dinsdag, 27 februari 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Afghanistan,

“Wij” doen daar goed werk en de bevolking is blij met onze 500 miljoen belastinggeld” hoor ik de ex-minister van oorlog, Henk Kamp nog erg trots zeggen.

Daar moest ik aan denken toen ik de mening van “onze jongens” in BN/deSTEM las:

“De mensen stinken en de kinderen zijn irritant.”

“Ik zou geen kop thee van een Afghaan willen, anders heb ik straks allemaal schurft aan de mond.”

“Heel dit land is naar de klote, zelfs de geiten.”

Waarschijnlijk kunnen “we” daar nog heel veel belastinggeld kwiijt

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Andre schreef op : 1
  Andre

  "We" zijn daar inderdaad heel erg blij mee. "De Ami’s" moeten zich zonodig gaan bemoeien met andere landen in het kader van de War on Terrorism (over een bodemloze put gesproken), en Nederland, zich nu niet eens een keer voordoend als het slaafje van de EU in Brussel maar van het megalomane Bush-regime, doet braaf mee met geld in de bodemloze put storten. Damage control is hard nodig. Ik zou zeggen: stekker eruit, spullen in de rugzak en wegwezen. De lokale geiten kunnen het beste door lokale geitenmelkers gemolken worden, daar weten ze vast wel kaas van te maken.

 2. de zwarte soldaat schreef op : 2

  Leger inzetten om de oud en huidige politica naar de andere wereld te helpen is denk ik de beste oplossing. Ten eerste blijft het geld hierbij gemoeid in de NL economie en ten tweede wordt NL misschien weer een prettig om in te leven land.

 3. Hugo schreef op : 3
  Hugo J. van Reijen

  Naar mijn mening hebben wij in Afganistan niets te zoeken.
  Onze deelneming veroorzaakt alleen maar hoge kosten en een hoop ellende.
  Hugo

 4. bart schreef op : 5

  beste Hub,

  hoewel je vaak gelijk hebt sla je deze keer de plank een beetje mis.

  de VS en GB hebben een fonds opgericht. het doel van dit fonds is om financiele bezwaren van welwillende in de coalitie landen te ondervangen. Nederland verdient geld aan de uitzending (al wordt dit stil gehouden) van troepen. Militairen die betaald worden vanuit dit fonds hebben op hun uniform bij de arm een groene cirkel met aan de bovenkant de tekst OTAR en aan de onderkant dezelfde tekst in het arabisch.

 5. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 6
  Hub Jongen

  [5] Dat is interessant nieuws Bart.
  Nederland verdient geld aan het uitzenden van troepen?

  Het lijkt me dat we er dan een export artikel van zouden moeten maken. Wij leveren welopgeleide soldaten. Verdienen daar geld mee, en de belastingen kunnen verlaagd worden.
  Lijkt me eigenlijk te mooi om waar te zijn!!

  Kun je er wat meer over zeggen? En welke getallen?
  Is het onjuist wat de minister onlangs zei dat de Afghanistan missie al meer dan 500 miljoen gekost heeft?

 6. Jozef schreef op : 7

  Er is maar één verdedigbare reden waarom Nederlandse soldaten naar Afghanistan zouden moeten gaan en dat is het traceren en berechten van Bin Laden en zijn aanhangers.

  Wederopbouw… laat me niet lachen, er heeft daar nooit iets gestaan. Of gaan ze die Buddhabeelden opnieuw maken, het zou me niets verbazen.

 7. Mathijs ter Wee schreef op : 8

  [5]Jammer genoeg spreekt men geen Arabisch in Afghanistan…

 8. Eric schreef op : 9

  Belachelijk , maar ja , NL speelt al zo lang Sinterklaas van onze zuurverdiende centen en ondanks de gigantische staatsschuld ! Het nadeel van een overheid t.o.v. een bedrijf is dat een overheid altijd weer nieuwe belastingen kan introduceren zodat ons onder valse voorwendselen nóg meer kan worden afgetroggeld , dáár zijn ze hier meester in ! Voor de rest is het arrogantie , incompetentie en ijdelheid !