Dat is de conclusie van Professor Nigel Weiss *) die zegt dat, hoewel de wetenschap nog volop in ontwikkeling is, één ding is zeker:
De aarde staat op het punt van een koudeperiode binnen te gaan.**)


Zeg het voort! Vertel dit aan iedereen die het horen wil.
Dat is in je eigen belang!

Hans Labohm stuurde ons het artikel uit de Financial Post waarin Nigel Weiss deze afkoeling duidelijk maakt. Weiss ontkent niet dat de mens misschien wat invloed heeft op de aardtemperatuur, maar de mate waarin is onbekend, zwaar overdreven en van ondergeschikt belang.

Zonnevlekken en zonne-magnetische velden hebben een zeer grote invloed en die zijn aan grote veranderingen onderhevig. Weiss verwacht zelfs dat de huidige zonevlekken binnen jaren (niet decennia, maar mogelijk al over 5 jaar) zullen “crashen” waardoor de aardtemperatuur dramatisch gaat dalen.

Dit is een zeer belangrijke beschouwing omdat op dit ogenblik de politici elkaar danig zitten op te vrijen over het milieu. En een nog grotere aanval op uw centen ramen.
Bij de kabinetsformatie wordt al gezegd dat Nederland weer een grote rol moet gaan spelen in de bestrijding van de mens die de aarde verwarmt. Ik durf zelf al bijna niet meer uit te ademen, elke keer een hoeveelheid CO2 de lucht in stotend!
Maar ook onze EU-baas Barroso kent er wat van. Ook die wil meer belastinggeld voor maatregelen die straks mogelijk het verkeerde effect hebben.
Tony Blair papegaait Sir Nicholas Stern na die een rapport heeft gemaakt waarvan de grove fouten duidelijk aangetoond zijn. Allemaal gebruiken ze de filmpjes van Bill Clinton en Al Gore.
Er gaan zelfs al geruchten dat George Bush in zijn troonrede van 23 januari gaat aankondigen dat Amerika op het gebied van milieu een “u-turn” gaat maken en de milieu kudde zal gaan volgen.
Er werd niet bij gezegd dat dit gebeurt met het oog op de verkiezingen die op komst zijn in 2008, en dat “global warming” toch wel stemmen trekt.

Prof. Weiss zegt dat een koudeperiode de mogelijkheid meebrengt om bepaalde invloeden echt te meten. Dat zou dan het voordeel kunnen hebben dat de mensen eens gaan handelen op basis van feiten en niet, zoals nu, op basis van angst.

Wij hopen dat laatste met hem.

——————————————————-
*) Nigel Weiss, professor emeritus of mathematical astrophysics in the University of Cambridge, discovered the process of “flux expulsion” by which a conducting fluid undergoing rotating motion acts to expel the magnetic flux from the region of motion, a process now known to occur in the photosphere of the sun and other stars. He is also distinguished for his work on the theory of convection, and for precise numerical experiments on the behaviour of complicated non-linear differential equations. Nigel Weiss is a recipient of a Royal Society Citation, he is a past President of the Royal Astronomical Society, and a past Chairman of Cambridge’s School of Physical Sciences. He was educated at Clare College, University of Cambridge.

**) Volledig artikel in de Financial Post van 12 januari:
www.canada.com/nationalpost…

7 REACTIES

 1. Heb deze theorie al (steeds) vaker gelezen.
  Dit klinkt tenminste wel aannemelijk.

 2. "Weiss ontkent niet dat de mens misschien wat invloed heeft op de aardtemperatuur, maar de mate waarin is onbekend, zwaar overdreven en van ondergeschikt belang."
  Als de mate waarin onbekend is, dan kan er ook niet gezegd worden dat het zwaar overdreven is, of van ondergeschikt belang.

 3. [2] Ja, daar heb je gelijk in. Het overdrevene komt voort uit de vele andere artkelen en de vergelijking van wat de mens doet t.o.v. de natuur. Bvb een eruptie van een vulkaan.

 4. [2] Je hebt duidelijk geen wetenschappelijk opleiding gehad. Iets kan best onbekend zijn, maar toch bekend qua orde van grootte vgl met andere zaken. Een verschijnsel dat binnen de wetenschap heel normaal is.

 5. Ik hoop maar dat het waar is. Zou dàt ze voor aap zetten na deze cuckoo’s party (gekkenfeestje). Maar dan zullen ze bij hoog en bij laag beweren dat hun maatregelen de oorzaak zijn van de afkoeling en dat we vooràl daarmee moeten doorgaan.

 6. Na jaren miljarden verslindend onderzoek naar het klimaat zijn de wetenschappers tot de volgende, schokkende conclusie gekomen:

  Als de zon schijnt wordt het warm.

 7. Lekker.. Schaatsen.. Elfstedentochten..
  En heel misschien ( ik durf ’t niet te hopen) vertrekken er wat medelanders, omdat die nep-bontkraagjes te koud blijken…

Comments are closed.