- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Guus Hiddink, de taxman, en de slaaf

Guus Hiddink heeft vele miljoenen euros verdiend. Zoveel dat de Nederlandse taxman claimt dat hij belastingfraude heeft begaan en alsnog 1.400.000 euro belasting moet betalen.

Nu zal dat betalen voor Guus wel niet zo erg moeilijk zijn, maar het is toch altijd nog een bedragje dat je liever in je eigen zak houdt.

Omdat bepaalde belastingen in België lager zijn dan in Nederland, kocht Guus een huis in België en claimde dat hij daar woonde. Maar het schijnt dat hij daar nog niet één keer geslapen heeft en ook niet (zeker niet regelmatig) in een Belgisch restaurant heeft gegeten. En zich zelfs niet in de Belgische gemeente geregistreerd heeft.
Hij verbleef in feite in een huis in Nederland dat PSV onder een andere naam voor hem had gekocht!

Dat klinkt allemaal vrij stom. Als je van de regeltjes gebruik wilt maken, moet je er wel goed mee spelen. Een typische bijzonderheid is dat Guus daarbij de raad van zijn coach (de belastingadviseurs) volledig in de wind sloeg!

Maar wat het meest uit dit verhaal blijkt, is dat er van harmonisatie in de EU nog helemaal geen sprake is.
Ook is het weer een voorbeeld ervan datveel mensen (iedereen?)proberen om zo weinig mogelijk belasting te betalen en bereid zijn daar allerlei trucs voor uit te halen. Terwijl die zelfde mensen wel gaan stemmen en zelf kiezen voor een regering die hen dwingt om belastingen te betalen.

Het is een vrijwillige slavernij. Ze gaan stemmen en geven daarbij bevoegdheden aan politici om te bepalen hoeveel geld die politici van hen kan afdwingen.
En daarna gaan ze al of niet stiekeme trucjes uithalen om er weer onderuit te komen.

En het ziet er nu weer naar uit dat de regering die de stemmers een paar weken geleden gekozen hebben, nog meer van hen zal gaan eisen dan ze gewend waren.
Waarom worden niet alle mensen libertarier?