woensdag, 21 februari 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

EU-Meerderheids Calculator

Het Duitse ministerie voor Economie en Technologie heeft een ‘EU Majority Calculator for Council decisions’ online op hun website gezet als hulpmiddel voor Eurocraten die zelf ook maar amper schijnen te kunnen bepalen hoeveel landen ze moeten paaien om een EU-voorstel door te drukken; een mooie grafische voorstelling van hoe weinig Nederland te zeggen heeft binnen de Eurocratie die 80% van onze wetgeving oplegt – minder dan 4%.

EU Majority Calculator for Council decisions

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Tim schreef op : 1

  Aan de andere kant kun je inbrengen dat de Benelux meer macht heeft dan Frankrijk, Duitsland of de UK.

 2. Kim schreef op : 2
  Kim Winkelaar

  Ach gossie, die arme Zwitsers! Die hebben helemaal niets te zeggen over hun buurlanden…..
  Zouden ze dat nu echt vervelend vinden?

 3. Andre schreef op : 3
  Andre

  [2]
  Fout. Ze hebben juist héél véél te zeggen. Zoveel zelfs, dat ze er kwaad van worden ! Doordat de kantons onderling lekker concurreren op de belastingtarieven, trekken ze steeds meer bedrijven aan uit Duitsland en Frankrijk. Iedereen blij, behalve — Duitsland en Frankrijk. Die proberen nu via de EU de Zwitsers tot "maatregelen" te dwingen. Het is te hopen dat ze niet buigen voor de boze EU, die arme Zwitsers !

 4. Wannes schreef op : 4

  [1] voor TIM
  ……….Ware het niet dat die onderling elkaar nog dwarszitten. België was o.a. boos op Nederland omdat ze er een praktisch waardeloze stem bijkregen in het parlement, terwijl ze in eigen land zich laten ondersneeuwen door een minderheid Walen. Voilà!