Vanochtend bij het radionieuws van 8 uur begon het.

De ene collectivistische donderslag na de andere volgde op elkaar.

Gelukkig was er hieronder een meer positief hoopgevend bericht van Andre over New Hampshire!


Het nieuws begon met te vertellen dat Al Gore een Oscar had gewonnen voor zijn documentaire,” An Inconvenient Thruth”. Ja, ik heb ook in die film het zielige ijsbeertje zien worstelen op een restantje ijsschots! Echt iets voor een Oscar. Voor een “documentaire” met duidelijk aantoonbare fouten!

Dan hoor je dat het Internationale Gerechtshof in Den Haag een uitspraak gat doen over het wel of niet genocide zijn van moordpartijen die in de beginjaren 90 gepleegd zijn door “Servië tegen Bosnië”.
Let op het recht! Een LAND wordt veroordeeld, een LAND wordt verantwoordelijk gesteld. Dat kan betekenen dat mensen die daar nu wonen, over hun werk belasting moeten betalen voor herstelbetalingen voor daden van (een aantal) mensen die daar vroeger woonden, en misschien al lang dood zijn. Collectieve schuld!
Weer een stap in de richting van de collectivistische goelag.

In Bolivia is door noodweer en overstromingen grote schade aangericht. En (radionieuws) dat is natuurlijk de schuld van de Westerse wereld die het milieu verpest heeft waardoor het noodweer ontstond. Ja, wij zijn slecht! Weg met ons! De financiële claims zullen wel weer volgen!

Dan komt het ochtendblad (BN/deSTEM) en de grote kop op de voorpagina laat ons weten dat zangeres Malthilde Santing, voetballer Khalid Boularouz en rabbijn Soetendorp hebben uitgemaakt dat er in Nederland een klimaatwet moet komen die verplicht jaarlijks 3 procent minder broeikasgas uit te stoten, en jaarlijks 2 procent minder energie te gebruiken.
Eindelijk mensen met verstand van zaken! Om de religie van het klimatisme te verkondigen.
Maar “back to the cave” dat zult gij!

Dit alles is wel om moedeloos te worden. Waar is toch de rationele mens gebleven?
Wat echter ook duidelijk is, is hoe belangrijk het is dat die mensen die nog kunnen denken, dit hopelijk ook blijven doen. Blijf wijzen op de feiten; de werkelijkheid kunnen ze niet blijvend manipuleren.

18 REACTIES

 1. "…laat ons weten dat zangeres Malthilde Santing, voetballer Khalid Boularouz en rabbijn Soetendorp hebben uitgemaakt dat er in Nederland een klimaatwet moet komen…"

  En dan vergeet je de belangrijkste naam nog. Ik las op teletekst vanmorgen dat zelfs Henny Huisman nu heeft gezegd dat Al Gore wel degelijk gelijk heeft. Dan moet het dus wel waar zijn. Enige tijd terug was Henny al bij de EO "op zoek naar God". Die heeft hij nu gevonden. Zijn naam?

  "AL!"

 2. "…laat ons weten dat zangeres Malthilde Santing, voetballer Khalid Boularouz en rabbijn Soetendorp hebben uitgemaakt dat er in Nederland een klimaatwet moet komen…"

  En dan vergeet je de belangrijkste naam nog. Ik las op teletekst vanmorgen dat zelfs Henny Huisman nu heeft gezegd dat Al Gore wel degelijk gelijk heeft. Dan moet het dus wel waar zijn. Enige tijd terug was Henny al bij de EO "op zoek naar God". Die heeft hij nu gevonden. Zijn naam?

  "AL!"

 3. Het wachten is nu op het ere-doctoraat voor Netniet-Al.

  Zie ook http://www.vrijspreker.nl/v

  Ik beloof hierbij ook plechtig, dat ik nooit een CD van Mathilde Santing zal kopen. Da’s makkelijk, want dat was ik toch al niet van plan.

