En uiteraard gaat het om uw eigen bestwil! Dat begrijpt u toch?


Zo spreekt onze nieuwe Autoriteit, de Consumenten Autoriteit of CA, onder aanvoering van Mw. drs. Marije E. Hulshof, die vandaag door de staatssecretaresse Katrien van Gennip in werking is gezet.

De CA is een nieuwe waakhond van Big Brother die ons nu eindelijk komt beschermen. Het zelf nadenken en beslissen hebben we door de decennia van overheidsbetutteling immers al helemaal verleerd.
En dank zij het overheidsonderwijs kunnen we nog nauwelijks lezen.
De CA heeft al geconcludeerd dat we een woord als: “vanaf” niet begrijpen. Als een gemene leverancier zegt dat hij producten levert voor prijzen “vanaf”, dan menen wij dat al die verschillende producten voor die laagste prijs beschikbaar zijn. En als dat blijkt niet zo te zijn, dan voelen we ons bedrogen.

En dat nu gaat de CA voor ons oplossen. “Voor het afdwingen van de naleving van regelgeving kan de Consumentenautoriteit gebruik maken van privaatrechtelijke en bestuursrechtelijke handhavingbevoegdheden”. De dienst kan boetes of dwangsommen opleggen.

Een eerste taak van de waakhond CA met zijn kleine 30 ambtelijke waakhondjes is te zorgen dat wij ongefrustreed op vakantie kunnen gaan. Dit heeft grote voordelen. Er zijn dan weer 30 ambtenaren aan het werk en burgers die tevreden op vakantie kunnen gaan, zullen de overheid dankbaar zijn.

De CA kijkt ook al met een geil oog naar het Internet. Het is een nieuwe ingang om daar meer overheidscontrole op te krijgen. Sterk is dat dit op dezelfde dag wordt aangekondigd als waarop de Nationale VeiligheidsCoordinator, Tjibbe Joustra, bekend maakt dat er meer controle op het Internet moet komen omdat je daar kunt leren hoe je een bom maakt. (Iets wat overigens al vele jaren via het Net beschikbaar was).

Het is nog onzeker tot welke desastreuze gevolgen dit alles gaat leiden. Wel zeker is dat de macht van de overheid en de onvrijheid van de burger weer verder toenemen.

8 REACTIES

 1. De desastreuze gevolgen spreken voor zich. Maatregelen die afgedwongen worden zullen het zwaarst drukken op de kleinere bedrijven, waarvan sommige ongetwijfeld over de kop zullen gaan, wat leidt tot beperking van aanbod, wat weer samen met de extra kosten voor de overbodige regelgeving bij gelijke of meer vraag zal leiden tot duurdere prijzen, wat de overheid weer kan aanzetten tot het subsidieren van de onderklasse etc. etc. en uiteindelijk is de gewone consument de dupe en komt er een commissie tot de conclusie dat de consumenten autoriteit meer bevoegdheden moet krijgen.

  Yee-haw! Strap yourselves in boys!

 2. Tjibbe Joustra, is dat niet die ex CVI baas die tonnen belastinggeld wegsmeet aan een marmeren en gouden directieverdieping in een gloednieuw pand en vervolgens niet op staande voet ontslagen, maar na een mooie gouden handdruk in dit speciaal voor hem gecreëerde baantje geschoven werd?

  En die moet ons beschermen tegen terroristen. De man is zelf een terrorist, zij het een financiële. Alles ter meerdere eer en glorie van Tjibbe, en laat hert gepeupel maar betalen.

 3. [4] Alleen daar wordt nogal blij gedaan over de komst van deze club. Hoewel erkend wordt dat er de nodige beperkingen zijn ademt de recensie een sfeer alsof deze autoriteit het antwoord op alle consumentengebeden is. Maar klachten kunnen niet worden ingediend…

  Overigens laat deze recensie wel erg duidelijk zien hoeveel parasieten bezig zijn met niet doen waarvoor ze eigenlijk zijn opgericht. Afschaffen maar.

 4. naarmate je verder komt bij de overheid,
  blijkt het parasietendom groter,in het
  bedrijfsleven waren ze allang afgeserveerd.
  ooit bedacht,dat de overheid een grote sociale werkplaats is maar dan ook niets meer?

Comments are closed.