Bijna iedereen (?) denkt dat die kans dicht bij nul is.

Maar er zijn een groot aantal onbekende factoren, waarvan een van de belangrijkste is, dat Ron Paul nog redelijk “onbekend” is in het Amerikaanse politieke ritselcircuit.

En dat kon wel eens een groot voordeel voor hem zijn.


Als je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse ontwikkelingen, en hoopt op een kans op een “libertarische” (!) president, lees dan:

www.lewrockwell.com/ostrows…

67 REACTIES

 1. Diegene die tijdens de strijd om het presidentschap de hoogtste in de ‘royal’ bloedlijn zit, wordt president. Zo maak Hillary Clinton een kans (zij is vrij hoog in de bloedlijn) maar ook Arnold Schwarzenegger…

  34 van de 43 Amerikaanse presidenten waren afkomstig uit deze bloedlijn. En natuurlijk moet men allemaal lid van Skull en Bones zijn. Een ultra geheime organisatie. Toch vreemd. De machtigste man ter wereld is lid van een ultrageheim genootschap en iederen vind dat goed. Net zoals iedereen het blijkbaar goed vind dat onze eigen Beatrix o.a. lid is van de Bilderbergclub. Ook al zo geheim als wat. Komt ook niets van naar buiten wat men daar bespreekt. Onze eigen queen zit in een geheime club. Fraai is dat. Denk daar maar eens over na. Over wat ze daar allemaal bekokstoven…

  prettig weekend,

  merlin

 2. [1] Duidelijk geval van ‘een klap van de molen’. Dorpsidioot zou ook een goede naam zijn. Waar zijn de Klassieke Libertariers gebleven die in de Ratio en niet in de waan geloven?!

 3. Het is ook onvoorstelbaar dat de media daar nooit over rapporteerd. Er zit echt iets georganiseerds achter het is niet alleen domheid of elkaar nalullen.
  Ik kan geen andere conclusie trekken, de media in ‘het vrije westen’ is een georganiseerde propaganda machine. Of ik ben gek, dat kan ook. [1]

 4. [1] Merlin heeft duidelijk ZICHZELF betoverd … en laat zich geheel willoos door de Ickies, Polincos, en consperationele cultusleurders mesmeriseren … en opgeslokken …

  Diametraal tegengesteld tot libertariers, (die op onnozel manier id de goedheid van de mensen wensen te geloven), denkt hij dat iedereen wat in zijn schild voert en vooral steeds op rottigheid uit is …

  Saaad basket case …! Of niet soms?

 5. [6] "libertariers, (die op onnozel manier id de goedheid van de mensen wensen te geloven),"

  Hoe kom je op die gedachte?
  Je conclusie is fout.
  Meer huiswerk maken!

  Is de mens eigenlijk "goed" of is hij "slecht"?

 6. [5]

  Klopt, Arnie is Oostenrijker van geboorte maar wel in de bloedlijn. Doorom is enkele jaren geleden de Amerikaanse grondwet veranderd zodat ook mensen buiten Amerika president kunnen worden. Toevallig…

  En Henk, nee ik heb geen klap van de molen gehad. Ik weet waar ik over schrijf. En voor de overige mensen die denken dat ik gek ben: vandaag in de Telegraaf:

  Hillary neemt eerste stap voor verkiezingen

  NEW YORK – De Amerikaanse senator Hillary Clinton heeft een eerste stap genomen die de weg kan vrijmaken voor deelname aan de presidentsverkiezingen in november 2008. Dat maakte de Democratische senator van New York zaterdag op haar website bekend.

  „Ik doe mee. En ik doe mee om te winnen”, laat ze weten. „Vandaag zal ik bekendmaken dat ik een verkenningscommissie zal vormen om mee te doen aan de presidentsverkiezingen. Met een zogenoemde ‘exploratory committee’ kan alvast geld worden ingezameld voor de campagne.

  Als senator zal ik de komende twee jaar alles doen wat in mijn macht ligt om de schade te beperken die George W. Bush kan aanrichten. Maar alleen een nieuwe president kan de fouten van Bush herstellen en onze hoop en optimisme terugbrengen”, aldus Clinton.

  Algemeen werd al aangenomen dat Clinton aan de Democratsche voorverkiezingen zou meedoen. Mocht ze die winnen dan wordt ze de eerste vrouwelijke presidentskandidaat in de VS. Al zes andere kandidaten hebben zich gemeld voor de Democratische nominatie voor het presidentschap.

  De website van Hillary Clinton is hier te vinden.

