In een algemene krant stond een artikel over een mannenoverschot in China. Het is ongelooflijk te zien, dat een overheid zoiets kan presteren. Momenteel zou zo’n 15% van de mannen niet aan de vrouw kunnen raken, omdat deze er gewoonweg niet zijn.

China heeft altijd een rigide geboortebeleid gehandhaafd, waarbij het er op neerkwam dat er maximaal 1 kind geboren mocht worden; en anders boetes zou opleveren. Daarnaast waren mannen altijd meer waard dan vrouwen.

Deze filosofie wreekt zich nu; nog nooit is het tekort aan vrouwen zo nijpend geweest. Over armoe gesproken! Kinderwens en liefde is voor veel mannen nu niet meer mogelijk.

Er wordt gevreesd voor illegale vrouwenhandel.

De mens is een produkt van vele duizenden jaren evolutie, en bezit tot op zekere hoogte een niet te evenaren perfectie. Progressieve regeringen erkennen dit liever niet, en voeren allerlei niet ter zaken doende argumenten aan om toch een drastisch ingrijpen in een maatschappij te rechtvaardigen, zonder zich te bekommeren om de consequenties.

MRXL beleggingstip: Chinese bedrijven die cremmetjes tegen een ruwe huid en tissues produceren…

14 REACTIES

 1. Door de aldus ontstane schaarste -die ikzelf overigens nog met 1 exemplaar vergroot- mag verwacht worden dat de waarde(ring) van/voor Chinese vrouwen zal toenemen. Dit zal hen meer helpen dan 100 jaar mislukt feminisme in het Westen.

 2. Dit is een IDEALE situatie voor de progressief om homosexualiteit van staatswege te promoten!

  Als dat niet PC is!

 3. Nou…in Rusland is een vrouwenoverschot (veel mannen sterven daar voortijdig wegens "doodgedronken")…

  Nu hebben Chinezen bij Russischen nogal een slechte naam wegens gemiddeld kleine piemel maar een zak yuannen kan dat wel oplossen.

  Een huwelijksbureau in Moskou gericht op de welstellende Chinees….

  Groetz,

  Cincinnatus

  Voor de Chinees zonder

 4. Ik snap eigenlijk niet goed hoe je de Chinese dictatuur een ‘progressief’ bestuur kunt noemen.

  Verder was de keuze vrij makkelijk. Ofwel kies je voor minder geboorten, ofwel kies je voor meer hongersdoden.

  Een leuk bij-effect van die minder geboorten was evenwel dat men nogal eens babymoorden had.

  Maar ik vermoed dat men vond dat de consequenties van de hongersnoden groter was.

 5. Wordt dit 1-kindbeleid nog toegepast in China? Dan zou immers iedere generatie de bevolking moeten halveren.
  Naar ik weet neemt de bevolking in China explosief toe, dit betekent dat ieder gezin minstens twee kiddo’s heeft.

 6. Er breken binnenkort gouden tijden aan voor handelaren in opblaaspoppen en fapfapfap-video’s…

 7. [7]

  Er is geen ‘1-kindbeleid’, dat is een algemene fout die velen maken. 🙂

  The term "one-child policy" is based on a popular misconception that the birth control policy of the PRC requires all couples in mainland China to have no more than one child. In reality, though having one child has been promoted as ideal and the limit has been strongly enforced in urban areas, the actual implementation varies from location to location[1]. In most rural areas, families are allowed to have two children, if the first child is female, or disabled [2]. Second children are subject to birth spacing (usually 3 or 4 years). Additional children may result in fines. The families are required to pay economic penalties, and might be denied bonuses at their workplace.

  Voor uitgebreide (basis)info.
  http://en.wikipedia.org/wik

 8. [6]
  Adrian,

  Meestal zorgen voedseltekorten al tot het nemen van minder kinderen voordat hongersnood een structureel probleem wordt. China had in de 19de eeuw al een enorme bevolking. En al sinds de oudheid hangt hongersnood in China in grote mate samen met politieke instabiliteit, zoals de Taiping Opstand, of Mao’s "Grote Sprong Voorwaarts (Het Ravijn In)".

  China heeft nu een bevolking van zo’n 140 mensen per km2, maar veel Europese landen zijn dichter bevolkt. Nederland heeft zelfs bijna 400 inwoners per km2. En dat terwijl China in één van de vruchtbaarste rivierengebieden ter wereld ligt. Dus of je daar werkelijk van zulke ernstige overbevolking kan spreken dat hongersnood een reële angst is die zulke ingrijpende maatregelen vereist, vraag ik me af.

 9. [10] Adrian,

  "In most rural areas, families are allowed to have two children, if the first child is female, or disabled"

  Uiteraard was dit me bekend, maar dan zoals je kan inzien is dit geen oplossing.
  Immers: als de eerste een jongen is (op zich 50% kans), houdt men op met kinderen kweken en is de stand dus 100% zoon, 0% dochter. Is de eerste een meisje, dan mag men nog eens en als de kans op een jongen wederom 50% is, dan is in dat gezin dus gemiddeld 25% zoon en 75% dochter. Deze assymmetrische situatie zal dus wel ietsje impact hebben maar kan uiteraard nooit tot een 50/50 verdeling onder nieuwgeborenen leiden. Dit nog afgezien van het feit dat velen hun 1e kind laten aborteren als blijkt dat het een dochtertje is en vervolgens 1 kind maken en wel een zoon. Dat maakt de toestand er natuurlijk ook niet beter op.

  Overigens is de policy inmiddels verder versoepeld: als (in deze generatie) beide ouders enig kind zijn (en dat zijn ze dus niet allemaal), dan mogen ze wel straffeloos 2 kinderen maken, OOK in de grote steden.

  Groeten,
  Michielsens

 10. [11] Owl,

  "En dat terwijl China in één van de vruchtbaarste rivierengebieden ter wereld ligt."

  Tja, dat was wel zo maar er is nu wel een waterprobleem. In Beijing zelf bv. merk je er niks van omdat alles daarheen wordt afgeleid, maar in de country side op 2 uurtjes buiten de stad wordt het al aardig zichtbaar wat de gevolgen zijn van de nijpende tekorten. Alles is er dor en de landbouw werd er de nek omgewrongen.

  Beleggingstip: alles wat met water(infrastructuur) te maken heeft – wereldwijd eigenlijk maar vooral in China.

  Groeten,
  Michielsens

 11. [13]
  Michielsens,

  Gaat het daar dan werkelijk om fysieke schaarste, of gewoonweg incompetentie en verspilling? Dat je in de hooglanden van Tibet of de woestijnen van Binnen-Mongolië of Uygurië problemen hebt met water kan ik me voorstellen, maar daar wonen weinig mensen. Zou in een gebied met 2 van de grootste rivieren op aarde daadwerkelijk een fysiek watertekort kunnen bestaan? Of is het water daarvan vervuild? En zou die Drieklovendam met haar enorme reservoir ook niet voldoende opleveren? En er valt in een relatief onderontwikkeld land als China nog heel wat efficiëntie te winnen. Bovendien is water geen stof die je verbruikt. Ze kan in principe vrijwel 100% gerecycled worden.

Comments are closed.