Zapruder_Inc gaat voortaan verder onder het eigen adres www.zapruder.nl. Daarmee wordt Zapruder_Inc hét weblog voor serieuze onderzoeksjournalistiek, controversiële reportages en complotten.

Zapruder_Inc, dat in 2006 van start ging als zelfstandig channel van een groot Nederlands weblog, maakte afgelopen jaar naam met diverse onthullingen over onder meer de complotten rond 9/11 en het gebruik van DU-munitie. Het bood twee petities aan de kamercommissie van de Tweede Kamer en leverde een bijdrage aan de recente 9/11-uitzending van VARA’s Zembla. Gezien het succes van deze acties en de vele positieve reacties op de andere thema’s heeft de redactie van Zapruder_Inc besloten zelfstandig verder te gaan.

De site www.zapruder.nl is voortaan de portal van Zapruder Inc. Om de inhoud voor iedereen bereikbaar te maken, is een website ontwikkeld die de hoogste standaards in toegankelijkheid en functionaliteit aanhoudt. Verder zal nieuwe content (waaronder podcasts en audio) worden toegevoegd. Zapruder_Inc beschikt over een eigen nieuwsvoorziening, te bereiken op www.essentialnews.org. Nieuwe schrijvers zullen het bestaande team versterken.

In de nabije toekomst zal Zapruder_Inc schrijvers en journalisten van buiten het team gaan ondersteunen met website-, weblog-, forum- en podcast-faciliteiten.

Over Zapruder_Inc

Zapruder_Inc is een geheel Nederlandstalige weblog dat zich specialiseert in onderzoeksjournalistiek, controversiële invalshoeken, conspiracy en alternatieve geschiedschrijving. Het begint waar gevestigde media ophouden. Zapruder_Inc streeft ernaar zijn lezers een mix te presenteren van zowel serieuze research naar omstreden thema’s als lichtvoetige artikelen. Daarmee wil het tonen dat een open mind en een sceptische inslag elkaar niet per definitie uitsluiten.
—einde persbericht—

Ik plaats dit omdat het van belang is voor alle vrijheidslievende mensen, of ze nou wél of niet in complotten geloven.
Het Internet begint steeds meer de plek van de traditionele media over te nemen. De belangrijkste rol van de media, het bewaken van de waarheid, wordt steeds meer naar de achtergrond gedrongen. Politici en journalisten zijn vaak twee handen op één buik.

Initiatieven als Zapruder_inc zorgen ervoor dat de media wakker geschud worden. Ook bij Zapdruder ziet men dat de overheid er per definitie een chaos van maakt. Het is alleen jammer dat men niet altijd de juiste oplossing kiest, er lopen nog wel eens wat linkse figuren rond. Maar juist een plek als Zapdruder is een plaats waar nog veel mensen overtuigd kunnen worden van de morele juistheid van het Libertarisme.

7 REACTIES

 1. Internet is echt een geweldige ontwikkeling; veel informatie, ongesecureerd, direct beschikbaar. Vrije uitwisseling van ideeën en gedachten, zonder controle van de overheid. Voorlopig althans. En niet in landen als China, maar die kunnen er op termijn ook niet onderuit.
  Zapruder is misschien niet altijd de beste site voor nuttige informatie, maar ook "belachelijke" onderwerpen zorgen dat mensen hun ogen in ieder geval openen in plaats van domweg de oude media te absorberen.

 2. [1] Toch denk ik dat (hoewel ze *natuur*lijk recht hebben op vrijheid net als ieder ander mens) het gros van de mentaal zwakkeren beter af zijn met hun dagelijkse Volks(e)krantje.

 3. [2] Hoe bedoel je? En waarom?
  Zijn ze niet veel beter af met een dagelijkse porie Vrijspreker? 🙂
  Of is die meer voor de "mentaal sterken" 🙂

 4. Ik heb liever dat veel mensen in heel veel verschillende rare dingen geloven, dan dat ze massaal in hetzelfde bedrog geloven. Dat geeft namelijk boosdoeners de mogelijkheid de macht over te nemen. Zo geloven nog steeds veel mensen in de kwaliteiten van de overheid, en daarom hebben ze macht.

 5. Ook ik gun iedereen zijn vrije meningsuiting maar onbewezen, en vaak erg vergezochte, complottheorieën zijn niet bepaald mijn idee van ‘serieuze onderzoeksjournalistiek’.

  Als de overheid werkelijk in staat zou zijn tot het smeden, uitvoeren en geheim houden van dusdanig grote complotten zoals op Zapruder worden besprken dan zou ik haar ook wel zoiets simpels als gezondheidszorg of onderwijs toevertrouwen.

  Punt is dat de overheid veel te incapabel is om dergelijke plannen zonder brokken of lekken tot een goed einde te brengen. Het is juist het blootleggen van die incapabiliteit waarom ik de Vrijspreker lees.

 6. [5] Dat is inderdaad een veel gehoorde critiek op allerhande complottheorieën. Ik denk echter wel dat de fout in deze redenereing is dat incompetentie niet inherent is aan overheidspersoneel. Als je de overheid zou opheffen worden al die mensen die er werkten niet ineens competent. Waar het verschil in zit is de incentive, die er wel is als de overheid (of delen ervan) voor eigen belang gaan werken.
  Dit gezegd zijnde vind ik wel dat Zapruder op een aantal vlakken ernstig overdrijft en soms gewoon ronduit BS vertelt. En wat occultisme en esoterie met geopolitiek te maken hebben is mij een raadsel. Ze zouden veel beter sommige zaken gewoon noemen zoals ze zijn: corruptie en corporatisme.

 7. [6] Ik ben wel degelijk van mening dat incompetentie in de hand wordt gewerkt als je het systeem waarin iemand wordt afgerekend op zijn prestaties afschaft. Als je de overheid opheft worden al die mensen die er werken tenminste gedwongen een prestatie te leveren of anders de financiële consequenties ervan te dragen.

Comments are closed.