De EU gaat Nederlandse politici aanzeggen dat ze nu eens moeten opschieten met ervoor te zorgen dat hun kudde de EU-Grondwet, in de een of andere vorm, gaat slikken. Desnoods met bedrog door het ding een andere naam te geven.

Zie artikel van 27 januari: www.vrijspreker.nl/vs/index…

Wat gaat er nu gebeuren?


!++53++!

15 REACTIES

 1. Nu doen (Ned) politici een keer wat ze moeten doen, (het overbodig maken/marginaliseren van hun functie) is het weer niet goed.

  Juist omdat er met een overkoepelend orgaan minder (belangrijkerige) stoeltjes zijn om voor te dansen, krijg je meer ‘infighting’, ‘backstabbing’ e.d. in Brussel.

  Het wordt m.i. juist alleen maar leuker om te bekijken hoe politici geslachtofferd gaan worden in die gelederen en wie er weer als sfinxen uit hun asje herrijzen.

 2. Triest. Heel triest. Frankrijk wordt gelijmd, waarna Nederland de enige is die nog "om moet". dat regelen we wel even, denken de andere landen. Ze zijn immers altijd meegaand, daar in Nederland, dus waarom nu niet. Er is geen uitweg, slikken of slikken. Het is te hopen, dat er een referendum komt, zodat er weer volop "nee, bedankt" gestemd kan worden. Hiervoor zal ik de moeite nemen om te gaan stemmen, dat is beloofd.
  Dat gezegd hebbende, vrees ik het ergste. De slappe hap uit Den Haag trekt de achterbroek aan, anders horen ze er niet meer bij en komen de politici niet meer in aanmerking voor mooie baantjes in Brussel..

 3. Ik vrees, dat Den Haag akkoord zal gaan met het dictaat, maar op termijn zullen de Nederlanders o.l.v. Willem IV in Opstand komen, al zou het 80 jaar gaan duren…

 4. Wie weet pakt het voor Nederland nog relatief positief uit. Als tenminste de economisch conservatiever en vrijzinniger landen ons gaan opleggen om meer aan laissez-faire te doen. Maar ik vrees dat we eerder het slechtste van alle werelden zullen krijgen: conservatief moreel bekrompen paternalisme en socialistisch onzalig gelijkheidsdenken in één. Niet voor niets is de liberale fractie in het EU-parlement de laatste keer dat ik het nazocht, in verhouding met het socialistische en volks-conservatieve tot neo-fascistische deel, nog kleiner dan in Nederland.

  [1]
  Bep,

  Je bedoelt feniksen neem ik aan? Ik weet wel een paar minder fabelachtige dieren om ze naar te vernoemen.

 5. Goed dat Hub veel aandacht besteedt aan die bende dieven want anders hoor je er weinig tot niets over. Overigens vrees ik dat we, behalve uittreden dan, niets meer in te brengen hebben dan onze portemonnaie. De grootste nettobetaler en niets te zeggen maar ook als dat niet zo zou zijn, moeten we die club fascisten, die er alleen voor het belang van zichzelf en politieke vriendjes zitten, zo snel mogelijk te rug toe keren.

  Merkel die in aanloop van haar verkiezingscampagne nog een vurig tegenstander was van toetreding van Turkije tot de unie, is nu even fel voorstander. Ik vraag mij af
  wat er toch gebeurd kan zijn. Bovendien wil ze nu nogmaals met spoed Nederland & Frankrijk dwingen akkoord te gaan en te ondertekenen. Reken maar niet dat we nog een tweede kans krijgen in een referendum de gang van zaken in Europa af te wijzen

  Van wat ons zegt te vertegenwoordigen heb geen hoge pet op, laat staan dat ze straks bij het ondertekenen van de “GRONDWET” gewoon hun krabbel zetten en wij zijn de klos.

  Daarom stem ik voor punt drie in de enquête en wel om:

  Ik kies voor punt drie met de aanvulling dat Nederlanders veel te laf zijn om in verzet te komen. Daarnaast is het profitariaat van de linkse Kerk zo met opzet gerealiseerd
  Dat die al bijna een meerderheid van Nederland uitmaakt.

  We komen er dus al bijna niet meer aan te pas.

  Wannes

 6. [5] Dank je voor compliment.
  Ik ben het met je redenering eens.
  Maar het frustreert mij in hoge mate dat ik zo weinig weet te doen. Ik schreeuw het van de daken, en dan zijn er wel personen die het er mee eens zijn, en dan houdt het op.
  Wat kunnen we meer DOEN?
  Ons gewoon naar de slachtbank laten leiden door onze eigen politici?.

  Hoe krijgen we meer actie op gang?

  [4] Owl:"Wie weet pakt het voor Nederland nog relatief positief uit"

  Heb je daar echt nog wat hoop op?
  Zeg ik zeg niet vlug dat die kans NUL is, maar meer dan een miljoenste promille zal het toch echt niet zijn.
  Zeker niet als de sceptici niet echt wakker worden en iets gaan doen.

 7. Ik heb op … "ANDERS" … gestemd, enwel omdat, in mijn optiek, de heele MPP, plus de 150 Kadavers en de legio "Beleidsbeamten" eenvoudig een stelletje … QUISLINGS zijn …

  Nederland en haar onnozele bevolking is reeds door hun defacto … VERRADEN en VERKOCHT, waar de Judassen de penningen voor opstrijken of dat reeds doen.

