Leden van de VN-vredesmacht (UNMIS) en VN-personeel in Soedan hebben kinderen misbruikt en verkracht.
Dat schrijft de Daily Telegraph.

Wederopbouw.
Het zou gaan om honderden kinderen, sommigen jonger dan twaalf jaar.
Volgens het blad begon het seksueel misbruik twee jaar geleden toen UNMIS in Zuid-Soedan arriveerde om te helpen met de wederopbouw na 23 jaar burgeroorlog.

Verloren generatie.
De krant heeft verklaringen van meer dan 20 slachtoffertjes verzameld.
De kinderen behoren tot de zogenoemde “verloren generatie”die gedurende de oorlog van hun ouders gescheiden zijn geraakt en op straat slapen in Juba, de regionale hoofdstad.
Ze worden door VN-personeel opgepikt in hun auto’s en gedwongen om seks met hen te hebben. Op deze wijze zouden honderden kinderen zijn misbruikt.

Unicef.
Het blad baseert zich, buiten de verklaringen van de slachtoffers, op een intern rapport dat al in 2005 is opgesteld door Unicef. Volgens de Daily Telegraph is ook de regering van Soedan op de hoogte van deze praktijken en zou zij zelfs een video hebben waarop te zien is dat drie VN-leden uit Bangladesh seks hebben met drie kleine meisjes. De VN heeft het rapport nooit openbaar gemaakt en wilde niet reageren op het bericht.

In Zuid-Soedan zijn sinds januari 2005 ruim 10.000 personeelsleden van de VN uit 70 landen werkzaam.
Volgens de krant kwamen binnen enkele maanden al de eerste berichten binnen over seksueel misbruik van kinderen.

Tot zover het bericht uit de media.

Bij nader onderzoek via het internet, blijkt dat de UN het niet in de doofpot wil stoppen, maar heeft een onderzoek gelast.
De UN vertegenwoordigster Jennifer Kiiti gaf de volgende verklaring (in het Engels):
“we are funded (UN) to assist and protect the human rights of vulnerable people, if we abuse those human rights we have no moral authority to be there. That’s why it’s outrageous.”
Maar dat is juist het probleem met organisaties als deze.
Er zullen altijd onder de medewerkers van zo’n organisatie machtswellustelingen rondlopen, die misbruik van de omstandigheden maken.
Die nog het feodale concept van meester en slaaf in het hoofd hebben.
De oplossing in dit geval is zo snel mogelijk de bevolking de lokale economie laten ontwikkelen en niet zoals nog steeds het geval is ze bijeenhouden in vluchtelingenkampen.
Alleen al een personele kosten wordt 30 miljoen dollar per maand betaald.
Als dit geld toch uitgegeven moet worden, besteed het dan aan de lokale economie en houd de lokale bevolking niet afhankelijk van de aalmoezen.

2 REACTIES

  1. Lullig voor de kinderen die zijn misbruikt; maar elk incident dat het ware gezicht van deze zelfbenoemde wereldregering aan het daglicht brengt is welkom. Tussenstand: incompetentie, corruptie, nepotisme, illegaal handelen in allerlei zaken, kindermishandeling, zefverklaarde heiligheid. Ik moet opeens aan die films van The Godfather denken, alleen zat die niet met zijn fikken aan meisjes van 11…

  2. De Verenigde Naties? Is dat niet die corrupte club waarvan notoire verkrachters van de mensenrechten zoals China, Cuba, Pakistan en Saoedie-Arabië in de mensenrechtenraad zitten? De meeste Nederlanders krijgen echter steeds een warm gevoel bij de VN, mede dankzij de kritiekloze houding van bijvoorbeeld het NSB Journaal.

Comments are closed.