Een aantal gevangenen dat een beurs krijgt voor een schriftelijke studie, maakt dat geld op aan privézaken.
Dat is gebleken uit een onderzoek van het AD. Gedetineerden die zo’n studie volgen, krijgen naast hun gevangenisloon van 52 euro,750 euro studiefinanciering.

Zo kreeg een 26-jarige man die in 2005 in de gevangenis zat, een studiebeurs voor uitwonenden. Ook hielp hij vijf medegevangenen aan een studiebeurs.

Wij schreven hier al eerder dat je beter gevangene dan bejaarde of verpleeghuis patiënt kon zijn, maar nu komt er nog een dimensie bij: door de subsidie gekte en steeds meer mogelijkheden, ontstaan er ook steeds meer belachelijkheden.
We blijven lachen: vanwege het zitten, krijg je een extra beurs: omdat je uitwonend bent!
Das nog eens humor, dat kun je niet verzinnen, daar heb je politici voor nodig….

Nu nog een (gesubsidieerde) schriftelijke studie, terrorisme bestrijding, douanecontrole, beveiligingsmedewerker, wapentechniek en (wiet) aquacultuur vanwege het recht op reïntegratie en het verhaal is compleet.

6 REACTIES

 1. En een studie reclasseringambtenaar als "brugbaan’ 😉

  Overigens, het zijn wel legale activiteiten, toch?
  Dat geeft hoop 😉

 2. dit is niet de fout van de gevangenen. ik geef ze groot gelijk zou precies hetzelfde doen!!. het is de fout van onze overheid:lees POLITIESTAAT

 3. [3] of
  de Politiek maakt het mogelijk dat gevangenen uw (belasting) geld misbruiken,
  maar dat klonk niet zo lekker.

 4. Het CDA reageert op Brabants Dagblad met:
  "De CDA-fractie in de Tweede Kamer vindt dat er een einde moet komen aan oneigenlijk gebruik van studiefinanciering door gedetineerden.."

  Halve politieke oplossing.
  Wat kun je anders verwachten!)

  Oplossing:
  Als gedetineerden vrije tijd hebben, dus als ze niet toch moeten werken voor de kost en inwoning, moeten ze wel gelegenheid krijgen om zich te bekwamen voor terugkeer in de maatschappij.
  Uiteraard niet betaald door de belastingbetaler, maar door hun eigen geld.

 5. Het ergset is nog dat dit geld wordt uitgekeerd voor LOI cursussen, waarbij volgens het artikel de prestatie-check niet aanwezig is, waar deze wel geldt voor bv. universitaire opleidingen. Dus iedereen kan een LOI cursusje aanvragen, gratis geld aanvragen, en vervolgens nooit wat aan dat cursusje doen, maar van dat gratis geld de bloemetjes buiten zetten.

  Het zoveelste geval dat de overheid een regeltje bedenkt en daar blind uitvoering aan geeft, zonder enige vorm van controle. En dan maar verbaasd zijn dat er zoveel gefraudeerd wordt…

Comments are closed.