Actueel.nl meldt dat Rotterdam een groep Poolse spiritusverslaafden kwijt wil die overlast veroorzaken.

Eén Pool is al aan gevolgen overleden en een andere is dronken doodgevallen uit een flat in Alkmaar.

Zij zwerven door de straten en kunnen (NOS) niet behandeld worden omdat ze zo agressief zijn.

Ze kunnen niet in opvangcentrum omdat ze buiten de “criteria”vallen.

Ze kunnen niet uitgezet worden omdat Polen en Nederland in de EU zitten

We kunnen ook nog meer verslaafden uit Oost Europa verwachten uit Roemenië en Bulgarije en uit die andere landen die nog lid worden.

Het volledige actueelbericht:
Rotterdam wil Poolse spiritusdrinkers kwijt

(Novum) – Rotterdam is bezig een groep van zo’n twintig Poolse spiritusdrinkers de stad uit te krijgen. De gemeente overlegt met de Poolse ambassade over een oplossing. De Polen bedelen in de binnenstad en zorgen voor overlast. “Spiritus geeft geen prettige dronk, ze zijn moeilijk benaderbaar en niet prettig in de omgang”, zegt een gemeentewoordvoerder donderdag.

Vanwege het nieuwe beleid voor dak- en thuislozen kunnen de Polen geen gebruikmaken van opvangfaciliteiten. “Ze vallen buiten de criteria. Je moet een langere band hebben met Rotterdam dan drie maanden”, zegt de woordvoerder. “De aanzuigende werking moet worden gestopt.” Hoewel sommige leden van de groep overtredingen begaan, is dat geen reden tot uitzetting: Polen is lid van de Europese Unie.

Het probleem doet zich sinds enkele maanden voor, maar de groep is nu stabiel. De Oost-Europeanen mijden de hulpverlening, maar eten af en toe wel bij de hulporganisatie Sisters of Charity. Eén Pool is eind vorig jaar mogelijk door de spiritusconsumptie overleden, zegt de gemeentewoordvoerder. “Maar dat kan ook zijn veroorzaakt door de slechte gezondheidssituatie.”

8 REACTIES

 1. Dit met het feit dat er Roemeense kleuters toeristen op de Dam eo. beroven bewijst maar weer dat er alleen maar voordelen aan de EU vastzitten. Meer werkgelegenheid (in de publieke sector weliswaar) is nooit weg!

  Afgezien van bovenstaand sarcasme zijn er natuurlijk zat Polen en ander Oostblokkers die ondanks de restricties van de NLse overheid een aardige productieve boterham verdienen (als zelfstandige nog wel ipv "hier in de vangnetten liggen weg te kwijnen" (ACP, 2006: http://www.vrijspreker.nl/v…)

 2. [1] Ja, even voor de duidelijkheid: We hebben niets tegen Polen, Roemenen of Hottentotten of wie dan ook die hier komen en productief bezig zijn en niet teren op de belastingbetaler.
  We hebben alles tegen mensen die "overlast" veroorzaken, op welke manier dan ook.

 3. [2] Wat is overlast?

  Als zij willen drinken, op straat liggen, er vies uitzien, bedelen, stinken, doodgaan enz dan is dat hun goed recht. Zolang ze me niet aanraken of van me stelen. heb ik geen problemen met die mensen. totdat ik gedwongen wordt me om deze mensen te bekommeren.

  Geen hulpverlening voor deze mensen. Dat willen ze over het algemeen zelf ook niet (en daar hebben ze het recht toe)

  Deze situatie wordt natuurlijk weer door de overheid veroorzaakt. Bijvoorbeeld door de accijnzen op alcohol en het verplicht laten toevoegen van vergif aan spiritus. Maar ook de verpeste moraal van de burger (incluis mijzelf) die zich niet meer kan/wil bekommeren om medemensen in nood omdat hij/zij al betaald voor de totaal falende hulpverlening van de overheid. Of al die ander zaken veroorzaakt door de overheid die deze mensen in deze positie brengen en een uitweg voorkomen: minimumloon, ontslagrecht, overmatige regelgeving, enz.

  Desondanks hebben ze het hier blijkbaar beter dan in Polen en daarom zijn ze hier, van mij mag het.

 4. [1] Ik loop btw achter, het genoemde citaat is natuurlijk uit 2007!

  [3] Schot in de roos, wat jij zegt.

 5. Nou, van mij mag het niet. Alleen al omdat die vieze, agressieve en bezopen schooiers bijdragen aan verpaupering van het straatbeeld. Dat heeft negatieve effecten op o.a. de levensvreugde van de mensen die in die buurten moeten wonen en het toerisme en schaadt dus de economie. Als ze toch laveloos en zich onbewust van de wereld om hen willen wegkwijnen kunnen ze dat ook uitstekend in de sloppenwijken van Krakau doen. Opzoiuten met die gasten, en als dat niet kan stappen we gewoon uit de EU. Dan kan het weer wel.

 6. [3] Van mij niet. Wie betaalt de wegen waarop deze zwervers kunnen rondbanjeren?

 7. [3] "Als zij willen drinken, op straat liggen, er vies uitzien, bedelen, stinken, doodgaan enz"

  -drinken: OK.
  -op straat liggen, er vies uitzien:
  alleen zo lang ze niet in de weg liggen op mijn weg waar ik (en anderen) willen lopen of rijden.
  -bedelen: zolang het bescheiden is zonder hinder.
  -stinken: en ziektekiemen verspreiden NEEN.
  -doodgaan: wie moet dan de troep opruimen?

 8. [6] Dat zwervers geen belasting betalen is wat mij betreft een punt in hun voordeel.

  [7]
  -De straat blokkeren zijn verkeersregels voor.
  -Wat is hinder? Is vragen hinder? Elke zwerver hindert mij per definitie. Maar zolang hij niet dreigt, stalkt, aanraakt…
  Bescheiden? Moet hij bescheiden zijn omdat hij zwerver/ gestoorde alcoholist is?
  -Stinken is niet gelijk aan ziektekiemen verspreiden. Als er een duidelijk gevaar is voor de volksgezondheid door (niet) handelen van de zwerver kan er met gebruik van (dreiging van) geweld worden opgetreden om dat gevaar af te wenden.
  -Troep?
  Mensen verwijten dat ze doodgaan (en dat is wat Actueel doet als je goed leest) is absurd.

Comments are closed.