  Het wordt hier een vrijgevochten boel, waar alles zwart en ondergronds gaat en/of zal zijn, tot dat de Brusselse bezettingstroepen arriveren …

 8. [7] Als iemand de bevolking verraden heeft, dan heeft die bevolking zich ook LATEN verraden.

 9. [6]
  Hub,

  Ik zou eerlijk gezegd ook niets weten te doen, behalve proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen. Maar ik grijp me niet voor niets met minder dan matig enthousiasme vast aan de illusie dat misschien, tegen alle verwachting in, Brussel minder onderdrukkend zou blijken dan Den Haag. Vanwege schaalverschil of zoiets. En nee, echt daarop hopen durf ik ook niet.

 10. [6]
  Ik kom toch weer terug op de bumpersticker. Tekstvoorstel iemand ? Ik zie er wel handel in (niet dringen) 😉

  [9]
  Het lijkt mij dat Brussel 80% van de ellende qua regelgeving veroorzaakt, die vervolgens op nationaal niveau in nationale wetgeving omgezet wordt. Ik zie niet in hoe het verschil in schaalgrootte van voordeel zou kunnen zijn. Inspraak op individueel niveau in de huidige Haagse politiek is een illusie, inspraak op EU niveau is een nog grotere illusie. Ik word werkelijk kostmisselijk van "Europa" en haar voorstanders.

 11. [8] DAT is precies de reden waarom ik na zeven jaren van intensieve retrospectie nu totaal KLAAR ben met dit ontbindend land en haar snel degenerende volk. Ik ben er nog slechts als (rampen) tourist, en DIT jaar lopen bovendien al mijn contracten hier af … Maar dan nog blijft het nog je … EX.

 12. In huize Galt wordt emigratie naar Nieuw Zeeland op dit moment meer dan serieus overwogen. Bedankt voor je artikel Hub, af en toe heb je even iemand nodig die je duidelijk maakt dat je op de goede weg bent.
  Voor een vrijdenker die wat te verliezen heeft, zijn de grenzen van het betamelijke de buitengrenzen van Europa geworden.

 13. In huize GALT!!??

  Verhuizen van het ene Apenland naar het andere??

  1/3 van de huidig NZe bevolking is Maori! En na bijna 6 jaar Socialstisch regiem..(in de 2 periode) is dat land ook bezig naarstig zijn grenzen vol te hijsen met Derde wereld Shit!

  En dat op een bevolking van amper 4 miljoen!!

 14. [10]
  Andre,

  Ik vrees dat je daar gelijk in hebt. Ik hield me alleen vast aan de strohalm dat bijvoorbeeld een grootschalig land als de VS (nog) meer vrijheid kent dan zo’n kneuterland als Nederland. Maar aan andere kant is een mini-"staatje" als Hong Kong volgens bepaalde indexen het vrijste "land". En de VS heeft gewoon een andere cultuur (althans, deels nog), en een Grondwet en federale structuur die nog niet helemaal geïnfiltreerd is met collectivisme (al gaat het daar ook gestaag door helaas), dus die vlieger gaat eigenlijk ook niet op.

  [13]
  WieboXL,

  Ik dacht dat Nieuw Zeeland juist een vrij restrictief beleid voert dat ook nog eens mensen met benodigde vaardigheden, vermogen en hogere opleiding voorrang geeft? Alleen al de ruimt doet me overwegen om daarheen te verhuizen. Zelfs al wordt het daar net zo erg als hier (qua collectieve politiek dan, want "buitenlanders" maak ik me zelfs hier niet al te druk om), dan nog heb je daar fysiek meer ademruimte. Bovendien staat Nieuw Zeeland momenteel ergens boven aan de lijst van meest vrij landen (met name economisch), en zit je in "splendid isolation" ruim uit de buurt van eventuele grote conflictgebieden. Ik zie NZ ook niet snel opgaan in een superstaat.

  Aan de andere kant heb ik toch iets misplaatst sentimenteels met mijn geboorteland, ben ik te cynisch over de mensheid in het algemeen, of ben ik gewoon te lui om al dat "gedoe" te doorstaan en te emigreren. Maori claims op land kunnen inderdaad ook nog problemen opleveren, maar dat is denk ik een kwestie van opletten voor je koopt. En dat je in Nieuw-Zeeland verplicht een fietshelm moet dragen zint me ook niet. 😉

  Ik wens mensen als John Galt en zijn familie, als die wel die energie en durf kunnen opbrengen om naar Nieuw-Zeeland te emigreren, veel succes.

 15. [13] In de beginnen was de NZe bevolking voor niet minder dan de volle honderd procent Maori … Dus dat het tot een derde in "teruggebracht" is immers grote "vooruitgang" … Of niet soms?

  Dat het land ultra sosjialistisch is moet helaas als een feit gezien worden, ook al gaat het daar veel eerlijker aan toe. Want daar worden ordinaire werklozen en werk"loosers" niet in de vangnetten verstopt.

  Voor eene de Wieb, die hier ten lande in feite in "gijseling" leeft … zijn de druiven duidelijk erg zuuuur … en nep-sarcasme schrale troost …

Comments are closed.