 4. [2]
  Deze rabbijn is altijd al een linkse sprekerd geweest.
  Niets nieuws onder de zon.
  De rijke landen hebben het weer veranderd, zo spreken ze.
  Welke rijke landen? China zeer waarschijnlijk niet, noch de voormalige USSR.
  Nee, de landen die men ‘westers’ noemt, die zeer beslist. Die kan men nu werkelijk alles in de schoenen schuiven.
  Langdurige droogte? Schuld van ‘het westen’.
  Overstromingen? Schuld van ‘het westen’.
  Misoogsten? Schuld van ‘het westen’.
  Extreme sneeuwval? Schuld van ‘het westen’.
  Aardverschuivingen? Schuld van ‘het westen’.
  Enz.
  En bij dat ‘westen’, komt de USA natuurlijk al eerste in deze breinen tevoorschijn.

 5. Laar de Rabbijn, Voetballer en Zangeres een eigen clubje beginnen op de middenstip van een voetbalveld ergens op de Russische Toendra’s, dan hebben wij er in ieder geval geen last van. Alle sympathisanten mogen gratis mee.

 6. Ach zo veel collectivistisch nieuws is terug te voeren op:

  Holle vaten klinken het hardst!

  Momenteel zijn ze in hun nopjes met de nieuwe regering (samen werken, samen leven) en met die Goore Oscar!

 7. Misschien kan Hub een artikeltje schrijven hoe hij zo optimistisch blijft ondanks de dagelijks toenemende strontvloed van collectivisme?

 8. Blijf rustig, het helpt zichzelf vanzelf naar de donder. De diensten die op monopolistische basis worden aangeboden door de overheid zijn van slechte kwaliteit en te duur en dat voelen mensen toch aan. Daar kan geen propaganda tegenop. Ze staan de hele dag in de file, wachtlijsten in de gezondheidszorg, OV dat niet op tijd rijdt, rechtbanken die verstopt zitten, politie die nooit een inbraak oplost, bejaarden die mishandelt worden, kinderen die geen goed onderwijs meer krijgen en geld dat waardeloos wordt waar je bijstaat.
  Ik denk dat het geldmonopolie de trigger is die de kogel door de kerk jaagt. Er zwerven triljarden rond en de hoeveelheid derivaten die uitstaan zijn mindblowing. Dat is straks in een flits niets meer waard. De overheid zal natuurlijk proberen jan en alleman de schuld te geven en de controle te vergroten, maar met geld spreken mensen naar hun hart, weg ze zullen wegrennen van overheidsgeld.

 9. Even off-topic: wat is er met Frank Karsten aan de hand? Meervrijheid is al een week uit de lucht?

 10. [5] [3] Hoe Al Gore over gelovigen zoals Hennie Huisman denkt illustreerde hij erg mooi aldus:

  "The Book of Revelation [says] God will destroy those who destroy his creation," Gore said, noting that some evangelical Christian leaders have expressed concern about climate change. "Whatever works," Gore added, prompting applause and laughter.

 11. [10] MeerVrijheid is niet uit de lucht of uit de lucht geweest. Afgelopen week zijn er drie artikelen bijgeplaatst.

 12. Dat Gore Al een Oscar wint toont slechts aan hoe currupt de organisatie daarachter is. Alle Oscars zijn in één klap gedevalueerd als ‘cadeautjes’ aan de hoogste bieder. Sigaar uit eigen doos… Geheel in stijl, dat dan weer wel.

 13. [13] O ja nu zie ik het: ik heb de link "meervrijheid.be" in mijn favorieten. meervrijheid.nl werkt vlekkeloos. mmm spijtig, ik denk dat er behoorlijk wat Belgische bezoekers zijn.

 14. Het ontbrak er nog net aan, dat gore Al het podium van Oscar, dat volgens hem 1.000.000.000 kijkers trekt, daadwerkelijk had willen misbruiken om zijn presidentskandidatuur aan te kondigen, ware het niet, dat het orkestje hem tot zijn verrassing de mond snoerde.
  Later werd bekend, dat gore Al van zijn kandidatuur toch maar afzag.

 15. [8]

  Sta mij toe een positieve draai aan het verhaal te geven: over een tijd zullen de geschiedschrijvers ‘An Inconvenient Truth’ scharen in het rijtje van ‘Triumph des Willens’ en ‘The Birth of a Nation’. Maar ik vrees, en daar gaan we weer, dat die tijd nog lang zal duren. En tegen die tijd is er weer een andere hype in het leven geroepen om het volk te bewegen zijn geld en vrijheden in te leveren.

Comments are closed.