Wanneer ik over enkele dagen zal landen in de reeds decaden door een burgeroorlog verscheurde “Democratic Socialist Republic of Sri Lanka “, zal het land beschikken over 103 ministers.

De eerste kabinetsvergadering moest worden uitgesteld, want het bleek dat er niet genoeg plaats was in de zaal.

Het land wordt reeds enkele decaden geteisterd door een burgeroorlog welke aan beide zijden ruimschots emplooi verschaft in de vorm van lucratieve contracten. De betaalde prijs is hoog. Helicopters en vliegtuigen met soldaten die in het oorlogsgebied een arm, een been of zelfs verschillende ledematen hebben verloren, worden gedurende de nachtelijke uren binnengeloodst, opdat de verschrikkingen van de oorlog niet tot de grote massa zullen doordringen.

Waarom zoveel ministers? Een aantal dagen geleden is de oppositiepartij overgelopen naar de regering. Er werd een overeenkomst gesloten volgens welke het aantal ministeries uitgebreid zou worden , opdat er voldoende ministersposten voor de voormalige oppositie beschikbaar zouden komen. Er is nu een minister voor cocosnoten, een minister voor jeugdzaken en een minister voor youth empowerment and socio-economic development”. Met zo’n ministerspost , gelardeerd door luxueuze automobielen en andere emolumenten kun je de komende zes jaar leuk rommelen en dealen: in het bijzonder in een “Democratische Socialistische Republiek”, waar de steekpenningen en commissies dergelijks over of onder de toonbank gaan. De uiteindelijke prijs voor de slecht geadviseerde onafhankelijkheid bedraagt vermoedelijk per jaar een veelvoud van het nationaal inkomen.
Moet ik hier nog iets aan toevoegen ?
Hugo van Reijen

‘) de hierbij afgebeelde unieke kam van meer dan twee meter welke voorzien is van 1955 bananen, werd op 31 januari in mijn opdracht gefotografeerd.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

  1. Wat moet ik precies op die foto kunnen zien? Is een beetje te klein. Wat voor kam? Om het land uit te kammen op zoek naar nieuwe ministers? Of heeft het ding "de eer" een eigen minister te hebben ten behoeve van het welzijn van bananenkammen?

    Overigens is dit soort berichten bijna komisch op een Kafkaëske manier. Ware het niet dat het zo intens triest en hemelstergend is. Zou voor Nederland ook een besparingidee kunnen zijn: Ieder Tweede Kamerlid een ministerpost, en dan gewoon de Regering afschaffen, of omgekeerd. Scheelt weer een paar centjes op het gerommel in de marge van de begroting die toch ieder jaar marginaal terug lijkt te schuiven na iedere "bezuiniging".

  2. [1] Wordt aan gewerkt, de eerste nieuwe ministersposten zijn in de maak…

  3. komt het misschien door de global warming dat we in Nederland ook met bananen ministers zitten?
    In plaats van minder komen er meer en in plaats van bezuinigen gaan ze 30.000 omhoog met hun salaris (wel worden er ambtenaren wegbezuinigd, maar dat geloof ik pas als ik het zie).

  4. 103 ministers is een mooie oplossing voor de EU. Daar zit men verlegen om leuke ‘commissariaten’ voor alle nieuwe lidstaten. Het gaat vast nog wel wat worden met een commissaris voor spek en bonen, bratwurst und sauerkraut, veiligheidsgordel achterop de fiets, etc.

Comments are closed.