Dat zegt een ANP bericht.

Wel, so what? Als die mensen weg willen moeten ze dat toch zelf weten?

Het schijnt dat in Nederland 180 van de 450 moskeeën zonder een imam zitten.

Heeft dat consequenties?

De vice-voorzitter van de “Dutch Imam Association”, Mohamed Ousalah, zegt dat die mensen Nederland verlaten omdat ze zich niet langer welkom voelen en omdat ze gemakkelijk worden gezien als extremisten.
Hij waarschuwt ook dat de lege plekken nu worden gevuld door illegale en niet-gekwalificeerde imams.

Wat moet je daar nu van denken?
Ik had er geen idee van dat er in Nederland al 450 moskeeën zijn. Dat komt er op neer dat er gemiddeld in elke gemeente een moskee is. (Er zijn ook 450 gemeentes!).
En maakt het wat uit of anderen je wel of niet welkom heten? Als je er voor zorgt dat je geen last veroorzaakt maar zelfs nuttig werk doet, komt dat welkom immers vanzelf.
En wat betekent een niet-gekwalificeerde imam? Aan welke eisen moet je voldoen om wel gekwalificeerd te zijn en door wie?

Er is toch aan de Universiteit van Rotterdam een imam opleiding )? En bovendien heeft Mark Rutte toen hij staatssecretaris was toch 1,5 miljoen euro belastinggeld als startsubsidie gegeven aan de Vrije Universiteit van Amsterdam voor een opleiding tot islamitisch geestelijk verzorger. Daar komen toch zeker nieuwe gekwalificeerde (?) imams uit?

Dit alles heeft toch met religie te maken? En dat is toch een privé zaak?
Laat het dan ook privé oplossen.

*) www.islamicuniversity.nl/en…

7 REACTIES

 1. Hij waarschuwt!! ook dat de lege plekken nu worden gevuld door illegale en niet-gekwalificeerde imams.
  Dáár gaat het over/om.
  Méér soebsiedie!

 2. Dus elke week een rondje langs alle moskees en je hebt weer een vliegtuig vol illegalen die je de grens kunt over schoppen, ideaal toch.
  trouwens ik zal er geen traan om laten als ze allemaal weer weggaan.

 3. Oh nee he, illegale imams! Wat een ellende.
  Ik voel me ook geheel verantwoordelijk voor het gevoel van onbehagen die de legale imams hebben, is allemaal mijn schuld. Klootzak die ik ben!

 4. Zolang ze niet het land uit vluchten om het vege lijf te redden, moeten ze niet ouwehoeren.

  Imams maken er bezwaar tegen dat ze voor extremisten worden aangezien.
  1. Dat komt omdat ze dat in een aantal gevallen ook inderdaad zijn. Er wordt in een behoorlijk aantal moskee-en lijnrecht tegen de Nederlandse samenleving, rechtsorde en leefwijze in gepreekt. Je hoeft echt niet diep in de wet te graven om te kunnen aantonen dat dat soort dingen al aardig tegen het extremisme aanleunt.
  2. Wie het in Nederland niet ziet zitten, heeft het onaantastbare recht om te vertrekken. In sommige landen moet je toestemming vragen en een reden opgeven om weg te mogen, en als je praatje niet deugt zit je binnen de kortste keren diep in de problemen, maar Nederland kent nog steeds het recht op vertrek. Ik zou weleens willen weten wat er met dat recht gebeurt zodra die imams de dienst uit zouden maken.

 5. Als religie heeft de islam niet zo’n beste naam in de wereld. In plaats van weg te vluchten zou ik deze imams willen adviseren eens na te denken over structurele wijzigingen in hun geloofsbelijdenis, zodat het verenigbaar is met het westerse gedachtegoed en niet altijd het westen de schuld geven van de eigen onvolkomenheden. Als deze moskeeën leeg staan, bouw ze dan om tot supermarkten of muziektheaters, dan heeft iedereen er wat aan. Bovendien, als er ‘illigale’ imams geweld preken, dan worden die mooi het land uitgezet en is het einde verhaal voor zo’n moskee. Dit is dus een non-probleem, gecreëerd door multiculturalisten, want voor normaal denkende mensen (dat is waarschijnlijk de meerderheid van het Nederlandse volk) zullen het een worst zijn.

