Wij hebben graag dat u de Vrijspreker leest, maar waarschuwen u wel dat u dat doet op eigen risico!

Tegen Guus Hiddink is 10 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist en tegen zijn accountant 14 maanden.

Hiddink heeft geprobeerd door in België een woning te huren te voorkomen dat de overheid hem zou dwingen een extra 1,4 miljoen euro belasting te betalen.

Dit spel heeft Hiddink tamelijk stom gespeeld omdat hij niet alle papiertjes goed heeft ingevuld. Als je dit soort zelfverdediging wil toepassen, moet je het wel beter doen. Terwijl het overigens natuurlijk idioot is dat als je een paar kilometer verderop (in een ander land) woont, je dan 1,4 miljoen euro minder moet betalen.
Ook zegt het wel iets over belastingtarieven in Nederland.

Tegen de accountant van Hiddink loopt een hogere eis, namelijk 14 maanden. En wel omdat hij het “brein” achter de handelingen van Hiddink is. En het bedenken is erger dan het doen; dat blijkt.

Beide personen kunnen veroordeeld worden voor “minachting voor de wet” en te denken dat ze “boven de wet staan”. En dat is het ergste misdrijf dat er bestaat. Erger dan moord.

Vandaar de bovenstaande waarschuwing voor de lezers. U kunt namelijk op de Vrijspreker misschien wel artikelen aantreffen die getuigen van minachting voor de wet. Of, misschien nog erger, minachting voor politici die deze wetten maken.
U weet maar nooit of u gedurende het lezen van een dergelijk artikel bespioneerd wordt. Net als bij Hiddink stiekem de telefoon werd afgetapt. En dan zou u veroordeeld kunnen worden voor het lezen van artikelen die getuigen van minachting voor de wet of politici.

Mocht u gepakt worden, dan kunt u zich niet op de Vrijspreker beroepen, u bent immers gewaarschuwd!

17 REACTIES

 1. Betutteling

  Komende 4 jaar valt onder de categorie “betutteling” alhoewel het lijkt dat het meer uitkleden en onmondig maken en afnemen van privacy van de burger is..

  In het verleden moesten armlastige mensen knielend naar de kerk voor ondersteuning, Anderen eerbiedig kruipend naar een rijke ingezetene die de armen kas beheerde
  Tegenwoordig uitgekleed door alle privé stukken te overleggen en je ambtelijk vernederd te voelen, zodat je ondergeschikt wordt.

  Wat gebeurd er in werkelijkheid, het goochelen met getallen en het lijkt er op dat de meester oplichter van Nederland voorbij gegaan wordt. Neem nu btw verhoging voor de kermis, dat brengt een aardig bedrag op, en de burger betaald dit uiteindelijk, en ons feestje weg, exploitanten en toeleveranciers in de uitkering of bijstand. Als tegen prestatie de lasten op het loon verlagen, en minima uitkering verhogen, en volgend jaar de loon lasten weer aanpassen. Zo verhoog je op termijn de inkomsten van de overheid, en dat levert niets aan verbeteringen van de positie van hard werkende mensen op..

  Er wordt gedacht dat wij dom en asociaal zijn en dat wij denken dat de democratie geen dictatuur is, onze inspraak en vrijheid van mening wordt door de democratie gezien als een recht voor ons, maar helaas zie ik dit dat anders.
  Onze rechten worden door de maatschappij, bestuurders en advocatuur gewoon weg geschoffeld en wij worden door vele instellingen en bedrijven uitgekleed voor het goede doel, en milieu e.d en het gaat ten koste van de burger die er hard voor moet werken..

  Mijn vrijheid van denken en leven wil ik zelf bepalen, en neem daar ook de verantwoordelijk- heid voor, daar ben ik geen anderen voor nodig, en moeten ze afblijven.
  Reiny

 2. "Ook zegt het wel iets over belastingtarieven in Nederland"

  Welnee, die zijn in Belgie nog hoger dan bij ons. Maar in dit specifieke geval wilde het zo zijn dat Belgie een verdrag had afgesloten met Zuid-Korea (waar zoals we allemaal weten hij gedurende een bepaalde tijd een goede baan gehad heeft) en Nederland niet. Voor die specifieke situatie was het voordelig in Belgie te wonen.

  En hij was er mee weg gekomen indien hij zich ook daadwerkelijk ingeschreven had en ook af en toe daadwerkelijk vanuit Achel (het plaatje in kwestie) was komen rijden. Wie de situatie daar kent, weet dat het een afstand van niks is en bovendien een kaarsrechte filevrije weg direct vanuit Achel naar de rand van Eindhoven, die bovendien langs de sportvelden van PSV gaat.

  Klunsig dus.

 3. Wat echt klunzig is, is dat hij Nederlands staatsburger is gebleven. Een betere garantie dat je via de belastingen genaaid wordt, is er namelijk niet.

