De ‘parlementariërs’ in het EU-parlement vervelen zich. Daar hoef je geen medelijden mee te hebben, want ze vervelen zich wel rijkelijk beloond, maar toch. Wellicht kunnen we ze de goede weg op helpen?

Nu.nl schrijft het volgende: BRUSSEL – Het Europees Parlement heeft de komende tijd te weinig te doen, vindt de liberale fractieleider Graham Watson.

“Juist nu we meer leden hebben door de uitbreiding met Roemenië en Bulgarije hebben we nog weinig op de agenda”, zei de Brit vrijdag.

De Europese Commissie heeft de laatste tijd wat minder voorstellen gedaan aan de 785 parlementsleden. Het parlement heeft bovendien nog steeds geen zeggenschap over alle Brusselse voorstellen, door het uitblijven van de Europese grondwet.

Kleine dingen

Door de verveling besteden parlementariërs nu buitensporig veel aandacht aan kleine dingen, merkt Watson. “Zopas verscheen een dik eigen rapport over de laagste kaste in India. Conclusie was dat de EU daar snel iets aan moest doen. Tsja”.

Over de Europese grondwet houdt het parlement dit voorjaar minstens drie debatten, hoewel het er geen zeggenschap over heeft en zelfs nog niet is uitgenodigd voor het komende EU-overleg hierover.

Het parlement had vorig jaar nog wel veel werk aan grote Brusselse voorstellen. Dat waren de Bolkestein-richtlijn over vrij verkeer van dienstverleners, evenals een duizenden pagina’s dik voorstel over een test- en vergunningplicht voor chemicaliën.
——-

Ik zou zomaar enkele ideëen hebben voor deze mensen, wie heeft er meer, wellicht kunnen we ze verzamelen en opsturen?

– Wellicht zouden ze eens de interne corruptie kunnen uitzoeken, zodat ze voor de allereerste keer sinds de oprichting wél een accountantsverklaring kunnen krijgen?

– Wellicht zouden ze eens kunnen onderzoeken hoe ze het snelst allerlei overbodige regelgeving kunnen afschaffen?

– Wellicht kunnen ze een protocol tot uittreding uit de EU opstellen?

Er zijn vast wel genoeg ideëen te bedenken door de bezoekers hier. Volgende week gaan de resultaten per mail naar het Europarlement!

17 REACTIES

 1. "wellicht kunnen we ze verzamelen en opsturen?"

  Lijkt me erg leuk om te doen. Met verwijzing naar dit artikel.

  Kim, verzamel jij?

 2. Alle opmerkingen die in dit topic samenkomen worden verzameld, en naar de betreffende parlementariërs gestuurd.
  Dus barst maar los!

 3. Ok, dus Europa is al zodanig overgereguleerd dat er nu verder niets meer te reguleren valt?

  Werkelijk te triest voor woorden…

 4. Als er zo’n lijst komt met voorstellen, vraag ze dan in ieder geval wat ze kunnen doen om alle handelsbarrieres van de EU op te heffen. En of ze van Europa ook meteen een belastingparadijs kunnen maken.

  Mocht dit er niet inzitten kunnen we het EU-parlement altijd vragen of ze willen inzien hoe nutteloos ze anders bezig zijn en of ze alsjeblieft echt werk willen gaan zoeken.

 5. Een verbod op het mogen tonen en gebruiken van de Hamer en Sikkel als symbool.
  🙂

 6. Laat ze een voorbeeld aan Letland nemen en een wet stemmen in het Europees parlement dat er voor iedere NIEUWE wet of regelgeving een meerderheid van 60% moet zijn, maar voor ieder voorstel om een bestaande wet of regelgeving af te schaffen, slechts 40% van de stemmen voldoende zijn. DAT WERKT!

  Verder MOET er voor ieder nieuw wetsvoorstel, een voorstel tot afschaffing van een bestaande wet worden ingediend.

 7. [5] fascist!

  [6] 60-40 is al een mooi streven, 70-30 even better! 🙂

 8. Misschien moeten ze maar eens gaan soliciteren in het bedrijfsleven.

  Of eens een boek lezen van Von Mises of Rothbard. "Man, Economy and State" houdt je toch weer een weekje zoet.

 9. [2] Hier al vast:
  — Een overzicht maken van de feiten betreffende echte kosten en baten die de EU aan de Nederlandse/Vlaamse burger oplevert. Alles uitgedrukt in euro’s (anders blijft het te vaag)

  Als laatse (??) punt op de lijst op te voeren dat ze hun tijd kunnen besteden door de Vrijspreker te lezen (en eventueel commentaar te leveren).

  –Wie weet of er een lijst bestaat van e-mail adressen van Nederlandse/Vlaamse/Belgische europarlementariers?
  Laat het dan weten, dan kan de verzending van adviezen tegen verveling al worden voorbereid!

 10. Ik zou graag willen weten waarom er richtlijnen zijn die zich bezighouden met de kromte van bananen en komkommers… Of de hoeveelheid cacoa in chocolade.

  zie punt II A.

  http://europa.eu.int/smarta…!celexplus!prod!DocNumber&type_doc=Regulation&an_doc=1994&nu_doc=2257&lg=en

 11. oeps, die linkl wordt niet goed omgezet 🙁

  misschien de googlecache wel, als ik dan toch nog bezig ben met vragen wie bepaald eigenlijk hoe een banaan hoort te smaken (zie ook pun IIA):

  http://72.14.221.104/search…!celexplus!prod!DocNumber%26type_doc%3DRegulation%26an_doc%3D1994%26nu_doc%3D2257%26lg%3Den+eu+banana+directive&hl=en&ct=clnk&cd=1&client=opera

 12. Nog een vraag, hebben ze de koran en hadiths wel eens gelezen? Weten ze wat een dhimmi is?

  Wat is het verschil tussen een nazi en een mohammedaan volgens hun?

 13. [8] Helemaal mee eens, Jozef. Laat hen maar eens ècht werk zoeken en productief worden.

  We gaan toch geen tips geven voor werk aan lieden, waarvan we vinden dat ze niet zouden moeten zitten in een instantie die we niet willen??
  Op die manier gaan we hen nog een "belangrijk" gevoel geven!

 14. misschien ? kunnen de parlementariers elk een opstel schrijven over hun nut?

 15. – Onderzoeken wat de core-business van de EU is, en wat niet.
  – Onderzoeken wat de gevolgen zijn van de stapsgewijze afbouw van landbouwsubsidies en importheffingen en op welk moment in die stapsgewijze afbouw structurele ontwikkelingshulp aan derde wereldlanden stopgezet kan worden.
  – Onderzoeken of de kosten van alle milieumaatregelen wel opwegen tegen de baten. En vervolgens alleen de top drie van effectieve milieu-maatregelen handhaven en de rest schrappen.
  – Onderzoeken wat de zin van grenscontrole is als er structureel generaal pardons door afzonderlijke lidstaten worden afgevaardigd. Vervolgens grenscontroles stapsgewijs afbouwen of generaal pardons verbieden.
  – Onderzoeken hoe de EU in haar eigen energie kan voorzien, met zonne-energie in het uiterste zuiden, windenergie in de winderigste gebieden, biofuelplantages op de goedkoopste landbouwgronden, waterkrachtcentrales in de bergen, electrolyse tussen zout en zoet water, aardwarmte, aangevuld met kernfusie en waterstof.

  maar ja, dat doen ze toch al zou je denken…

Comments are closed.