In de Verenigde Staten is het libertarisme een stroming met een belangrijke invloed op de politiek en de maatschappij in haar geheel. Daar waar de meeste libertarische boeken de ideeën van deze of gene libertarische denker weergeven of analyseren, is er nu een boek verschenen onder de titel “Radicals for capitalism“, dat handelt over de geschiedenis van de beweging.

Op basis van nieuw onderzoek en aan de hand van meer dan 100 interviews bewandelt Doherty de paden van libertarische beweging langsheen de onconventionele levensloop van onder meer Hayek, von Mises, Rand, Rothbard en Friedman. Hij werpt daarmee een fascinerend licht op de Amerikaans politiek geschiedenis van het midden van de 20ste eeuw tot vandaag. Boeiend voor iedereen, a must have voor elke libertariër.

Brian Doherty is redacteur bij Reason magazine. Zijn artikelen, essays en besprekingen verschenen in verscheiden magazines, kranten en boeken, waaronder the Wall Street Journal en The Washington Post. Hij is ook de auteur van het boek This is Burning Man: The Rise of a New American Underground. Hij woont in Los Angeles.

Het boek is onder meer bij Amazon te koop. Klik hier

1 REACTIE

 1. Arjen,

  Bedankt voor het signaleren.Lijkt me een potentieel zeer interessant boek.

  Ik herlas eergisteren nog es SEK3’s "history of the libertarian movement" (http://www.bradspangler.com… ) maar dat is wel uiterst summier.

  Ook interessant is "reclaiming the american right" van Justin Raimondo
  waarin de "old right" (de Amerikaanse
  (proto-)libertarische beweging van de jaren ’30 tot ’50 ruim (zij het vrij onsystematisch) aan bod komt : http://www.amazon.com/Recla

  Groetz,

  Cincinnatus

Comments are closed.