Minister Bot van Buitenlandse Zaken is heel blij met het akkoord dat de Palestijnse partijen Fatah en Hamas gesloten hebben. Waarom? Hij kan eindelijk weer andermans geld die kant op strooien.

Ministerraad
Bot zei dit na afloop van de ministerraad. Hij vindt het belangrijk dat de aangekondigde regering van nationale eenheid zaken wil doen met andere landen. Ook wil hij weten hoe ze tegenover de erkenning van Israël en van internationale verdragen staan en of ze geweld afzweren.

Stap
Hoewel de inhoud nog niet helemaal duidelijk is, vindt Bot het akkoord een belangrijke eerste stap in de richting van vrede.

Europa
Maandag heeft minister Bot een vergadering met zijn Europese collega’s. Hij zal daar ervoor pleiten de Europese hulp aan de Palestijnen te hervatten. Eerder reageerde de EU voorzichtig positief op het akkoord.

Blijkbaar maakt het dus helemaal niet uit of deze nieuwe regering wel of geen zaken met andere landen wil doen en of ze wel of niet de staat Israël willen erkennen. Het geld moet hoe dan ook zo gauw mogelijk die kant op worden gestrooid. Beter gisteren dan vandaag. De opmerking dat er dan met dat geld wapens en bommen worden gekocht om zoveel mogelijk onschuldige Israëlische burgers om te brengen, is vanzelfsprekend irrelevant. Immers, bij gestolen geld gaat het er namelijk om dat je het in de rondte strooit. Waar het neerkomt, is niet belangrijk, tenminste, in zoverre dat het zelden tot nooit in de goede handen mag vallen.

Normaal gesproken walgt iedereen van mensen en organisaties die het terrorisme financieel steunen. Je vindt hiervan constant discussies/documentaires op Nova, Netwerk, Buitenhof, Opera, Doctor Phil, etc. Voorbeeld: ”Het mag toch niet zo zijn dat een dergelijke private persoon moslimterrorisme financieel steunt? Ik zal gelijk Kamervragen stellen aan de heer………, de politiek zou er namelijk aan wat moeten doen!”
Echter, wanneer het de overheid zelf betreft, is het gehele geval natuurlijk geen probleem. Dat heet namelijk “Sociaal Denken!” of “Samen Werken, Samen Leven!”. Voorbeeld, “Het is onze taak deze arme Palestijnen financieel een warm hart toe te dragen”. Sommigen noemen dit hypocriet. Anderen noemen dit “Sociaal Denken” of, zoals al eerder vermeld in dit artikel: “Samen Werken, Samen Leven”. Ik kies voor geen van beide termen maar noem het: “Crimineel Gedrag”.

Over een paar weken zijn er weer de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Stemt u ook op lijst 0?

6 REACTIES

 1. Uiteraard ; stel je voor dat "het beste jongetje van de klas", die ook zo graag het vingertje opheft tegen anderen, niet vooróp loopt met de geldbuidel ! Helaas is deze gevuld met geld wat de corrupte Nederlandse overheid zijn hardwerkende burgers heeft afgeperst!

  Voor dit zielige landje Nederland gaan twee héle zielige regels op : 1/ het middel is hier altijd erger dan de kwaal. 2/ Onze bestuurders zijn steevast roomser dan de paus.

  Als ik het kon bekostigen was ik morgen al weg !

 2. Tja, ik zal wel hard zijn maar we hebben afgelopen jaar gezien dat zonder steungelden (hetgeen vooral EU gelden zijn) de Palestijnen geen inkomsten hebben. Niemand echter die op het idee komt om dat als pressiemiddel te gebruiken.

  Kort gesteld: geen enkele euro meer die kant op indien er aanslagen blijven komen. Geen enkele euro indien Israel niet erkent wordt. Geen enkele euro als men niet praat over vrede. Geen enkele euro indien met vrijandig tegenover het westen blijft staan. Etc.

  Wel acuut vrijhandel toestaan met de gebieden, zodat eigen initiatief en ondernemersgeest beloond wordt.

  Uiteraard mag dan best ook kritisch naar Israel gedaan worden, want even braaf is men daar ook niet, maar nu kost het ons geld en levert het niets op.

  Ik denk dat het of binnen 20 jaar vrede is of dat onomwonden duidelijk wordt dat de Palestijnen een stelletje barbaren zijn waarbij geweld echt zo diep in het bloed zit dat enige vorm van onderhandelen toch geen zin heeft.

 3. Ik ben helemaal niet blij met dat accoord. Nu zullen ze hun agressie weer op ons gaan richten.
  Dit terwijl er net lekker wat van die bloeddorstige fanaten werden omgelegd door hun broeders. Deze ontwikkeling moest van harte worden toegejuichd. Eindelijk deden ze wat nuttigs.

 4. En dan moet daar geld heen?Ze lopen alleen maar te protesteren en met stenen te gooien.Werkt daar uberhaupt nog iemand?

 5. [4] En dan die kinderen van 8 die met stenen gooien…. Ik kan me niet voorstellen dat die kids op die leeftijd al een weloverwogen politieke overtuiging kunnen hebben. Maar ja, ik kan me ook niet voorstellen dat ouders het goed vinden dat hun kinderen stenen naar wie dan ook gooien. Fucked up.

 6. Leuk verhaaltje over het sturen en veroorzaken door dat geld van terreur.
  Laat ik je dit als eerste zeggen.
  Israel heeft nooit recht op dat land.
  Dat onze historicus verteld dat de VS onze redder in nood was en meer van dat blabla shit.
  Israel zou op madagascar gecreeerd worden.
  Maar bijbelse zionisten vonden het palastina van hedendaags de geschikte plek.
  Met behulp van de VS is dan de staat Israel gecreerd.
  Om de monopolie beter te beheersen.
  Dankzij de VS die er pas mee bemoeide toen de russen de slag bij stalinggrad hadden gewonnen.
  Een verdeel en heers spelletje.
  de keuze communist of kapitalist.
  Allebei om het volk te onderdrukken.

  Vrede bereik je door samen delen en geven.
  Laat Israel eerst hun fasistische gedachtegoed varen om daar een apartheidstaat te bouwen.
  Dat land is een marionettenland.

Comments are closed.