  De meest kansrijke tegenstrever van Clinton lijkt Barack Obama, de rijzende ster binnen de Democratische Partij. De senator uit Illinois verklaarde eerder deze week een verkenningscommissie op te zetten, maar dat is nog geen garantie dat hij ook daadwerkelijk zal meedoen.

  Obama wil op 10 februari definitief uitsluitsel geven over zijn presidentiële ambities. Waarnemers sluiten het zelfs niet uit dat hij en voormalige first lady Hillary Clinton als team in het strijdperk om het presidentschap zullen treden tegen de Republikeinen.

  Obama liet zaterdag in een reactie weten de kandidatuur van Hillary te verwelkomen. „Senator Clinton is een goede vriend en een collega die ik diep respecteer. Ik verwelkom haar en alle kandidaten niet als tegenstanders maar als bondgenoten in het werk om ons land weer op de rails te krijgen.”

  Bron: http://www.telegraaf.nl/bui

  Let op mijn woorden. Hillary for President. Ze gaat het redden ook…

  merlin

 7. [9] Merlin,

  Er is wel over gesproken de constitutie aan te passen zodat genaturaliseerde Amerikanen zoals die verschrikkelijke Schwarzenegger zouden mogen meedoen aan de presidentsverkiezingen maar voorlopig is er niks gewijzigd dus Arnold mag tot nader order niet meedoen aan de verkiezingen.

  Groetz,

  Cincinnatus

 8. President 2008
  Tuesday 1 January 2008

  Clinton, Hilary 5/2
  McCain, John 9/2
  Obama, Barack 11/2
  Edwards, John 8/1
  Giuliani, Rudolph 10/1
  Gore, Al 14/1
  Romney, Mitt 18/1
  Brownback, S 33/1

  Al Gore als president is de nachtmerrie van de bookies want daar hebben veel mensen een gokje op gewaagd.
  Ron Paul staat in geen van de lijsten die ik bekeken heb die behoorlijk uitgebreid zijn en waar zelfs kandidaten als Schwarzenegger op staan.

  Droom dus maar lekker door over Ron Paul als president. Na Bush, Clinton en Bush wordt het gewoon weer Clinton. ( en daarna waarschijnlijk weer Jeb Bush 😛 )

 9. [12] Hilary heeft geen schijn van kans … De reden?

  1. Zij probeerde reeds bij het aantreden van Clinton als "Niet Gekozen en NIET Aangewezen persoon" op shitsjialistische manier de "health issue" erdoor te rammen.
  2. Zij wordt bovendien zwaar door haar onmiddelijke omgeving belast, want haar echtgenoot en broers zijn bewezen "Crooks".

  Ron Paul is geen haar beter dan alle eerdere Libertarische "kandidaten" … een JOKR …

 10. [9]
  De Tovenaar zegt:

  "" … Klopt, Arnie is Oostenrijker van geboorte maar wel in de bloedlijn. Doorom is enkele jaren geleden de Amerikaanse grondwet veranderd zodat ook mensen buiten Amerika president kunnen worden. Toevallig…""

  Hoezoooo … "BLOEDLIJN"???? Heet de Tovenaar toevallig HIMLER van achternaam of zo? En heeft tie Swartzchie toevallig ook de schedel gemeten?

  Ik zou zeggen conspiratie-buffs kunnen beter naar conspiratie-sites gaan, anders maken zij zich slechts uiterst belachelijk.

  En dan ook nog blatante gefantaseerde ONWAARHEDEN verkondigen, als zou er een nieuwe stiekeme grondwet amendement zijn geweest. Stax is Bush zijn verstand kwijt garaakt omdat hij ooit door "Aliens" in een ruimteschip was gekidnapt.

 11. [14] De vrouw van Arnie "I-ll be back" Swartzeneggert is een Kennedy. Ik denk dat Abacadabra daarop doelt.

 12. [13]
  Je vergeet dat zij als geen ander het klappen v/d zweep kent; ze heeft 8 jaren lang in de presidentiële sigarendoos mogen kijken zogezegd. Verder is het een geslepen persoon (een soort heks, om maar even een tovenaarsterm te gebruiken), die veel invloed en vrindjes heeft in de Democratic Party.

  Interessant is overigens dat voortvarend aan de poten van Osama – sorry Obama wordt gezaagd. Vanuit haar kamp werd deze week aangekondigd, dat Obama, een tot het christendom bekeerde zoon van een Keniaanse vader en een Amerikaanse moeder, van z’n 6e tot z’n 10e op een moslimseminarie (een "madrassa")in Indonesië heeft gezeten en dat niet op de "juiste" manier in de openbaarheid heeft gebracht.

  http://www.insightmag.com/M

 13. [12]
  Wat ik persoonlijk véél erger vind, is dat er duidelijke collectivistische tendensen zijn in de VS; dat vind plaats onder zowel democratische- als republikeinse presidenten. De laatste die voor zover ik weet getracht heeft de federale regering in te krimpen, was Ronald Reagan. Hij werd daarin gedwarsboomd/gesaboteerd door de democratische partij, als ik het goed begrepen heb.

