Het is lastig om soms géén conspiracy te zien, als je ziet wat onze leiders allemaal uitvreten. Zoals onze George W. Bush in Irak, waar hij meer soldaten heen stuurt om de oorlog te winnen. Het laatste wat je doet als je een oorlog wilt winnen? De vijand bewapenen. En toch gebeurt het.

Vanuit Bosnië worden tienduizenden Kalashnikov’s geëxporteerd naar Irak. Via allerlei schimmige constructies is het de Amerikaanse overheid die deze wapens opkoopt, en laat versturen. Het is niet moeilijk om te bedenken waar die wapens uiteindelijk op leeggeschoten worden. De soldaten die uit naam van diezelfde Amerikaanse overheid in Irak proberen er het beste van te maken. Zie het artikel in de Guardian: www.guardian.co.uk/internat…

Ook vreemd is het dat de Amerikaanse overheid wapens kwijtraakt in Irak. Niet zomaar een paar, nee, zo’n 14.000 wapens, variërend van semi-automatische pistolen tot aan raketwerpers, bedoeld om het Irakese leger te bewapenen, zijn gewoon verdwenen. Weg, foetsie. Zie www.aljazeera.com/cgi-bin/r…

Welke malloot verzint het om een oorlog te voeren, en tegelijkertijd wapens in dat zelfde land binnen te brengen, waarvan je niet weet wie ze in handen krijgt? Wie het weet mag het zeggen, maar enige logica is er voor mij niet in te ontdekken.

24 REACTIES

 1. Als je de werkelijke geschiedenis van de mensheid kent, weet je dat er achter de schermen een grote samenzwering gaande is. Lees o.a. David Icke eens. Als je durft…

  merlin

 2. Al Jaseera …? The Guardian ….? Zijzijn immers wat objectiviteit al net zo "betrouwbaar" als Pravda en Isvestia … toen, of niet soms?

  Overigens, Kim zou als RUL-persoon moeten weten dat aan het einde van WO-II de geallieerden het (tot de tanden gewapende) verslagen Japanse leger opdracht gaf krijgsgevangenen en internerinskampenbewoners letterlijk eventueel met geweld tegen de Indonesisch vrijheidsstrijders te beschermen. Wat ook gebeurde en als gevolg ware veldslagen werden geleverd.

  Overigens, zolang als moslems andere moslems om zeep brengen is immers weinig loos. Maar DAT is natuurlijk juist waar Al Jas en de rode Guardian tegen ageren? Of niet soms?

 3. Volgens de Belgische hoogleraar Lieven de Cauter is de oorlog tegen Irak een wereldwijd complot van lijkenpikkers. Vice-president Dick Cheney en zijn handlangers hebben de route lang geleden uitgestippeld. In de Nieuwe Amerikaanse Eeuw heersen de Verenigde Staten over de wereld en vullen zij hun zakken…

  http://www.ravagedigitaal.o

 4. Amerikanen zijn goed in het bewapenen van (toekomstige) vijanden.
  Zij hebben immers ook de Taliban bewapend. (of was dat heel wat anders…!!?)

 5. [5]
  Als communisten en gereformeerden samen zich verzetten tegen de Duitse bezetter, zitten daarom gereformeerden en communisten in hetzelfde complot?
  Eenzelfde situatie bestond ook toen Amerikanen en Taliban samen streden tegen de USSR.

 6. [6] Nee zo lijkt het aan de oppervlakte, wanneer je dieper graaft dan zie uiteindelijk dat de Gerefomeerden, Katholieken, Nazi’s Communisten en Amerikanen en Britten, dezelfde sterke mensen achter de schermen hebben staan

  Deze sterke mensen zijn een club internationale bankiers, of (geheim) agenten ervan.

  Feitelijk komt het erop neer dat de wereld al veer eerder geglobaliseerd is dan wij denken.

 7. Ik ben over het algemeen geen fan van ongefundeerde complottheorieën met Illuminati en geassorteerde boosdoeners, maar toen ik een bericht op BBC-World Teletekst zag gisteren, begon ik toch even te twijfelen. Kennelijk hadden ze dat ook uit The Guardian:

  http://www.guardian.co.uk/i

  "…Responding to demands from civil society groups that the stranglehold of rich countries – particularly the United States – on international bodies should be weakened, Mr Brown said there was a “need to make globalisation work for all by building an alliance for economic and social justice and environmental care – an essential element of the [b]new world order[b/] – and by comprehensively and on all fronts overcoming the challenge of violent jihadist terrorism.”

