Gisteren heft de regering van Virginia officieel excuses aangeboden voor haar houding ten opzichte van de slaven die daar 400 jaar geleden woonden.

De excuusziekte is kennelijk overgeslagen naar Amerika!

Dit soort dingen, die we hier ook in grote mate kennen, zijn volkomen zinloos en waardeloos. Het past alleen maar in de “wij zijn slecht”, “wij moeten boete doen” en “de overheid zal wel zorgen dat die boete gerealiseerd wordt”

Toch zou er een mogelijkheid zijn om eens een keer een keer een positief excuus te maken. En het daar niet bij te laten, mar tot herstelbetaling over te gaan. Die kans is NU!

Ik denk dan (alleen bvb maar over de afgelopen 10 jaar) aan allerlei mensen in Nederland die veel meer belasting hebben moeten betalen dan anderen. Met als reden dat ze meer hebben bijgedragen aan de productie van onze welvaart. In plaats van een bonus, kregen ze straf!

Als de nieuwe regering nu eens als een eerste daad daar excuses voor zou aanbieden, en een schema van terugbetaling zou aanbieden?

Zou dat niet een positief begin zijn?

10 REACTIES

 1. En dan te bedenken dat het nota bene die vermaledijde blanken zelf zijn die een einde hebben gemaakt aan de slavernij. Ze zijn er zeker niet mee begonnen, waren zeker niet de ergste slavendrijvers en hebben ook nooit het meeste slaven gehouden, maar afgeschaft hebben ze het wel.
  Willen de negers dan, in een blijk van gelijkstaande goodwill, daar dan ook even de blanken en de staat Virginia voor bedanken?

 2. Virginia is hard op weg een bananenrepubliek te worden, getuige de Kelo case (eminent domain: wederrechtelijke onteigening door de overheid van het door de Constitution in het 5th Amendment gegarandeerde recht op bezittingen) en de onwil van Virginia om daar wettelijke maatregelen tegen te nemen.

 3. Hoe hypocriet die excuses zijn, blijkt onmiddellijk uit het feit, dat men, ondanks de Amerikaanse claimcultuur, inderdaad geen cent schadevergoeding betaalt.

 4. [4]
  Die claim cultuur heeft ALLES met positieve rechten te maken, dus da’s niet iets typisch Amerikaans zou ik zeggen. Het is nogal enorm on-Amerikaans en ook niet volgens de op het natuurrecht gebaseerde Constitution, die dan ook tegenwoordig met de regelmaat van de klok als een vod behandeld wordt door het US Congres en de US Senaat, met uitzondering van US Congressman Ron Paul.

 5. Prima.
  Als mensen gelukkiger worden van een paar (andere) woorden, geef het ze. (talk is cheap)

  Het geeft wel voeding aan mijn vooringenomen stelling dat de zwartmens in algemeen inferieur is t.o.v. blanken en aziaten (in die volgorde) wanneer hij met een excuus genoegen neemt.

 6. [6] Dat de zwarte mensen inferieur zijn aan blanken is voor mij niet nieuw. Je hoeft alleen maar om je heen e kijken en je ziet een 24/7 demonstratie van hun domheid. Als ik weer eens in NL ben in het wonderschone Amsterdam Zuid Oost ben dan heb ik soms, meestal, het gevoel dat ik in Burgers Dierenpark ben. Alleen de apen daar hebben meer verstand en handelen intelligenter dan de geïmporteerde, opgedrongen, medemens.

  Gelukkig heb ik mijn dominicilie verplaatst en hier worden de straten niet vervuild door deze (mede)(mensen)(apen).

 7. [7] Zulke "zwarte soldaten" die andere mensen inferieur achten gewoon omdat ze dommer zijn horen inderdaad beter hun domicilie te hebben tussen de apen dan in een beschaafd land.

Comments are closed.