 14. [17] Andre,

  Nee, klopt niet.

  Het is te zeggen : Reagan verkondigde wel dat ie de overheid ging inkrimpen
  en had ie het geprobeerd , had ie zeker de democraten tegenover zich gevonden….MAAR hij heeft het niet eens geprobeerd.

  Hierover heeft Dave Stockman, minister van begroting (director of Budgett) onder Reagan een zeer interessant "insider-boek" geschreven : "The Triumph of Politics: Why the Reagan Revolution Failed" .

  Het budget van de federale government was 40% groter toen Reagan in 1989
  het Witte Huis verliet dan toen ie er in 1981 introk.Een deel daarvan was
  te wijten aan de onder Reagan begonnen "the war on drugs" hetgeen
  duizenden Amerikanen wegens slachtofferloze misdaden in de cel heeft doen verdwijnen.

  Overigens voor ie president werd, was ie 8 jaar gouverneur van Californië….iemand heeft destijds es de moeite gedaan om zijn beleid ginder te onderzoeken en ook op state-level bleek Reagan helemaal geen "small government conservative" te zijn geweest maar een big government man….

  Ik vermoed dat de laatste
  president die de federale government heeft trachten in te krimpen, Warren G. Harding was.

  Groetz,

  Cincinnatus

 15. [7] PARDON … want Libertariers denken immers "slechts" dat de mensheid nog ooit massaal en collectief … op "vrijwillige" manier welwillend met elkaar zullen omgaan … Uit puur zelfbehoud ..? Of niet soms?

 16. [14]

  Is er dan helemaal niks te conspirasiën?
  Is alles dan echt incompetentie!
  SAAAAAAIII.

 17. [17] Wat men in de VS, maar ook vooral in Nederland, moet doen is om ALLEN … die op de overheid TEREN het kiesrecht moet ONTNEMEM …

  Want dan pas zou iets unnen gebeuren … Of niet soms?

 18. [20] Sorry, ik begrijp niet wat je bedoelt.
  Je geeft geen antoord op mijn twee vragen in reactie 7 hierboven.

 19. Clinton voor Obama in de peilingen

  Uitgegeven: 21 januari 2007 07:45
  Laatst gewijzigd: 21 januari 2007 07:46

  WASHINGTON – Hillary Clinton heeft een flinke voorsprong op haar tegenstrever Barack Obama binnen de Democratische Partij. Dat blijkt uit een peiling van de zender ABC en de krant Washington Post, die zaterdag werd vrijgegeven.

  De twee politici wierpen zich deze week op als kandidaat voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2008.
  De senator uit New York zou kunnen rekenen op 41 procent van de stemmen. Haar collega Obama uit Illinois komt niet verder dan 17 procent. John Edwards komt op een derde stek met 11 procent van de stemmen. Hoewel ze niet hebben aangekondigd mee te doen, bleken ook de gewezen vicepresident Al Gore en senator John Kerry populair te zijn. Ze kregen respectievelijk 10 en 8 procent achter zich.

  De cijfers van zaterdag verschillen nauwelijks van die van een peiling op 11 december. Toen scoorden Hillary en Obama respectievelijk 39 en 17 procent. Edwards kreeg 12, Gore 10 en Kerry 7 procent.

  Republikeinen

  Bij de Republikeinen zijn de verschillen aan de kop van het veld kleiner. Favoriet is de oud-burgemeester van New York Rudolph Giuliani met 34 procent tegen senator John McCain met 29 procent.

  Mitt Romney en Newt Gingrich delen een derde stek met elk 9 procent.

  http://www.nu.nl/news/95196

 20. [22] En dan hopen dat degenen die niet op de overheid teren de moed hebben haar af te schaffen met het geweldadige gepeupel aan hun voordeur als vooruitzicht….

 21. [16]

  Volgens de BBC … was Obama senior in zijn jeugd een superintelligente geitehoeder uit Kenia die een beurs kreeg om aan de Universiteit van Hawaii te studeren. Daar trad hij in het huwelijk met een Amerikaase uit Kansas en werd Barrack geboren.

  Toen Obama Sr, daarop een beurs kreeg om aan de Harvard Law School te studeren moesten zijn vrouw en kind achterblijven omdat de beurs niet toereikend was.