  Mr Brown said the G7 – the US, Britain, France, Germany, Italy, Canada and Japan – should be expanded. “Beginning with the UK presidency (in 2005), India has been in attendance at meetings of G7 finance ministers and as part of the G8 plus 5 group has attended the G8. It is time to formally recognise on a more consistent and regular basis the reality of this emerging new world order…"

 8. [12]
  P.S.

  Even ter verduidelijking: Mr. Brown is de minister van Financiën onder Tony Blair, met wie hij naar verluidt een deal gesloten heeft om hem op te volgen als Premier wanneer deze aftreedt. Wie dacht dat erfopvolging van "democratische" politici niet bestond?

  Hij was al een beetje gepikeerd toen er afgelopen week geluiden uit Schotland kwamen, in het kader van het vieren van drie eeuwen Unie tussen Schotland en Engeland, dat deze zich misschien wel in meerderheid willen afscheiden, en dat de Engelsen er in meerderheid wel wat in zien om een eigen Engels Parlement te krijgen, in navolging van het gedevolueerde Parlement van Schotland dat door Tony Blair ingesteld is, i.p.v. het gezamenlijke Britse Parlement. Blijkbaar zag Brown het niet zitten om slechts de onderkoning van half Brittannië te worden. Bovendien ligt zijn kiesdistrict in Schotland, en onderkoning van het ruige Noorden worden zal hem helemaal tegen de borst stuiten als "gecultiveerd" mens.

  Maar blijkbaar had ik de ambities van deze meer traditionele socialist dan Tony de-eeuwig-schijnheilig-grijnzende-opportunist Blair onderschat, want hij schijnt zijn doel nog wel even wat hoger gesteld te hebben. Dingt hij soms naar een baantje als "President of the World"?

 9. Alles is smerig daar, maar zelden eenvoudig.

  Net zo min als het uit elkaar proberen te houden van twee religieuze groepen een echte oorlog is (en als zodanig te ‘winnen’), een oorlog tegen het ‘kwaad’ of tegen terrorisme is dit artikel ook te simpel. Wie denkt dat de VS niet ook beseft dat het bewapenen van de vijand niet slim is, is wel heel naief. Natuurlijk is het ook weer niet zo simpel.

  Er zijn ook talloze groeperingen daar, waarvan velen bondgenoiten van de VS. Denk alleen aan de Koerden. Dikke kans dat de VS heel goed weet waar die wapens heen gaat, dit heel erg goed controleert, etc. Alleen gaan ze naar een bevriende millitie en moet het daarom onbekend blijven.

 10. Dat van die ‘world order’ e.d. zal allemaal wel.

  Maar wat staat er nou op de ring?
  Is het een test om géén conspiracy te zien 😉

 11. [15] De ring is gephotoshopped om te lijken op de ring uit Lord of the Rings
  (Ash nazg durbatulúk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulűk agh burzum-ishi krimpatul!)

 12. Cui bono?
  http://www.brusselstribunal

  O ja, die zaken kunnen echt wel verklaard worden zonder David Icke erbij te halen.
  Gewoon "moderne" oorlogsvoering en propaganda van een corrupte en corporatistische staat. Het Amerika van de Founding Fathers ligt al een tijdje achter ons.

 13. [14] zoiets zal het wel zijn, maar net zoals de centrale banken geld en krediet creeren en denken dat ze er de prijs van bijv. aandelen mee omhoog kunnen krijgen, kan dit een misrekening blijken. Zodra de wapens/dollars in omloopt zijn, is niet meer te controleren waar ze naar toe gaan. De eerste bestemming is duidelijk, maar latere bestemmingen niet. Een bondgenoot is al eerder in een vijnd veranderd.

 14. [16] Dank voor de tip.

  Ik dacht dat Youri van Gelder ’the lord’ was, maar na te hebben gegoogled begrijp ik dat er een film is met die titel?

  Is het een aardige film?

 15. George W Bush is gekozen in 2000 na een dubieuze telling. The supreme court heeft uiteindelijk beslist in het voordeel van bush. Daarna zijn er tientallen afgevaardigen die bezwaar hebben gemaakt, maar geen enkele senator( ook geen democraten ) kwamen te hulp. Dit terwijl er maar één nodig was. ( zie fahrenheit/9-11 )Bush moest wel president worden, aangezien de aanval op amerika op 11 september en de oorlog in irak al op papier stonden. De bedrijven die die oorlog moesten gaan runnen waren klaar voor de grote orders. En de vele campagne-sponsors moet een dienst bewezen worden. Denk aan olie en wapenhandel. Zijn de democraten ‘in the loop’, of in ieder geval enkelen? Een soort van opgezet spel..misschien iets in de trend van ‘in 2008 jullie weer’? Of is dit echt te gek voor woorden, onmogelijk en zijn de democraten onze hoop in bange dagen?

Comments are closed.