Het blijkt dat elk record van grootste lab of grootste drugsvangst ooit, steeds binnen de kortste tijd gebroken wordt en men een nog groter lab ontdekt of grotere vangst doet.

De ontdekking wordt steeds met veel poeha gebracht alsof dat een bewijs is dat de politie/overheid het zo goed doet. Maar het is in werkelijkheid een brevet van onbekwaamheid en bewijs dat het huidige drugsbeleid faalt.

De “war on drugs” is verloren. Hij was vanaf het begin onwinbaar en zal nooit gewonnen worden.

Het feit dat men nu het grootste drugslaboratorium (in Haarlem) heeft buitgemaakt, en steeds weer grotere vangsten doet, zegt alleen maar:
— 1. Hoe slecht de opsporingscapaciteit is omdat men dat nu pas ontdekt! Dat men het heeft kunnen bouwen en zolang heeft kunnen runnen!
— 2. Hoe sterk de omzet en het gebruik van drugs “groeit” omdat er zulke grote productie en invoer mogelijkheden zijn. Het gebruik van XTC is nog steeds stijgende.
Volgens DutchNews produceerde de nu ontdekte fabriek 100.000 pillen per UUR en gebruik minstens 1,2 % van de Nederlandse bevolking minstens 1 x per jaar XTC.
Grotere fabrieken en meer import blijken nog steeds rendabel te zijn.
En als een grote vangst gedaan wordt, zie je de straatprijs nauwelijks dalen. Terwijl er toch behoorlijk minder aanbod zou moeten zijn. Dat is dus kennelijk niet het geval.

We hebben al vaak gepleit voor de enig juiste oplossing:
Maak drugs vrij.
Je haalt dan de winst weg van de drugshandel en daarmee minimaliseer je de misdaad.
Er komt veel politie vrij die aan echte misdaden kan werken.
Er komen gevangeniscellen vrij die ook weer voor echte misdadigers gebruikt kunnen worden.

Nogmaals, drugs vrij maken is de enige echte oplossing.

5 REACTIES

 1. Mijn schatting is, dat slechts een klein percentage ontdekt wordt. Dit heeft ook weinig betekenis. Het risico van de ontdekking wordt ingecalculeerd bij de te betalen prijs. Hoe groter het gevaar, des te hoger ook de winstmarges.

 2. De Navo en andere wereldpolitieke klaplopers zouden ook meteen van het papaverveldprobleem af zijn. Gelegaliseerde papaverproduktie in Afganistan zou de bevolking in een klap uit de machtsgreep van de Taliban halen en de geldverslindende drugsbestrijding onnodig maken. Discussies over platbranden van andermans eigendom (de velden van afgaanse boeren) zouden niet meer nodig zijn.
  Maar vergeet het maar, dit gaat nooit gebeuren. Overheden hebben zich tot doel gesteld de burger te ‘beschermen’ tegen drugs. Door deze houding bereiken ze echter continue het tegenovergestelde: wat niet mag is voor mensen zonder ruggengraad extra aantrekkelijk, de kwaliteit wordt door criminelen bepaald, voorlichting is slecht, mensen worden in de verleiding gebracht om voor veel geld grote risico’s te lopen (bolletjes) etc…

 3. [3] "De Navo en andere wereldpolitieke klaplopers zouden ook meteen van het papaverveldprobleem af zijn."

  Inderdaad!. Mogelijk de hele oorlog in Afghanistan opgelost!
  Kunnen NL-troepen ook naar huis in plaats van daar nog 10 jaar te zitten, zoals kolonel Vleugels gisteren zei!

  Dit idee zou je in de IDEEENBUS kunnen stoppen, met verwijzing naar dit artikel!

Comments are closed.