 4. Als ik van het LC was, stuurde ik Hiddink nu Atlas Shrugged : heeft ie straks iets te lezen in de nor en psychologisch
  staat ie volgens mij wel open voor een anti-tax message.
  Als ik Van Hidding was, zag ik het af te bollen naar een land dat geen uitleveringsverdrag met Nederland had
  ( uiteraard had ie zoals Peterk zegt al lang effectief weg moeten zijn uit Nederland).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. Als er wat te halen valt, dan wordt er naar de "praktijk" gekeken (Hiddink woonde in de praktijk in Belgie). Als om geheel onvoorziene reden de kosten voor allerlei wetten (ww, wao, enz.) volledig uit de hand lopen, dan wordt er juist niet naar de praktijk gekeken, maar naar de theorie.

  (VB: Afgekeurde WAO-ers die bij een herkeuring worden goedgekeurd en te horen krijgen dat ze wel plantjesstekker of iets dergelijks kunnen worden. Er worden beroepen verzonnen voor die mensen, om ze er maar uit te kunnen gooien)

  Kortom: de praktijk doet er toe als er wat te halen valt, de praktijk doet er niet toe als er wat te besparen valt.

 6. Terwijl het overigens natuurlijk idioot is dat als je een paar kilometer verderop (in een ander land) woont, je dan 1,4 miljoen euro minder moet betalen.
  Jawel in een ander EU-Land.
  Ze hebben nog geluk: omdat ze met z’n twee-en waren wordt meestal standaard ook nog ‘samenzwering en criminele organisatie’ ten laste gelegd.
  Enne, bedenken is een, maar dit soort dingen hier op Vrijspreker lezen is minstens zo erg, hoe durft u.

 7. [3] Men moet al enorme OVERWAARDE aan het Nederlanderschap hechten, maar zelfs dan valt het nog mee. Criterium, om hier al dan niet op "mondiale inkomen" gepakt te worden is … dat van WAAR men zijn officiele domicilie heeft, alsmede fysieke aanwezigheid in Nederland van maximaal 180 dagen per (fiscale) jaar dat duidelijk aantoonbaar moet zijn …

  Welnu daar kan immers op zeer eenvoudige manier aan voldaan worden. Volgens mij is die voetbal-meneer precies dat, en is verder geen haar meer gekwalificeerd dan de eerste de beste analfabetische (hier) aangegespoelde, en die ook nog uitsluitend met andere anafabeten omgaat. Ik heb geen cent medelijden met ‘m.

 8. [7] Nou, medelijden hoeft ook niet.
  Maar als deze " is verder geen haar meer gekwalificeerd dan de eerste de beste analfabetische (hier) aangegespoelde,"
  toch kans ziet om zoveel miljoenen te verdienen, dan heb ik wel respect voor analfabeten.

 9. ==het is wel off topic, maar kan iemand die irritante spammer (bot) stoppen, nieuwe reacties zijn bijna niet meer terug te vinden==

 10. [7] Het gaat hier niet om jouw medelijden (wat je overigens terecht niet hebt), het gaat niet om Hiddink.
  Het gaat om een overheid die met betrekking tot god weet wat voor een gevallen, een standpunt via regelgeving heeft ingenomen. Aan de andere kant zien we diezelfde overheid de andere kant op kijken en de dagelijkse problemen onoplosbaar vinden.
  Voor mij is dit weer een duidelijk teken hoe de overheid zichzelf ziet. Waarvoor die overheid blijkbaar vindt dat zij aanwezig is.
  Waar zij daadkrachtig en oplossingsgericht is en waar zij niet thuis geeft. Een deel van het profiel van de overheid in een notendop.
  Het wordt tijd om dat soort zaken eens uit te diepen. Specifiek daar is, lijkt mij, veel zendelingswerk te verrichten.

 11. [11]
  Omdat de hoeveelheid ellende op z’n minst lineair toeneemt met de omvang van de overheid, is de grootste kans op zo min mogelijk ellende van overheidswege een kleine overheid, zo niet afwezige overheid. Alleen dáárom al verdient het aanbeveling de stoomboot van Sinterklaas te huren om politici en ambtenaren geheel gratis richting midden van de Atlantische Oceaan te vervoeren, alwaar deze op onverklaarbare wijze in de diepte zal verdwijnen. Maar dat gaat niemand ze vertellen.. :-))

 12. [10] FFI, misschien dt de webmaster het snapt, maar ik kan uit je opmerking niet weten war ik er naar moet zoeken.
  Is het eenvoudiger aan te duiden?
  Ik wil ook graag af van spam.

 13. [8] [11]

  Ik zei alleen dat een Hiddink VOETBALMAN is … en nix anders, want dat tie dan door de overheid en anderen getild wordt zonder dat hij zich weet te verweren … is daarom ZIJN grote pech …

 14. `guus zegt nix,niet eens meer dat het een schande is.Dat geeft te denken,of njet

 15. [7] Volgens mij bestaat er geen criterium van maximaal 180 dagen per jaar.
  Met andere woorden : ook als men slechts korte tijd per jaar in Nederland vertoeft, kunnen de omstandigheden zodanig zijn, dat de inspectie gaat heffen over het wereldinkomen.

Comments are closed.