdelen.
Hij zegt in een interview met het Financiële Dagblad dat het de hoogste tijd wordt dat Nederland nu eens gaat vertellen hoe zij van plan zijn bij te dragen aan het tot stand komen van een EU-Grondwet.

Hij zegt dit mede in verband met de vergadering van de 18 EU-leden die die grondwet al hebben goedgekeurd, en die morgen (vrijdag) een vergadering in Madrid hebben. Kennelijk met de bedoeling om een plan te maken hoe zij gezamenlijk de Nederlandse politici kunnen lijmen, chanteren of onder druk zetten om nu maar te zorgen dat ook het Nederlandse volk een groter deel van zijn soevereiniteit aan Brussel prijs geeft.

De politici van die 18 landen hebben al goedgekeurd dat de burgers van hun landen veel meer bevoegdheden afstaan aan de EU. Voor het overgrote deel zelfs zo dat die burgers geen flauw benul hadden (en nog niet hebben) over wat er met hen gebeurde. Daarom willen ze graag dat het maar allemaal definitief geregeld wordt voordat ook hun burgers wakker worden.

Erg naar is dat die 18 al voor 90 procent gewonnen hebben. Af te leiden uit een verklaring van Buitenlandse Zaken minister Ben Bot. Hij is namelijk niet erg gelukkig met de vergadering van die 18. Hij begrijpt natuurlijk dat dit een gezamenlijke actie is tegen Nederland en Frankrijk; over hen en zonder hen!
Dat Nederland al verloren heeft, blijkt uit de verklaring van Ben: ” beter zou zijn een vergadering van alle 27 leden om samen te werken aan een compromis.”
En u en ik weten wat werken aan een compromis betekent: Toegeven!
En dat terwijl het helemaal niet nodig is om iets toe te geven.

Jammer voor Ben en zijn trawanten die na het referendum zo hard gewerkt hebben om het Nederlandse volk in slaap te sussen.
Daarmee waren ze al zo goed op weg. Je hoort immers bijna geen enkel protest meer in Nederland. Het onderwerp staat niet in de aandacht. Totdat het straks te laat is.

Slimme politici zijn al bezig met slimme trucs. Verander gewoon wat simpele onbelangrijke dingen, en het volk trapt daar wel in:
-Verander de NAAM. Noem het ding niet langer “grondwet”, maar overeenkomst of verdrag of verklaring. Doet er niet toe wat, betekenis heeft het toch niet.
-Doe wat aan die “staatssymbolen”, de vlag, het motto, het volkslied, en de Europa-dag. Die vestigen te veel de aandacht op de superstaat EU.

Wie kan ons vertellen wie er in Nederland, behalve de Vrijspreker, nog meer protesteren tegen verdere afkalving van de Nederlandse onafhankelijkheid en die willen meewerken aan het uittreden uit die EU?
Zou het niet tijd worden dat iedereen die nadenkt eens gezamenlijk tegen het gevaar gaan optreden?
Stuur minimaal aan iedereen die u denkt dat ervoor in aanmerking kan komen, dit bericht door.
Wie bindt de kat de bel aan?

14 REACTIES

 1. Nou dan stemmen we toch weer tegen. Geen probleem en als de Nederlandse politici door de knieën willen gaan dan breekt hier de revolutie uit met alle gevolgen van dien voor die NSB’ers, zij zijn gewaarschuwd. De Fortuynopstand zijn ze nog niet vergeten.

 2. Het wordt tijd dat door ons allemaal in een georganiseerd verzet aan de Nederlandse burger duidelijk wordt gemaakt dat wij moeten verlangen van de politiek dat zij er voor ons zitten en niet voor de rest van de wereld.

 3. Heb even zitten denken aan een advertentie met bv. groot WAARSCHUWING en dan een stukje tekst die de lezer attent maakt op deze politieke agenda en oproept tot het sturen van brieven of emails naar (personen in) de politiek. Maar da’s kostbaar: een ‘gewone advertentie’ van 100mm hoog over 4 kolommen in De Telegraaf kost bijna ¤ 3.500, en het is niet echt mogelijk om de effectiviteit daarvan te meten.

  M.i. is het probleem nl. het bereiken van de grote groep die nog steeds gewoon zijn mening uit de krant haalt en niet op internet aan waarheidsvinding doet, het ‘passieve stemvee’ zeg maar.

  En dan nog: als Botje besluit ons uit te verkopen, schijt aan die 60+% tegenstanders, doen we daar verrekte weinig tegen, willen we ons niet verlagen tot het niveau van de gebruikelijke acties uit linkse hoek…

  Nog effectiever zou zijn als je de bevolking van die andere staten de ogen zou kunnen openen. Als die vervolgens anti-EU overheden zouden kiezen (zijn daar genoeg kandidaten voor?) wordt de kans op afstel steeds groter. Je mag dromen, niet waar?

  Als denkende burger is het een beetje alsof je op het spoor vaststaat maar je hebt geen mogelijkheid de machinist van de aanstormende trein te overtuigen dat-ie moet gaan remmen… En dan word je dus geplet.

 4. [6] Nog een overweging: kunnen we niet doen wat o.a. de PvdA de afgelopen verkiezingen gedaan heeft (bron: <a href="http://www.ronaldvliegen.nl…">Ronald Vliegen</a>) en op elk bericht in de geschreven pers dat daar maar even een opening voor biedt een ‘lezersbrief’ aangaande deze materie te sturen? Minimaal een deel daarvan zal toch wel worden geplaatst, en dan heb je toch een goedkoop platform in de geschreven media.

  Iemand verder nog ideeën?

 5. Ach ja die grondwet.op zich is er niks mis mee, behalve dan dat de inhoud me niet aanstaat.
  Een grondwet die mij echter wel aanspreekt is:
  1) Ieder mens heeft het recht in vrijheid te leven
  2) Niemand(ook de overheid niet) heeft het recht een ander dwang op te leggen, zie ook artikel 1
  3) Moord is verboden
  4) Diefstal is verboden
  5) Geweld (initiering) is verboden
  Als dit de inhoud van de grondwet zou zijn zou ik meteen voor zijn, uiteraard worden alle andere regeltjes wel afgeschaft!
  Wie is er nog meer voor?

 6. @ hub: Dank je ! Ik heb (nog) geen verdere ideeën over het verzet tegen de E.U. Het blijft sowieso één van de onderwerpen waar ik in mijn weblog tegen blijf ageren !

 7. eu is een dreiging.
  Meer betalen alleen maar plichten maar geen rechten,en alle ellende van de eu en de wereld hier na toe laten komen en voor de balans jij nog meer mag betalen,slikken kreng nog liever dat je dood stikt
  voor jou weer een pol of een ander in de plaats zodat hen in de toekomst op eu kan stemmen
  En zo het plaatje rond kan krijgen…Eu rolt gewoon door en onze verworvenheden af afgelopen eeuwen ter niet wordt gedaan,en we worden slaven in een schijn vrijheid laat de WW3 maar uit breken tegen de Eu.

 8. De mensen die nu zo veel profeit van de Eu. Hebben hoop ik maar een ding!
  Dat de Eu gaat gevallen en het geld geen ene moer meer waard zou zijn,zodat de rijke in een klap straat arm zullen zijn En kapot gaan Net Zoals die eerlijke hard werkende mensen die de kop om zijn gedraai voor de smerige,corrupte,schijnheilige,leugenachtige kanker Eu.

Comments are closed.