Velen hebben op 22 november gestemd en het mandaat over hun toekomst aan politici gegeven.

Nu, ongeveer drie maanden later, is de regeringsploeg gevormd die over ons gaat proberen te beslissen.

We vragen ons (als momentopname) af of onze lezers nu blij zijn met dit eerste resultaat.

Tevens of zij nu al weten of ze op 7 maart weer geen stemmen.

!++56++!

10 REACTIES

 1. Ik twijfel enigszins, maar heb uiteindelijk "anders" gekozen. Ik heb namelijk niet gestemd, en ben daar op zich "tevreden" over voor zover dat mogelijk is met dit afgrijslijke resultaat. Als ik wel gestemd had, was het immers geen klap beter geweest.

  Maar ik weet nog niet helemaal zeker of ik ook niet ga stemmen voor de Provinciale Staten. Aangezien ik zit te denken of het wellicht een positief resultaat zou zijn als de Eerste Kamer een andere meerderheid krijgt dan de Tweede. Als de coalitie geen meerderheid kan krijgen, zou je misschien het politiek proces kunnen blokkeren. Maar op wie ik dan zou moeten stemmen weet ik niet.

  Bovendien wil ik zo’n partij geen morele steun betuigen. En ik moet wel op een grote oppositiepartij (de VVD bijvoorbeeld) stemmen, wil het überhaupt kans hebben dat het iets bijdraagt aan blokkering. Bovendien heb je dan kans dat zo’n partij "z’n politieke verantwoordelijkheid" neemt, en alsnog voor allerlei onzalige wetten gaat stemmen. Of nog erger, dat er nog meer wetten komen als gevolg van een "voor wat hoort wat" spel.

  Al met al weet ik het dus nog niet. Ik denk ook niet dat mijn 1 stem op de zoveel miljoen veel verschil maakt.

 2. Anders, dus. Ik heb wel gestemd (Fleur), ben daar ook tevreden over, maar ga voor de PS mogelijk niet stemmen. Enerzijds omdat de PVV niet meedoet om de enig juiste reden (hulde), anderzijds omdat ik geen idee heb waar al die andere jokers voor staan, keuze voor een partij, zonder onderbouwing, niet slim is (ze bezigen allemaal dezelfde loze, vage, non-committal kretologie), en niet stemmen beter is dan stemmen op iemand die achteraf de wolf in schaapskleren blijkt te zijn.

  Als we over een maand of zes, zeven weer TK verkiezingen hebben ga ik echter zeker weeer wel stemmen.

 3. Ik lach me dood.

  De lammen en de blinden. Oh ja en de kiezers nog, die staan ergens helemaal onderaan de ladder……

  geweldig dit… lolololol

 4. Aan de voorlopige uitslag te zien wordt de vrijspreker voornamelijk door masochisten bezocht 🙂

 5. Ik heb gestemd, ik ben tevreden over PVV, maar niet over het (aanstaande) Kabinet.

 6. [6] Heb je ook het idee dat je met jouw actie, om jouw mandaat aan de PVV te geven, echt bent opgeschoten?
  Zo ja, wat dan?

 7. Hub, ik heb inderdaad dat gevoel. Ze maken indirect reclame voor een aantal standpunten waar ik het helemaal mee eens ben. Ik zie de huidige periode dan ook als een investeringsperiode van PVV. Wat ik er mee opschiet is, dat ik mijn eigen standpunten alvast in de krant kan lezen.

  Maar dat wil niet zeggen dat ik van plan ben om te wachten op PVV’s doorbraak of misschien tot mijn dood, belastingslaaf te zijn voor de NL overheid terwijl die doorbraak niet komt… ik zoek nog steeds een ander land. Ik denk dat ik wat dat betreft het Nederlandse volk goed inschat.

 8. Optie 2 is wat mij betreft onduidelijk.
  Zo heb ik gestemd, ben ik niet tevreden met het resultaat, maar ben wel tevreden dat ik gestemd heb.
  Valt dit nu onder optie 2?

Comments are closed.