Terwijl hun leiders in Beesterzwaag zitten te samenzweren, zie en hoor je hun discipelen al krakelen over het verdelen van de buit.

Bij voorbeeld Diederik Samson (PvdA) en Pieter van Geel (CDA) gaven een mooi voorbeeld van dit hoogstaand gekibbel. Beiden willen ze graag het baantje Minister van Milieu in de wacht slepen.

Diederik vertelt in de Nieuwe Revue dat hij graag die baan wil hebben. Hij is immers de milieu-specialist van de PvdA en heeft zijn opleiding bij Greenpeace gehad.
Bovendien zegt hij dat Pieter niet geschikt is voor die baan: “. . . . dat Van Geel als politicus te groot was voor zijn provincie Brabant -daar was hij koning-, maar dat hij te klein is gebleken voor Nederland; hij heeft op deze post vrijwel niks voor elkaar gekregen.”

Gelukkig vindt Pieter dat Diederik niet geschikt is voor die baan: “Dit is toch gewoon onzin! Dit is grootspraak van iemand die niet weet hoe het in bestuurlijk Nederland werkt. Hij doet heel stoer voorstellen die mooi klinken, maar hij weet ab-so-luut niet waar hij ’t over heeft’. Daarom mag Diederik beslist geen minister, zelfs geen staatssecretaris van milieu worden, want dat leidt alleen maar tot een nederlagenstrategie.”

Het lijkt al aardig op het afkraken van elkaar van hun bazen: Balkenende en Bos!
Diederik en Pieter kunnen beter wat anders gaan doen. Buiten de politiek! En ons met rust laten!

8 REACTIES

  1. Yaaa … yaaa … een probleem dat NIET bestaat … maar waar men vele "oplossingen" voor heeft en dat zelfs tot bakkeleien op "hoog" niveau leidt

  2. Opleiding bij Greenpeace: bij voorbaat gediskwalificeerd. Hoe komen die jongens er toch bij dat zoiets een aanbeveling zou zijn?

    Duidelijk weer een ministerspost die gewoon kan verdwijnen. Maar dat zal wel niet. Als ze er niet uitkomen kunnen ze Marijke Vos misschien vragen of ze interesse heeft…

  3. Als het aan Diederik Samson ligt, wordt heel Nederland volgeplamuurd met onrendabele windmolenparken. Die man gaat ons nog een heleboel geld kosten…

  4. Ik denk dat ze dit keer beiden gelijk hebben; ze kunnen het beiden niet. Maar dat geldt natuurlijk voor alle politici.

  5. [4] in dat geval is het het beste dat de onbekwaamste de post krijgt. 🙂

    En als je denkt dat een Greenpeace-adept de beste milieuminister zou zijn, zet dan ook meteen een neonazi aan immigratie en vreemdelingeproblematiek en een doodrijder aan verkeer.

  6. Green peace vind ik net zo`n stelletje raddraaiers als krakers. Niets is goed wat een ander doet, maar als ze iets van die ander kunnen ge(mis)bruiken, staan ze vooraan. Geld verdienen hebben ze ook een hekel aan, maar uitgeven (van een ander) dus niet. Wat dat uitgeven betreft net communisten.

Comments are closed.