  Barrack’s moeder kreeg daarop een relatie met de Indonesische geologische ingenieur Sutoro, en Obama sr. keerde na slagen en van zijn vrouw gescheiden te zijn alleen terug naar Kenia waar hij tot aan zijn dood een top "government technocrat" was. Barrack’s moeder werd mevrouw Ir. Sutoro, dus Barrack is door een Indonesier groot gebracht …

  Barrack, bezocht als Barry Sutoro de de Jesuiten school, "Sekolah Asisi" in Menteng Dalam Jakarta (achter Restaurant "mBok Berek") en woonde daar ook vlakbij. Hij is nog steeds vloeiend in het Indonesisch.

  Op zijn 12de verhuisde het gezin weer naar Hawaii waar hij de High School bezocht. Barrack studeerda af aan het gerenormeerde Columbia University in New York en onting een Juris Doctor titel van Harvard Law School.

  Hij is dus vele malen meer "blauwbloedig" dan een Hilary of Ron Paul, en heeft een bovendien een echte POWER BASE van zwarte kiezers. Hij maakt dus een veel grotere kans om (als eerste "Indonesier") eventueel het Witte Huis te bewonen, dan een uiterst FLAKY iemand als Ron Paul.

 22. [27] Je vergeet een paar belangerijke zaken:
  1. Democratische kiezers stemmen op de kandidaat waarvan zij denken dat die de beste kans maakt tegen de Republikein niet op die kandidaat die zij de beste of symphatiekste vinden
  2. Hillary ligt vreemd genoeg beter bij Republikeinse kiezers.
  3. Hillary is veeel populairder in staten waar weinig zwarte kiezers wonen. (En dat zijn er veel)
  [13]
  4. Kiezers hebben een kort geheugen.
  tevens zie punt 1.

 23. [27] "een veel grotere kans dan een uiterst FLAKY iemand als Ron Paul."

  Iedereen, inclusief Paul zelf, weet dat zijn kans vreselijkl klein is.
  Een van de bedoelingen van de escapade is dan ook om aandacht te trekken voor een kleinere overheid, hard geld en uit de UN treden. En die aandacht trekken zal beslist wat succes hebben.

  Ron Paul acht ik vele malen hoger dan Hillery en de meeste anderen.

  Daarom vind ik het niet erg netjes om hem FLAKY te noemen.
  Wat versta je daar precies onder in het Nederlands?
  En kun je dat waar maken?

 24. [29] In de VS worden Libertariers meestal als zijnde … FLAKY afgedaan, en verre van serieus worden genomen … omdat zij;

  1. Een ideaaaaalogie voor staan dat in een land van INDIVIDUEN en individualisme haast zoiets is als letterlijk langs de deuren met het wiel te leuren, terwijl dat reeds lang gemeengoed en intensief in gebruik is. Bovendien, men WEEEET dat wat nu bestaat lang niet ideaal is. Zodat men NIET gelooft in het volgende …

  2. Met name dat, door aanhoudend gezeur, de attitude van de mensheid uiteindelijk is GELIJK te richten (danwel te modificeren, laat staan het "vrijwillig" te doen gebeuren) volgens libertarische idealen, en evenmin naar andere LOSSTAANDE danwel van-de-pot-gerukte oftewel FLAKY fantasien. Want om nu DAT bij hoog en laag te kunnen beweren moet men wel per deinitie zelf uiterst FLAKY zijn. Terwijl het ook nog een zekere premise veronderstelt, met name …

  3. Dat er … werkelijk een overwelmende BEHOEFTE er naar zou bestaan … Want goed men wil een zo klein mogelijke en meer efficiente maar vooral minder bemoeizuchtige overheid. Echter de sleutel en de weg daartoe is het hebben van een ECHTE en POTENTE oppositie, waartoe ECHTE behoefte naar bestaat … en NIET aan alweer een ideologie of ideaaaalogie dat op zijn best slechts tot CHAOS zal leiden … Zodat aan de Ron Pauls … ook totaal geen enkele behoefte bestaat. Iets wat ook steeds door de statistieken wordt bevestigd omdat het aantal stemmen op Libertarische kandidaten steeds BINNEN de standaard deviatie vallen …

  4. Om precies die redenen worden mensen, die beslist en dan ook nog Jehova-achtig harnekkig aan een NIET bestaande behoefte wensen te voorzien danwel met daarvoor onnodige "oplossingen" komen aandragen, eenvoudig FLAKES genoemd.

  Een Flaky iemand is dus … een WARHOOFD … niet wetend WAT hij precies wil, laat staan hoe hij het gaat doen … en nog net geen FOOL.

Comments are closed.