 6. Persoonlijk denk ik dat de meerderheid van het nederlandse volk alles wat me islam te maken heeft spuugzat is.
  en dat integratie etc niks anders dan een wassen neus is want we moeten ze allang niet meer en hebben ze ook nooit gemogen dus kunnen ze nooit integreren al willen ze het nog zo graag. dus als de imams hun aanhang ook even retour willen nemen zou dat fijn zijn.
  Het is alleen die overheid die ons allen in een wurggreep houdt met regeltjes en de kosten die ermee gepaard gaan.

  voorbeeld, niet meer dan 100 cc vloeistof in handbagage verplicht in doorzichtig tasje, ga je met een charter waar 100% kaaskoppen aan boord zitten dus geen potentiele bommenleggers, moet het hele veiligheidcircus gedraaid worden, kost klauwen met geld en tijd; langleve den werkverschaffing voor idioten.
  niemand die op het idee komt om vooral en alleen moslims maximaal onder de loep te nemen als er gevlogen wordt en of volledig te verbieden gebruik te maken van vliegtuigen.
  zet die gasten in een moslim-only vliegtuig en laat een f16 meevliegen voor het geval dat.

  zolang iedereen moet opdraaien voor deze vredesgodsdienst aanhangers gaat het wel goed komen, oh ja niet aankomen met 2e wereldoorlog oorlog argumenten want de moslims zijn de nazi’s van nu.

 7. [6]

  Een tijdje geleden zijn er een paar mensen in Engeland (stuk of 15 zeker?) opgepakt en in verdenking gesteld van een aanslag te plannen.

  Daar waren ook mensen bij die zo blank waren als u en ik. (Ik vermoed toch dat je blank bent.)

  Dus nee, alleen de moslims treffen, heeft geen zin. Verder kun je nu niet bepaald aan iedereen zien dat het een moslim is. Zeker niet als ze een beetje moeite doen.

  Tenzij je natuurlijk alles wat enigsinds gekleurd is wilt ‘raken’.

  En de ‘nazi’s’ van nu getuigt enkel van een groot gebrek aan historische kennis. De nazi’s waren een politieke partij, die van overheidswege een minderheid discrimineerde. Je kunt nu veel zeggen over de Nederlandse overheid, maar ik vermoed niet dat het nazi’s zijn. Het fascistisch gehalte van bepaalde moslimlanden is imo wel terecht. (Ga de kenmerken van het facisme maar na.) Maar goed, dat is iets anders.

  Verder. Ik heb niets tegen moslims. Ik heb er nooit iets tegen gehad. Ik heb iets tegen mensen die mensen doden, beroven, uitschelden (daarom moet dat nog niet altijd vervolgd worden, …), maar ik heb niets tegen moslims.

  Wel iets tegen overheidssubsidies voor godsdiensten (élke godsdienst). Maar goed. Ik kan begrijpen dat men – in ruil voor controle – men subsidies geeft aan moskeeën. En vermits ik mijn veiligheid iets liever heb dan dat – uiteindelijk niet zo heel veel – belastingsgeld, mag het van mij wel.

  In ruil voor daadkrachtige controle, dat is. En dan doel ik op zowel zichtbare controle, als onzichtbare. En indien men de zichtbare controle weigert, dan verscherpt de onzichtbare. (De onzichtbare controle zou je dus ‘random’ kunnen laten gebeuren of op aanraden van de zichtbare controle.)

  Krijg je dan een soort van bb-effect? Ja, eigenlijk wel. Is het discriminerend? Ja, eigenlijk wel. Vind ik dat jammer. Ja, eigenlijk wel.
  Weet ik een betere oplossing? Nee, die weet ik niet.

Comments are closed.