Het Duitse ministerie voor Economie en Technologie heeft een ‘EU Majority Calculator for Council decisions’ online op hun website gezet als hulpmiddel voor Eurocraten die zelf ook maar amper schijnen te kunnen bepalen hoeveel landen ze moeten paaien om een EU-voorstel door te drukken; een mooie grafische voorstelling van hoe weinig Nederland te zeggen heeft binnen de Eurocratie die 80% van onze wetgeving oplegt – minder dan 4%.

EU Majority Calculator for Council decisions

4 REACTIES

  1. Aan de andere kant kun je inbrengen dat de Benelux meer macht heeft dan Frankrijk, Duitsland of de UK.

  2. Ach gossie, die arme Zwitsers! Die hebben helemaal niets te zeggen over hun buurlanden…..
    Zouden ze dat nu echt vervelend vinden?

  3. [2]
    Fout. Ze hebben juist héél véél te zeggen. Zoveel zelfs, dat ze er kwaad van worden ! Doordat de kantons onderling lekker concurreren op de belastingtarieven, trekken ze steeds meer bedrijven aan uit Duitsland en Frankrijk. Iedereen blij, behalve — Duitsland en Frankrijk. Die proberen nu via de EU de Zwitsers tot "maatregelen" te dwingen. Het is te hopen dat ze niet buigen voor de boze EU, die arme Zwitsers !

  4. [1] voor TIM
    ……….Ware het niet dat die onderling elkaar nog dwarszitten. België was o.a. boos op Nederland omdat ze er een praktisch waardeloze stem bijkregen in het parlement, terwijl ze in eigen land zich laten ondersneeuwen door een minderheid Walen. Voilà!

Comments are closed.